חבר´ה צהריים טובים לכם

• פותח הנושא li.g
  • פורסם בתאריך

li.g

New member
חבר´ה צהריים טובים לכם

אז לנועה באמת יש פה למי לפות בכל בעיה. אני אגב ביום ראשון בבדיקת רקמות עם האבא. אתמול שחר חגג 8 חודשים והאבא יראה אותו לראשונה ביום ראשון. וואהו, אני כל כך מבולבלת ומפחדת, אולי אז יחליט כן להיות מעורב כשיראה את הבונבון שלי? אמא, אחותי וחברה באות איתי כי אנחנו עושות יום כיף יחד. חברה שלי אמרה שהיא רוצה לראות אותו ולהגיד לו מה היא חושבת עליו, אני חושבת שעדיף שלא, מה אתם חושבים??? בנוסף, ניסיתי לעשות לשחר דרכון אך לא נותנים לי חשבתי לעשות לפני שאבא שלו יהיה בתמונה

חברה שלך...

אוהבת אותך ללא ספק ורוצה רק בטובתך. לדעתי אולי עדיף שהשלושה יחכו לך בבית קפה קרוב, אם הוא יראה שאת באה עם כזו משלחת, הוא יכנס למיגננה וזה די טבעי, תחשבי איך היית מרגישה אם הוא היה בא עם אמא אחות וחברה.. לדעתי הרוחות גם כך סוערות, העניין גם כך רגיש, לא הייתי מוסיפה.

li.g

New member
לדיון הוא הגיע

עם זוג חברים ואני עם אמא, אני רוצה שיראה שיש לי את כל התמיכה. וכמו כן בטוח שליד אמא שלי לא יתקרב לילד שזה מה שאני רוצה.

ליאת, אני מבינה שהוא רשום כאביו

של שחר (ולכן בעיית הדרכון)? למזלי, אצלנו האבא לא רשום (מזל שחשבתי על הכל מראש) ואנחנו חופשיות!!

העקשנית

New member
שחברה שלך לא תתערב.../images/Emo46.gif../images/Emo31.gif

זה ממש לא עניינה וזה יצור רק מריבות מיותרות. שחברה שלך תדאג לעצמה. היום חברה-מחר אוייבת. למה לא נותנים לך לעשות לו דרכון? כי אתם בדיונים בבית משפט? זה הופיע במחשב שלהם? הוא רשום כאבא?לא מובן. בכלל-את מוכנה להזכיר איך בא ההריון הזה? ולמה האבא לא רוצה להכיר בילד? ומהתמונה-הוא נראה כזה חמוד. כמו סופגנייה. אי אפשר אף אחד לאהוב ילד. אל תצפי-חבל עלייך ועל הילד. אם זה המצב-אולי מוטב שלא ייכנס לחיי הילד. מה את צריכה את כל זה? אם תכירי מישהו נורמאלי, ותחיו ביחד, או שתהיו חברים-יהיה לך יותר קל עם הילד, כשהאבא שלו מחוץ לתמונה. אני חושבת שאת עושה טעות. את עוד עלולה להצטער על כך. הנה, כבר עכשיו את לא יכולה להוציא לילד דרכון בלי אישור של האבא. את רואה? וככה זה יהיה לאורך כל החיים. הוא יוכל להחליט איפה הילד ילמד, ויוכל לדרוש להיות מעורב בחייו, גם כשזה לא ייראה לך.

ליאת- תשקלי טוב טוב אם את רוצה את

רוצה את כל זה בחיים שלך. גם לי היו בהתחלה ייסורי מצפון קלים שאין שום אבא בתמונה והיום אני טופחת לעצמי על השכם פעמיים ביום
, כי היה רע ומר אם היינו איתו בקשר. אז לא להיכנס לפניקה, שחר עוד תינוק ואת אולי עוד מבולבלת. אל תיכפי כלום על הביולוגי ותשקלי טוב טוב מה עדיף. אפילו אספר לך שבייעוץ בנעמ"ת אמרה לי עו"ד אידית טיטונוביץ´ המופלאה, שהמון אימהות שהיא פוגשת יום יום היו מתות להתחלף איתי, ושממש שפר עלי גורלי (טוב, את זה אני כבר יודעת...)

li.g

New member
האבא לא רשום באף מקום עדיין

אני תבעתי אותו למזונות ואבהות בגלל הפחד שלי מעוד 20 שנים שהרבנות תעשה לשחר בעיות כשירצה להתחתן. שנית מביטוח לאומי נודע לי שאם אני לא אתבע אותו כעת הם יחייבו אותי לתבוע אותו.

