חבר´ה, שאלה...

חבר´ה, שאלה...

רציתי לדעת (בתור חברה בתנועת הנוער המועלה ביותר שיש -בני עקיבא- סתםםםםםםם) כמה חניכים וסניפים (הקרויים בלשונכם "שבטים", לא?) יש לצופים בארץ? אצלנו יש כ-350 סניפים, עם בערך 30,000-40,000 חניכים. אולי יותר. השנה היה מפקד חניכים, אז אני אודיע לכם כשזה יתפרסם.... ועוד שאלה: איך מדורגים אצלכם המעמדות? (מדריכים מאיזה כיתה ומבנה של שבט?) אשמח אם תענו לי....

barvaz3

New member
מידע כללי

תנועת הצופים מונה היום כ- 55 אלף חניכים ב- 160 שבטים ברחבי הארץ. השבט הותיק ביותר- משוטטי בכרמל נמצא בחיפה והשבט הגדול ביותר- שבט אביב בתל אביב מונה כ 1360 חניכים. זהו באופן כללי התנועה מחולקת לשמונה הנהגות: צפון חיפנ תל אביב דן ורמת גן מרכז ירושלים שרון דרום בכל הנהגה מספר מסויים של שבטים (תל אביב- 19 שבטים חיפה- 10 שבטים שרון אם אני לא טועה 29 שבטים וכן הלאה)

תשובות....

לשאלה הראשונה ענו לך בצורה מצויינת, ככה שיש לי פחות עבודה
ואעבור לשאלה השנייה: ברוב השבטים מדריכים מכיתה י´ (יש שבטים בהם מדריכים מט´ אבל זה רק בשבטים קטנטנים שחסרים להם מדריכים)- והיודניקים מדריכים כיתות ד´ עד ז´ י"א הם בדרך כלל ראשג"דים, או מדריכי ח´-ט´ וי"ב - מדריכי ט´ ומרכזים צעירים. וחוץ מתפקידי ההדרכה יש גם פעילים ומחסנאים - שבאים משכבות י´, י"א, י"ב. ומבנה? לא הבנתי בדיוק את הכוונה אבל ננסה... לכל כיתה בבי"ס יש קבוצה לקבוצה יש מדריך או שניים, בכל גדוד מרוכזות הקבוצות מאותה שיכבת גיל ובראש הגדוד עומד הראשג"ד, במידה ויש הרבה קבוצות מאותה שיכבת גיל מפצלים את השיכבה לשני גדודים. גדודי ד עד ט ניקראים השכבה הצעירה שעליה אחראים 2 או 3 מרכזים צעירים. (מאמצע כיתה ז´ או תחילת ח´ כבר אין קבוצות - והפעולות מועברות במסגרת של גדוד) כיתות י-י"ב מהן באים כל בעלי התפקידים נקראות השכבה הבוגרת - שכב"ג. ובראש השבט עומד המרכז הבוגר - שזה בדרך כלל בן-אדם אחרי צבא, או בשנת שירות. חוץ ממרכז השבט יש ראש שבט - שזה תפקיד של כבוד, ראש השבט הוא מי שעוזר במימון פעלויות השבט וחוץ מיזה הוא לא עושה כלום.
נועה.

אוקי...

תודה רבה!!! הבנתי... (בערך.....) מצחיק כל השמות ההפוכים.... קצת מתסבך... אצלנו זה הרבה יותר פשוט.... לכל שכבת גיל קוראים "שבט" ד= שבט נבטים, ה=ניצנים, ו= מעלות, ז= מעפילים, ח=הרא"ה בכיתה ט´ כל שבט מקבל שם קבוע שישאר איתו כל החיים. (אני למשל, שבט "יחיעם"- נפלאות העולם....) לכל שבט יש בערך 2-3 מדריכים בסניף קטן, ו- 4-5 מדריכים בסניף גדול. בשבתות הפעולות מחולקות בדר"כ בנים-בנות, ובאמצע שבוע- כולם יחד. כיתות ד-ח (לפעמים זה אפילו מתחיל בכיתה ג) הם השכבה הצעירה, שנקראים חבריא א. חבריא ב הם י-יב, חבריא ג זה זמן צבא/שרות לאומי, וחבריא ד הם מסוף השרות, עד סוף החיים.... מכיתה י´ חברה יוצאים להדרכה (מדריכים כל גיל, עד כיתה ח), ואלה שלא נשארים בחבריא ב´, והשנים האחרונות, מצטרפים ל"גרעין תורני"- חברה שמתנדבים ומנסים להפיץ את אור התורה וההתנדבות בעיר.... לכל סניף יש קומונרית, שמרכזת את הסניף בנוסף לרות הלאומי שלה (אם אין קומונרית באותה שנה, אז יש קומונר, שהוא בדר"כ תלמיד ישיבת הסדר) זהו בערך....... אז המון תודה... והרבה אושר והצלחה....

