חבר'הההההה

חבר'הההההה ../images/Emo9.gif

רכיבה ראשונה שלי היום ! והיה הכייייייייייייייייי כיף שיש !!!! :) חוץ מזה שקצת שגעתי את המדריך ..

תודהה :) לכולן .. בגדול הייתי

לגמרי טובה רכבתי טוב אפילו הוא אמר שיחסית לשיעור ראשון תפסתי מהר הייתה לי בעיה רק אם המושכות שכל פעם אחת הארכתי אחת קצרתי זה מעצבן לעקוב אחרי זה !! אבל זה חייב להיות שווה ועוד בעיה אם הקליקים האלה שלא ממש הסוס שומע אותי שאני משמיעה את זה .. אז אני כבר עוברת לשפת גוף וקצת נותנת לו מכות קטנות אם הרגליים אני לא אכזרית כמו המדריך ואשבור לו את הגב בבעיטות :/ ודבר שני תזכירו לי איך עוצרים אותו צועקים לו או או או או ??? שכחתי :) ובכללי היה ממש ממש כיף ! בחרתי רק בימי שישי שאני והמדריך לבד בלי הרבה רעש ושכל הריכוז יהיה אליי רק שבוע הבא נרשמת עוד תלמידה איתי .. הכי באסה שאני אצטרך בערך שנה שלמה כדי להיות פייטרית ממש ככה לפחות המדריך אמר .. איך זה אצלכן ????

../images/Emo13.gif נשמע שהלך יותר מבסדר

בקשר לאיך לעצור את הסוס- בווסטרן אומרים וואוו. אבל אם שכחת |בדגש|תשאלי את המדריך שלך| כי בפורום אי אפשר ללמד אותך פקודות ששכחת. אם הוא לא שומע תנסי, לפני שאת עוברת לשפת גוף, להקליק בקול רם יותר כדי שהוא ישמע. אם זה לא עובד שפת הגוף באמת במקום. בקשר לשפת הגוף- כל עוד הוא עשה את מה שביקשת זה בסדר חלש. אבל תדעי להמשך- יש מקרים שבהם צריך לפוצץ את הסוס ואין מה לעשות בנוגע לזה, את צריכה להעביר לסוס שאת הדומיננטית, שהוא צריך לכבד אותך, וזה מועבר לו דרך שפת הגוף כשהוא לא עושה את מה שמבקשים ממנו. זה טוב מאוד שיש איתך עוד תלמידה- זה גם מאוד חשוב. רכיבה עם עוד תלמידה תלמד אותך את המיומנות של לרכב כשיש עוד סוס במגרש. זה מתחיל בתלמידה אחת ויכול להיות שבהמשך יהיו עוד. הרכיבה עם עוד סוסים במגרש מלמדת אותך איך להישמר מסוסים אחרים (שמירת מרחק, עקיפה ועוד), איך להתמודד עם משיכת סוס לסוסים אחרים (אם תרכבי על סוס שמושך לסוסים אחרים בזמן עקיפה למשל), ועוד מיומנויות בזמן רכיבה עם עוד סוסים במגרש. זה טוב להיות פייטרית, לתת פייט להתקדמות זה רק עוזר (לי זה לא הזיק). המושכות- מעצבן אבל חשוב. צריך שהמשוכות לא יהיו ארוכות מידי (שיהיה לך קשר טוב עם הפה של הסוס), שהן לא יהיו קצרות מידי (המתג לא יציק לו כל הזמן). צריך שהן יהיו באורך הנכון. המיומנות של לדעת מתי להאריך/ לקצר באה עם הזמן. בהמשך כבר תלמדי לבד. בהתחלה תסתכלי על המושכות מהצד, תנסי לראות אם הן שוות, בהמשך מבט אחד במושכות יראה לך אם צריך לקצר או להאריך אותן. אצלי בשיעור השלישי רכבתי עם עוד תלמידה והלך מעולה. היה שיעור ממש כיפי. אני לא זוכרת על מי רכתבי ומי הסוס השני שהיה במגרש, אבל אני זוכרת שהמדריכה אמרה לי שעקפתי מעולה וידעתי בדיוק מתי לעקוף
. סוריי על החפירה.

