חבר´ס.. אני רוצה מחיאות כפיים

Brurya

New member
חבר´ס.. אני רוצה מחיאות כפיים

כבר שבוע וחצי אני לא אוכלת ביצים!! אני בדרך לטבעונות ואתמול פעם ראשונה אמא שלי קנתה לי ביצי חופש.. :) אני בשמיים.. :) נ.ב. חזרתי מקורס ארוך ומייגע .. :) ברוריה

Inoni

New member
מתי מה יבוא גם לך ?

את רוצה להפסיק לאכול בייצים ? או מה הבעיה ? נראה שהיית מעוניינת להפסיק אבל קשה לך... בייצי החופש זה באמת רעיון טוב למי שמהרהר בבעיה המוסרית עם בייצים רגילות ודרך "הפקתן". אני לדוגמא לא אוכל בייצים כלל, אבל יוצא לי לאכול לפעמים דברים שמכילים בייצים כמו פסטה, בכל מקרה זה מעט ואם יוצא לי להכין פשטידה לדוגמא בבית אני משתמש רק בבייצי חופש ואפילו מקפיד להוציא עם כפית את אותו חלק לבן וקטן (גרעין התא) שמחובר לחלמון...
לכל אדם אחר זה נשמע משוגע, אני שמח שיש מקום לחלוק את ה"שיגעונות" שלי... כמה זמן את צמחונית אגב ? ינון.

enbalush

New member
להפסיק לאכול ביצים ומוצרי חלב..

אני צמחונית 6 שנים וד.א. יש לי 2 תרנגולות חופשיות...

Inoni

New member
נהדר... אז אין לך בעיה...

(תעקבו איתי בדמיון) בטח עד שאחת התרנגולות מועילה בטובה להטיל משהו כל המשפחה מזנקת על זה (מכות/סריטות/נשיכות), בקיצור הרבה קשיים עד שתורך מגיע לביצה החודשית (והחופשית), ומה קורה אם צריך ביצה דחוף ? מפוצצים בלון ליד התרנגולת ?
אבל ברצינות, אם העניין היה כלכך מפריע לך וגורם לך להתייסרויות כה חזקות היית מפסיקה בלי לחשוב פעמיים, אולי השלב הזה עוד יגיע, אין מה למהר וזה לא שלב לשאוף אליו, תפעלי על פי מצפונך/הרגשתך/השקפתך וכמובן תאבונך. אני מבטיח לך שאם יום אחד תרגישי לא בסדר עם עצמך את מייד תפסיקי וזה יהיה הכי קל בעולם וגם כלום לא יוכל לפתות אותך לחזור לזה כי מייד יעלו אותם התייסרויות שגרמו לשינוי מהתחלה, זה כמו חיסון, מרגע שיש לך את הנוגדנים זה לכל החיים, מעט מאוד אנשים חוזרים אחורה מצמחונות או טבעונות וזה או כי הם ניהיו כך מסיבות אגואיסטיות (בריאות) או כי לצערם וכנגד מצפונם הם עלולים להזיק לעצמם ואז אין ברירה. אלו כמעט שני המקרים הבודדים שאדם צמחוני ילך אחורה, אז אל תדחפי את עצמך אל עבר טבעונות, תני לזה לקרות (אם בכלל) באופן טבעי, השורשים של טבעוני כבר מבצבצים בתוכך, אבל אל תצפי לזה או תחכי ליום הזה. ינון, מחוסן טבעי
עכשיו תקשיבו לי טוב! , לא מעניין אותי כלום ואני לא רוצה לשמוע תירוצים, תלכו לראות את "סוס פרא"! ורק!!! בגירסה האנגלית, אם מישהו שורד את הסרט הזה בלי לבכות שמהר ילך לארץ עוץ וכמו איש הפח יבקש מהקוסם לב

enbalush

New member
זו באמת בעיה עם התרנגולות

הן מטילות אבל הן מטעות אותנו כל פעם במקום אחר וביצים ממש קטנות, אם תרצה אני אשלח לך בדואר והן מרשות לאכול את החלמונים גם. זה נכון שלא צריך להלחיץ את עצמך להיות כזה...אני לא אחזור אחורה בחיים! אבל גם לפני שהפכתי לצמחונית חשבתי על זה הרבה והרבה דברים מנעו ממני, זה קרה בסוף...גם להיות טבעונית זה עניין שבא בחשבון ויש דברים אחרים שמונעים, זה קשה לשנות דרך חיים אבל זה לא תירוץ אני מחכה למשהו הזה שיזעזע אותי והדבר הכי עקרוני הוא שאני עדיין גרה עם ההורים ואוכל טבעוני הוא לא זול..לא יודעת הכל הרהורים מאוד אישים בעיני, שהסכמתי להעלות לפורום...(אולי התפנית תקרה בעקבות זה)

france

New member
ינון

סליחה שאני שואלת אבל בן אדם שחזר אחורה מצמחונות/טבעונות הוא אגואיסט?לא משנות הסיבות שלו?