פירחוש

New member
רק רציתי להוסיף

שאצלנו לגדודים (מה שניקרא אצלכם שבט) יש שם קבוע.. אצלנו למשל ב-ד קיבלנו את השם סער ואנחנו איתו עד היום (כיתה ח...) ונהייה איתו עד וף כיתה יב.. שנסיים את כיתה י"ב השם סער יעבור לכיתות ד החדשים.. הבנת?! אני יודעת שזה קצת מסובך.. לא נורא!

לא

ד - ח שכב"צ, לכל שכבה יש שם, אני לא זוכר בדיוק, אני זוכר4 שח´ זה "מבטיחים". ט - קורס (בחלק מהשבטים אפילו באמתע ח´). י-י"ב - שכב"צ. מחסאנים ואפסנאים אפשר להיות בכר מתחילת הקורס. מדריכים יכולים להיות בכל כיתה לכל כיתה, חוץ ממדריכים בכיתה ט´ לחניכים בכיתה ח´. בחלק מהשבטים אין את הבעיה הזאת כי מתחילים להדריך רק בכיתה י. גזברות ושאר תפקידים מנהליים שמורים לכיתות י"א-י"ב, אפשר לקבל שכב"גות רק אחרי שנתיים של הדרכה, בכיתה י"א, י"ב. 2 מוכשרים נבחרים מהשכב"ג הם קראווניסטים, שיותאים למייצג העולמי השנתי של הצופים, ובהתאם לזאת הם ג´ובניקים במשך שאר השנה ועוברים חזרות מאוד קשות. בכיתה י"ב אפשר להיות רכז שכבה. חוץ מזה יש מרכז שבט צעיר (מכיתה י"ב) ומרכז שבט בוגר. המרכז הצעיר יוצא פעם בחודש לפגישת רכזים צעירים הנהגית ופעם בחצי שנה לפגישה תונעתית.

לא הכל נכון...

דבר ראשון השמות - ד´ עופרים ה´ נחשונים ו´ משוטטים ז´ חותרים ח´ מבטיחים וט´ סוללים. עכשיו - מחסנאים אי אפשר להיות מתחילת הקורס - רק שכב"גיסט יכול להיות בעל תפקיד כלשהו, בקשר למדריכים - כתבתי מה שמקובל, ולא מקובל ששישיסט ידריך ח´, ובטח לא ט´. ו"שכב"גות אפשר לקבל רק אחרי שנתיים של הדרכה" - לא הבנתי את המישפט... אתה אומר ששכב"גיסט זה רק בן-אדם שמדריך שנתיים??? מה פיתאום! כל אחד מכיתה י´ (בשבטים מסויימים ט´) ומעלה, שייך לשכב"ג. ורכז שיכבה אפשר להות מכיתה י"א.

תיקון 2 טעויות

1 - טעות שלי, התכוונתי לכתוב רשג"דות ולא שכב"גות 2 - לא הבנת אותי, התכוונתי שאפשר שמדריך בכיתה י ידריך ח, אבל אי אפשר שמדריך בכיתה ט ידריך ח

יש גם...

את החמשושים שחלק מפעילים את מחסן (שזה מקום שבו מחלקים טושים פליירים ג´ריקנים חבלים וכה) וחלק את בניין גינה (הם אחראים על הבנין והגינה הם מנקים ת´חדרים שירותים ומטפחים את הגינה הקיצקר עבודה שחורה ולסיום השיר של החמשושים שהולך במנגינה של "שלח לי מלאך"משינה שלח לי חמשוש שיתוףX2 ת´בית שימוש ויהיה הפראייר של השבט כל הזמן... אוה וואו וואה אני לא אוהב לשיר את זה כי אני עדיין חניך

למעלה