לי , בכל מה שיהיה
ומה שאת רוצה שיקרה , אני מאחלת לך בהצלחה. רק כמה תהיות "ממסדיות" ראשית , כשאין אב רשום , לא צריכה להיות בעיה להוצאת דרכון. אני הוצאתי לג´וניור דרכון בגיל שלשה שבועות. לא ברור הסירוב שלהם , אלא אם כן "התנדבת" בטעות לספק להם איזשהו מידע שאת בתהליכים להכרה באבהות או כל פרט אחר שמעורר שם סימני שאלה מיותרים. לכן אם לא עשית כך , תבדקי שוב את נושא הוצאת הדרכון , לפני רישום האב. כנ"ל לגבי ביטוח לאומי. אין אב רשום וזהו ! הם לא אמורים לדעת שלמרות שאין רישום יש קשר כלשהו עם האב. מה שמעניין אותם זה הרישום ה"רשמי" וככה צריך להיות. לא ברור לי למה נאמר לך שאם לא תתבעי אותו הם יאלצו אותך. למה יש להם את המידע עליו בכלל אם הוא לא רשום. נראה לי שנחפזת מידי בהצהרות שלך למוסדות השונים שדורשים לזהות האב. ביטוח לאומי אמנם לא משלמים מזונו ככה סתם , אלא רק אם אב שאמור לשלם , לא משלם , ואז הם תובעים אותו על הסכומים (אני מקווה שאני לא טועה , כי אני לא מנוסה בזה אישית) אבל יש להם גימלאות אחרות לחדוריות , שלא במסגרת מזונות , בהתאם למצבים הכלכליים והתעסוקתיים השונים של החדוריים. דבר נוסף , אב לא צריך להיות רשום "רשמית" לצורך הרבנות. מספיק שיוכלו להוכיח לרבנות באיזושהי דרך מי האבא וגם אם לא , אז מאקסימום הוא יהיה "שתוקי". מי יודע מה יהיה ולאן נתקדם או ניסוג בעוד כל כך הרבה שנים? אולי (בתקווה) ייעלם כבר ההקשר הזה בין דת ומדינה? ותמיד יהיו םפתרונות אזרחיים בארץ או בחו"ל לנושא הנישואין. הסיבות העיקריות שאני רואה מוצדקות לדרישה להוכחת אבהות מבחינתך ונדמה לי שכבר כתבתי לך על זה פעם , זה רק אם את חושבת שיש סיכוי לחיזוק הקשר ביניהם , מה שנראה לי שלא (ותביעה כזו בטח לא מכריחה אב לאהוב את ילדו) , או סיכוי לקבל ממנו כספים משמעותיים שאת רוצה לעמוד על זכות הילד לקבלם ממנו , אם בגלל הצורך ואם בגלל ה"עיקרון". בשאר הדברים הממסדייםן , רישום כזה הוא מיותר לחלוטין ואף יכול לגרום לבעיות , כפי שאת כבר מתחילה להיתקל בהן. גם מצד הרשויות וגם מצד האב , בהערמת קשיי התנהלות בחיים רגילים , עלייך ועל הילד , אם רק יתחשק לו לעשות כן. כל מיני התערבויות לא עניניות בחייכם בשביל ה"דפקא" , למרות שבפועל לא יהיה לו קשר איתכם. לכן , אם העניין הכספי לא ממש ממש חשוב לך ואין לך שום תחליף אחר , הייתי שוקלת שוב את המשך תהליך התביעה. מי יודע , אולי דפקא מחוות רצון טוב שכזו מצידך , דפקא תגרום לו לפחות לתמוך בכם כספית , אם לא לחדש את הקשר. למרות שאני זוכרת את התנגדותך הנמרצת לקשר ביניהם וזה מה שמתמיה הכי הרבה , כי אם יחליטו בהכרת אבהות , קשר שכזה גם יהיה מן סוג של "חובה" , ככה נראה לי. מכל מקום , אני חוזרת על איחולי ה "בהצלחה" ומחזקת את ידייך בכל דרך שתיבחרי.