ווינגז

New member
מזל טוב!

התמכרות מהירה.
את מוזמנת לספר מה היה. בכל מקרה, אם כבר, אז כבר - כל אחד מוזמן לספר פה את כ-ל מה שהוא זוכר מהרכיבה הראשונה שלו, שוטו.

אויייי אין כמו רכיבה ראשונה...

פעם ראשונה על הסוס. בשבילי זה היה הגשמת חלום שחלמתי מאז שאני זוכרת את עצמי- לרכב על סוס, להיות בקשר מתמיד עם סוסים, להיות ולראות חווה אמיתית. רכבתי על מקס, אני זוכרת שהוא הצליף הצידה בזנב וזה פגע לי ברגל. המדריכה הייתה אמילי. אני זוכרת שהתבלבלתי עם המושכות אבל מהר מאוד למדתי לתקן את הטעות. אני פשוט זוכרת את כל השיעור, איך למדתי מזה קליקים ואיםך משמיעים אותם ומשתמשים בהם, ואיך עוצרים. כאילו זה היה אתמול. שמחה שנהנת

חחח לשלי קראו

הנרי :) הכי חמוד שיש ! שחור יפייפיה ... אבל מסכניםם המתג הזה לא כואב להם בפה ?! ותודה מתוקה :) שנמשיך להנות מאיזה גיל את רוכבת כמה זמן ?

אני רוכבת כבר שלוש שנים

אפשר לומר שלוש שנים כי עוד בערך חודש זה יהיה ככה. אני רוכבת מגיל 11. המתג לא אמור להכאיב לסוס. אם שמים אותו נכון (ואני מניחה ששמו לך אותו נכון) והוא מותאם להם (ובטח לא שמו עליו מתג שגדול/קטן עליו), והרוכב לא מושך אותו כל הזמן, אז המתג בכלל לא מפריע להם ולא משנה איזה סוג המתג.

LordHorse

New member
מזל"ט[:

השיעור הראשון יואו.היה שקט
ההורים שלי ארגנו לי הפתעה אחרי המון נינודים מצדי. ועד שלא הגענו לשם הייתי בטוחה שזה יהיה חד פעמי וזה,אבל היה מדהים,לראות סוסים
,להכיר אנשים חמודים. אז הגעתי,וכבר היו לי צא'פס מתנה ממשהי,אז המדריכה תהילה הכפרה שמה לי אותם,ואז הלכנו לתא של רוזי,והוצאנו אותה,ואז למדתי שלא הולכים מאחורי סוס וכל מיני כללי בטיחות מסוימים,ואז הלכנו למגרש השני והבודד,ועשינו לונג',ואז טרוט נראה לי כ"כ מהיר,ופשוט זרמתי,זה היה סופר כיף.ומאז עברו עידנים כמעט,ואין שום דבר שאני מצטערת עליו.

favory

New member
חיחי....

האמת שזה ככה.. כבר מגיל צעיר מאוד ..4 ככה, יצאתי עם אבא שלי לטיולים בהרים.. זה היה הוא על סוס ואני...לימד אותי את הטרוט כן כן כבר מהגיל הזה וסתם היינו יוצאים בשביל הסבבה ( האלבום תמונות שלי כ"כ מלא בטיולים האלו חחח) מגיל 5 אני ובת דודה כבר היינו בכל הקורסים ולמדנו על הפונים וזה ובגיל 7 קפצנו איקסים עם הפונים! וזה היה כה חמוטטט! הייתה לי הפסקה ארוכה מאוד..ושוב התחלתי. אומנם ישר לקפיצות. וזיהוו בקיצור סוסים זה החיים שלי ובחווה של אבא גדלתי..ואני שמחה שככה!

למעלה