Inoni

New member
אני אסביר בקצרה שוב...

מי שניהיה צמחוני מסיבות אגואיסטיות, כלומר כי הוא החליט שזה בריא יותר, עלול לחזור לבשר, כי אם זו הסיבה היחידה ולא אכפת לו מבעלי חיים והוא לא נגעל מבשר, רק כוח הרצון שלו (לבריאות) מחזיק אותו בתור צמחוני... וקשה הרי מאוד להשתלט על כוח הרצון ולכן לו יש סיכוי גדול לחזור לבשר, בדיוק מאותה סיבה שקשה לעשות דייטה וקשה להפסיק לעשן ועוד... יש עוד סוג של אנשים שחוזרים וזה אנשים שכן מצפונם גרם להם להיות צמחונים, אולם נגרמו להם בעיות רפואיות והעמידו אותם בסכנה לטווח הארוך או הקצר, למרות שזה דיי נדיר כי עם כל התוספים רוב האנשים יכולים להסתדר בלי בשר ובלי בעיות. אלא שני המקרים היותר העיקריים, השאר אלא אנשים שמשום מה מצפונם השתנה וכבר לא אכפת להם מבעלי חיים או שהם לא נגעלים, יש מעט מאוד מאוד כאלה כי מצפון לא משתנה בדרך כלל אצל אדם ומשהו מגעיל תמיד יהיה מגעיל ולכן זה הכי נדיר וכמעט לא קורה. בעצם אם חושבים על זה, אז אולי התשובה היא לשאלתך היא כן, כי אם ניקח את המצבים של חזרה לבשר: בראשון אדם ניהיה צמחוני מסיבות בריאותיות ומתגעגע לבשר אז הוא חוזר כי טעים לו בשר וטוב לו בשר, סיבה אגואיסטית. במקרה השני אדם צמחוני לפי מצפונו אבל סובל מבעיות בריאותיות וחייב לחזור לבשר כדי לא לפגוע בעצמו, גם סיבה אגואיסטית ולמרות שזה נגד רצונו ומצפונו, אבל הסיבה היא בריאותו שלו וזו סיבה אגואיסטית, אבל מאוד נכונה כמובן. המקרה האחרון והכי נדיר, אדם שהשקפתו ומצפונו השתנו, חוזר לבשר מאותם סיבות כמו המקרה הראשון ואלא סיבות אגואיסטיות. כמובן שזה לא אומר שהאדם אגואיסט, פשוט הוא פעל מסיבות אגואיסטיות במקרה הזה בלבד. יותר מובן ? ינון.

Inoni

New member
הכי חשוב שתרגישי טוב עם עצמך...

ונראה לי שזה המצב נכון להיום וזה אחלה, רק שימשיך כך. את מחכה לזעזוע שידחוף אותך קדימה ? מה את אומרת בעצם שאת ראש קטן עד שיתגלו לך דברים אחרים ? כי את יכולה לגלות בעצמך... בכל מקרה, עיקר הזעזוע הוא בין בשרי לצמחוני, אין יותר מידי דברים שיוכלו ממש לזעזע אותך ולגרום לך להיות טבעונית, בייחוד אם את חיה על בייצי חופש, נשאר רק עניין החלב, שאולי זה לא הכי נחמד כלפי פרות ועיזים איך שמפיקים אותו, אבל אין פה משהו שהייתי מגדיר מזעזע... אם מישהו חושב שכן שיאמר... לגבי הפערים בתקציב, נכון אוכל טבעוני יעלה מעט יותר, אבל עבור אדם אחד ועוד בחורה (לא משהו שוביניסטי חס וחלילה פשוט בדרך כלל בחורות אוכלות כמויות קטנות יותר), העלויות הנוספות החודשיות למשל הן בסביבות העשרות שקלים בלבד, במקרים מסויימים ותלוי בסוג המאכלים האהובים זה אולי יכול להגיע ל-100-200 ש"ח בחודש, אבל להערכתי פחות. בקיצור, זה משהו שניתן לעמוד בו, כמעט כל משפחה, ושוב להערכתי ברוב המקרים אם לוקחים בחשבון את החיסכון בבשר ומוצרי חלב אז כולל הבייצי חופש והמוצרי סויה ההבדל הוא עשרות שקלים בלבד... מעניין אותי, מה גרם לך סופית להיות צמחונית, אמרת שחשבת הרבה, וכל אותו הזמן המשכת לאכול בשר ? איך הגעת למסקנה הסופית ? ינון.

