חבר´ה תעזרו לי

שפירא

New member
חבר´ה תעזרו לי

אני בכושר ממש טוב רץ אלפיים ב שש דקות וארבעים שניות ממש מרועל ומת להגיע ליחידה מובחרת. אבל.... כבר ארבעה חודשים יש לי כאבי גב התעלמתי מהם והסתרתי אותם מההורים שלי עד לפני שהתחיל החוג הכנה לצה"ל הלכתי לרופא והוא גילה שיש לי עקמת, אם אין לי כאבים זה יכול להיות פרופיל 97, אבל אם כאבים שבנתיים יש לי, אם זה לא יעבור, יהיה לי פרופיל 72. אני שבור מזה ומרגיש אפס. אין לי מושג אם להסתיר את זה וללכת להכי קרבי ולסבול שלוש שנים את הכאבים, אם זה בכלל אפשרי. אני מרגיש שכל מה שחלמתי עליו עד עכשיו מץנפץ. בבקשה תשמרו על הגב ועל הבריאות שלכם! אלעד

asael

New member
תחזק את הגב התחתון משמעותית

והבעיה תיעלם , כמובן אם מדובר בעקמת לא רצינית מדי. ככל שהיא יותר קשה , ככה אתה צריך לחזק את הגב יותר , בתנאי שיש סיכוי שתצליח לעמוד בזה. חוץ מזה , גב חזק תמיד טוב למסעות וסחיבות ויציבה.

שפירא

New member
אז זהו..

שהכאבים שלי בגב העליון וגם שם וגם בגב התחתון יש לי שרירים חזקים

נריה_ה

New member
עזרה עד כמה שאני יכול

קודם כל כדאי לך לראות רופא ולשאול מה הוא אומר כי כל מקרה ספציפי. (ותמיד תוכל לבקש חוות דעת שניה...) אם אין לך בעיות בעמוד השידרה (בחוליות או בסחוסים), אז כדי למנוע כאבים יש לדאוג שהשרירים יהיו חזקים, השרירים מחזיקים את עמוד השידרה וכך נמנע לחץ על העצבים והחוליות. לאבא שלי יש עקמת בגב, אבל בגלל שיש לו שרירים חזקים אין לו כאבי גב...

okok4

New member
תחשוב גם על העתיד

אתה חושב שלוש שנים קדימה, אבל הזנחה של הגב עלולה לעלות לך ביוקר למשך שאר החיים.

fireman

New member
ידידי

תראה קודם כל חשובה הבריאות שלך אחר כך תשים את הצבא. עקמת ניתנת לטיפול ע"י חיזוק שרירים, חגורות מסויימות וכוליי. וחובה עליך לטפל בדבר. כמו שאמר כאן אחד מהחברים אתה חושב רק 3 שנים קדימה אבל לא חושב על העתיד שאחרי הצבא מה גם שהצבא יכול להרע את מצבך הבריאותי כמו בעיות בחוליות, פריצת דיסק דברים שהטיפול בהם קשה ואף בלתי אפשרי לעומת עקמת. תראה, מניסיון בשירות קצרצר ביחידת חי"ר כמות הסחיבה של משקלים על הגב בשילוב ריצות שכל העומס קופץ לך על הגב לא ייטיבו עם מצבך אלא יגרמו לך נזקים נוספים שמהם אתה עלול לסבול כל שארית חייך. תטל בעצמך קודם כל, תדאג לבריאות שלך ואחר כך תחשוב על הצבא, כדאי לטפל בבעיה כאשר היא קלה מאשר להחמיר אותה ואולי לסבול מזה כל החיים. דבר נוסף, הסתרת מידע רפואי מהצבא נחשבת לעבירה חמורה עליה אתה עלול להיענש וביוקר. אז אל לך להסתבך עם הצבא ולסבך את מצבך הרפואי תשמור על הבריאות שלך זה הכי חשוב גם אם זה יסתכם בויתור על חלומך לשרת ביחידה קרבית בהצלחה ותרגיש טוב

למעלה