חבר´ה... תעזרו לי עם העתיד

Hurakano

New member
חבר´ה... תעזרו לי עם העתיד

1 - איך אומרים "מה יקרה אם הוא יבוא ?" אני מתכוון לשאול איך שואלים תנאי בעתיד, באיזה זמן משתמשים ב "אם....-(פועל בעתיד), אז....-(פועל בעתיד)" "מה.....-(פועל בעתיד), אם.....-(פועל בעתיד)" ? מבינים ? 2 - עתיד מורכב עם haber - מתי משתמשים בו ? אני מדבר על habrá venido, habrán ido.... אלה תודב רבה רבה

SBK

New member
עתיד

התנאי בעתיד נעשה בצורת ההוה או בשלוב עתיד-הווה. המשפט שלך יכול להראות כך: que pasa si viene או que pasará si viene אם המשפט מכיל מילת תנאי (לא si) או חוסר ודאות כמו en caso que או cuando que יהיה שלוב של עתיד עם subjuntivo לדוגמה que pasará en caso que venga. עתיד מורכב: מתאר פעולה שהסתימה בעתיד לפני פעולה אחרת בעתיד (כאשר - אז- כבר). כאשר אגיע הביתה כבר יהיה האוכל מוכן cuando llegue en casa ya habrá estado preparada la comida. שים לב שבגלל ה"כאשר" הפועל הראשי הוא ב- subjuntivo ממש כמו שראינו שעתיד משמש גם ליצירת שאלה או להכנסת מימד של אי ודאות למשפט בהווה, משמש העתיד המורכב לאותה מטרה אלא שהפעם בעבר "האם הם הגיעו כבר הביתה"? "ÿa habrán llegado a casa"

SBK

New member
עוד עתיד וקצת עבר

קשה לי למצוא שמושים לעתיד המורכב כי בדרך כלל המשפטים הנופלים בקטגוריה של עתיד-עתיד יכילו את המילה כאשר (cuando) ולכן המשפט העיקרי יקבל subjuntivo. אך כדי שלא לצאת בלא כלום: Al llegar a la estación verás que ya habrá salido el tren השמוש היותר נפוץ של צורה זו יהיה באמת ליצירת שאלה-יתכנות בעבר. ד"א אתה יודע שקיימת גם הצורה המקבילה אך בעבר? כשפעולה בעבר בוצעה לפני פעולה אחרת בעבר. Al llegar a la estación ví que ya había salido el tren

rmoses1

New member
הכנסתי את זה למאמרים

אם יש למישהו עוד דוגמאות/שאלות, מוזמן להוסיף כאן ואני אצרף למאמר. ראובן

למעלה