enbalush

New member
וואו

נתת לי להרגיש רע...יש משהו מזעזע ביחס לפרות, שואבים מהם המון חלב וזה גורם לפציעות ודלקות, כאבים איומים והן מקבלות תרופות נגד הזיהומים,זה כן מזעזע, כל היום הן עומדות בכלוב צפוף כדי שימצצו להן את העטינים במשך זמן רב ולא טבעי..אז כבר כתבתי פה פעם...שהורי הביאו שוחט לבית ללא ידיעתי והוא שחט 2 ברווזים והם שכבו במקפיא עטופים בנילון, זה מזעזע ופשוט ברב הדברים שאני אוכלת יש ביצים וחלב ואני לא מבשלת וכאלה אני אוכלת מה שאוכלי-כל מבשלים לי, אפילו בפסטה-שאני יודעת לעשות יש ביצים, נכון? מילדות חשבתי להיות צמחונית ולא ידעתי איך, כי אני לא מתמרדת בבסיסי ובמשפחה חשוב לאכול בשר ולא להשאיר צלחת ריקה, בילדותי שאלתי את אבי מה הוא חושב על "צמחונים", (לראשונה שמעתי על זה), והוא ענה שהם מטומטמים, אבל אולי זה חיזק את הרעיון כי לא הסכמתי עם זה גם כילדה, אף 1 לא ידע את כוונותי כילדה/נערה אבל אחרי מקרה הברווזים יצאתי מהארון, אל האמת, אל המצפון הנקי (כמה טוב), יש לי רגשות אשמה לפעמים, אבל אני לא מאמינה שפעם אכלתי חיות, איך עשיתי את זה, פויה!

Inoni

New member
אני גם בהלם ממך, איך יכולת ??!

סתם סתם...
לא התכוונתי לגרום לך להרגיש רע עם עצמך, להיפך, אני שמח שכיום את מרגישה טוב עם עצמך... ולגבי עניין החלב, אז כמו שאמרתי, כמובן שיש אי-נוחות ולפעמים אף סבל מסויים לבעלי החיים, אבל זה לא שכל פרה נפצעת בכל פעם וכל הזמן סובלת וכל הזמן בכלוב צפוף, רק שיהיה ברור, אני בכלל לא מצדיק את זה וחבל שזה כך, אבל יחסית לדברים אחרים כמו : עגלי חלב,פיטום אווזים שחיטות מכל סוג וכמובן לולים מסחריים שם התרנגולת סובלת כל שניה מחייה, בקיצור הפקת חלב היא לא נעימה אבל לדעתי הכי פחות גרועה. ואגב, יחסות זה דבר מצויין, לולא היחסות כל דבר רע היה מבאס בעוד שעם יחסות אפשר למצוא דבר טוב בדבר רע, אם הוא שיפור של דבר רע יותר...
בסופו של דבר, אני שמח שמצאת את עצמך ואת חיה לפי מצפונך, זה מצויין ולא משנה אם זה מגיל 0 או רק בגיל 18, רגשות אשמה לא צריכות להיות לך, להיפך תייהי גאה בעצמך שלמרות שנולדת לתוך משפחה בשרית פיתחת מצפון מתחשב מגיל קטן ולמרות פסילות של הנושא לאורך השנים מצד אנשים קרובים הגעת בכל זאת למסקנה של להיות צמחונית, אני אקרא לזה צמחונית בסביבה עויינת, לפחות כך זה היה, כיום אני מאמין ש"קיבלו" אותך כמו שאת. בכלל, לפתח השקפה שונה מקצה לקצה בסביבה עויינת (להשקפה) זה מראה על אופי חזק! את חזקה! וכמובן שאת לא זקוקה למילות תמיכה, אבל אני גאה בך
יש לי עוד להוסיף, אבל כבר בהזדמנות אחרת... ינון.

למעלה