לי , בכל מה שיהיה

ומה שאת רוצה שיקרה , אני מאחלת לך בהצלחה. רק כמה תהיות "ממסדיות" ראשית , כשאין אב רשום , לא צריכה להיות בעיה להוצאת דרכון. אני הוצאתי לג´וניור דרכון בגיל שלשה שבועות. לא ברור הסירוב שלהם , אלא אם כן "התנדבת" בטעות לספק להם איזשהו מידע שאת בתהליכים להכרה באבהות או כל פרט אחר שמעורר שם סימני שאלה מיותרים. לכן אם לא עשית כך , תבדקי שוב את נושא הוצאת הדרכון , לפני רישום האב. כנ"ל לגבי ביטוח לאומי. אין אב רשום וזהו ! הם לא אמורים לדעת שלמרות שאין רישום יש קשר כלשהו עם האב. מה שמעניין אותם זה הרישום ה"רשמי" וככה צריך להיות. לא ברור לי למה נאמר לך שאם לא תתבעי אותו הם יאלצו אותך. למה יש להם את המידע עליו בכלל אם הוא לא רשום. נראה לי שנחפזת מידי בהצהרות שלך למוסדות השונים שדורשים לזהות האב. ביטוח לאומי אמנם לא משלמים מזונו ככה סתם , אלא רק אם אב שאמור לשלם , לא משלם , ואז הם תובעים אותו על הסכומים (אני מקווה שאני לא טועה , כי אני לא מנוסה בזה אישית) אבל יש להם גימלאות אחרות לחדוריות , שלא במסגרת מזונות , בהתאם למצבים הכלכליים והתעסוקתיים השונים של החדוריים. דבר נוסף , אב לא צריך להיות רשום "רשמית" לצורך הרבנות. מספיק שיוכלו להוכיח לרבנות באיזושהי דרך מי האבא וגם אם לא , אז מאקסימום הוא יהיה "שתוקי". מי יודע מה יהיה ולאן נתקדם או ניסוג בעוד כל כך הרבה שנים? אולי (בתקווה) ייעלם כבר ההקשר הזה בין דת ומדינה? ותמיד יהיו םפתרונות אזרחיים בארץ או בחו"ל לנושא הנישואין. הסיבות העיקריות שאני רואה מוצדקות לדרישה להוכחת אבהות מבחינתך ונדמה לי שכבר כתבתי לך על זה פעם , זה רק אם את חושבת שיש סיכוי לחיזוק הקשר ביניהם , מה שנראה לי שלא (ותביעה כזו בטח לא מכריחה אב לאהוב את ילדו) , או סיכוי לקבל ממנו כספים משמעותיים שאת רוצה לעמוד על זכות הילד לקבלם ממנו , אם בגלל הצורך ואם בגלל ה"עיקרון". בשאר הדברים הממסדייםן , רישום כזה הוא מיותר לחלוטין ואף יכול לגרום לבעיות , כפי שאת כבר מתחילה להיתקל בהן. גם מצד הרשויות וגם מצד האב , בהערמת קשיי התנהלות בחיים רגילים , עלייך ועל הילד , אם רק יתחשק לו לעשות כן. כל מיני התערבויות לא עניניות בחייכם בשביל ה"דפקא" , למרות שבפועל לא יהיה לו קשר איתכם. לכן , אם העניין הכספי לא ממש ממש חשוב לך ואין לך שום תחליף אחר , הייתי שוקלת שוב את המשך תהליך התביעה. מי יודע , אולי דפקא מחוות רצון טוב שכזו מצידך , דפקא תגרום לו לפחות לתמוך בכם כספית , אם לא לחדש את הקשר. למרות שאני זוכרת את התנגדותך הנמרצת לקשר ביניהם וזה מה שמתמיה הכי הרבה , כי אם יחליטו בהכרת אבהות , קשר שכזה גם יהיה מן סוג של "חובה" , ככה נראה לי. מכל מקום , אני חוזרת על איחולי ה "בהצלחה" ומחזקת את ידייך בכל דרך שתיבחרי.

העקשנית

New member
פחד מהרבנות בעוד 20 שנה?../images/Emo31.gif

מי אמר שעד אז תהיה רבנות בכלל? מי אמר שלא יהיו כאן נישואים אזרחיים? אילו שטויות. ביטוח לאומי לא יחייבו אותך לתבוע את האב, אלא אם את תרצי לקבל מהם דמי מזונות, ולא ישירות מהאב-אז תצטרכי פסק דין למזונות, דרך בית משפט. מדברייך אני מבינה שמה שאת רוצה זה להגיע למצב שבו תוכלי לקבל את המזונות דרך ביטוח לאומי, ולא ממנו, ובשביל זה את עושה את כל התהליך הזה. אז אם בכך בחרת-שיבושם לך. ומי אנחנו שנשפוט? רק אח"כ אל תתפלאי אם האבא של שחר לא ייתן לך לצאת איתו מהארץ ויעשה לך סנקציות, וירצה פתאום לקחת אותו אליו הבייתה, וגם ללינה בביתו, ולך לא תהיה שום אפשרות להתנגד. נראה אז מה תגידי. ביטוח לאומי מה???

ליאתי מתוקה, מ י ו ת ר ../images/Emo3.gif

כיון שההריון של יהונתן היה הדבר הכי מתוכנן שיש, ומתוך אפשרות קלושה שלידת ילד כחד הורית תגרום לילד להיות ´פסול חיתון´ על פי היהדות (בעיני הרבנות...). ביררתי את הנושא עמוק מאוד. התקשרתי ושוחחתי עם מספר רבנים. ממזר = ילד שנולד לאישה נשואה שלא מבעלה. אם את רווקה, לא חשוב מי האב: נשוי, רווק, יהודי, גוי. הילד הוא יהודי כשר לכל עניין ואח מלא לכל ילד שתלדי - ללא חשיבות מי האב (אותו, אחר...) מתי יכולה לצוץ בעיה? אם הוא יצטרף ל´נטורי קרתא´ במאה שערים. מה לדעתך הסיכויים? אם כבר אבוד לך, כי התחלת וכי ביטוח לאומי מעורב, לפחות תוציאי ממנו הכי הרבה כסף שאפשר וגם הטבות נוספות כמו: שיניים,וסעיפים נוספים...
נהנית מהתמונות

ophra

New member
שיעבור לך קל...

אני אישית מזדהה עם החברה שלך... גם לי יש חברה שיש-לי-כמה-מילים-טובות-להגיד-לאבא-של-הילד-שלה..... (רק זה טיפה יותר קשה במקרה שלי, כי הוא באוסטרליה, האבא... ) אבל אני מתאפקת! וכך גם לדעתי חברתך צריכה לעשות לדעתי - קחי איתך את כל מי שעושה לך טוב חשבי רק על עצמך ועל איך תרגישי (והרי ההרגשה שלך תשפיע ישירות גם על הרגשתו של שחר) ובאמת... שיעבור לך קל ככל האפשר... עפ ורק עוד מילה לעקשנית: מה קרה???? מאיפה הכעס הזה והאנטי? "היום חברה מחר אויבת....?" מי הרגיז אותך יקירה? על איזה נקודה רגישה נוגע לך הסיפור הזה?... מקווה שאת יותר רגועה ומחויכת.

העקשנית

New member
היי עופרה-מציצה לרגע../images/Emo8.gif

יש חברות, שכמאפשרים להן לדחוף יותר מדיי את האף שלהן, הן מאבדות גבולות, ובסוף זה גם מגיע למקומות אחרים, לא תמיד רצויים, ולפעמים זה גם יכול להגמר רע. הכל עניין של אופי. הייתה לי חברה כזאת. היום אנחנו כבר לא כמובן. הכרתי בנות שסיפרו לי על ה"חברות" הכי טובות שלהן, שניסו להתחיל עם בעליהן... הכרתי אחת שבעלה נמצא היום עם החברה הכי טובה שלה, כך שבין נשים-לעולם אין לדעת! עפרה-לא כולן נשמות טובות כמוך, מה לעשות.......??? לא מזיק לדעת, ולפקוח עיניים. לא מזיק. וזה ממש לא קשור למצב רוח שלי. זה משהו עקרוני.

למעלה