חברה אני ממש חייב עזרה מהמבינים כאן

יאנגי

New member
חברה אני ממש חייב עזרה מהמבינים כאן

אז ככה... עקב בעיה שהייתה לי עם להחזיק נשק עקב תראומת ילדות (ראיתי את אבא שלי נורא מול העיניים) הצבא בחר לא לעזור לי ולשחרר אותי על 21 נפשי השאלה שלי היא מה אני אמור לעשות כדי לחזור ???? אני עשיתי הכל דיברתי עם כל מי שאני יודע עליו ואף אחד לא מוכן לעזור לי. זה פשוט לא פייר לאור העובדה שאני ילד עם בגרות מלאה ממש מקובל מבחינה חברתית ואפילו אני חלק בלקה מפורסמת בשם "כלא 6" ומה לעשות יש לי בעיה והצבא לא מוכן לעזור לי למרות שיש אנשים שמתנדבים לצבא עם בעיות קשות משלי ... אני חייב טיפים או אפילו אם אפשר טלפונים של אנשים שמתעסקים בזה בצבא אני ממש ישמח אם תעזורי לי אני חייב עזרה

Starving Marvin

New member
הממ.

אמרת שניסית הכל... ניסית להתנדב? לגשת למדור פרט בלשכת הגיוס שלך ולמלא בקשת התנדבות? ככה מתחילים. שאלה לי אליך: האם שוחררת לאחר גיוס או שקיבלת פרופיל 21 מראש ולא התגייסת בכלל? יכול להיות שאם התגייסת כבר, יש כל מיני אופציות להתנדבות מהירה למקום בו היית או משהו בסגנון. באמת שאין לי מושג בנושא הזה. אני גם לא כ"כ מבין בפרופילים "נפשיים" (אצלי מדובר בבעיה רפואית), אך השמועות אומרות שהתנדבות במקרה של פרופיל 21 נפשי יותר קשה (מבחינת קבלת האישור, הכוונה)- אם כי ללא ספק אפשרית. בכל מקרה, לפני שתתחיל בהליך ההתנדבות הארוך מאוד, מה דעתך לערער על הפרופיל שלך? לשלוח מכתב מנומק ללשכת הגיוס שלך, ובו להסביר מדוע אתה חושב שתוכל לשרת בכל זאת? אגב, פלוס גדול מאוד להתנדבות מבחינתך הוא שמתנדבים אינם נדרשים לנשק. אז מהבחינה הזאת, אולי עדיף לקבל את הפרופיל שנתנו לך וללכת למסלול ההתנדבות. וואו, כתבתי מכל כך הרבה זוויות, שכבר בלבלתי את עצמי. אני מקווה שהתחלתי לתת לך מושג לגבי האופציות שלפניך. אני חושב שכדי שנוכל לייעץ לך יותר, כדאי שתפרט כאן כיצד קיבלת את הפרופיל, ויותר חשוב, מה ניסית לעשות כדי לחזור לצבא מאז.

../images/Emo45.gif

קודם כל, ברוך הבא
שנית, בלי לחץ
יהיה בסדר בסוף
לפני שאני מתחילה לחשוב איך לעזור לך (ואני מאמינה שיהיו לי כמה עצות) אני חייבת לבקש ממך פירוט קצת יותר נרחב לגבי התהליך שעברת עד כה בנוגע להתנדבות: למשל, באיזה לשכת גיוס אתה
באיזה דרכים ניסת עד כה לתקשר עם השלכ"ג
ושאלה לא פחות חשובה- בן כמה אתה
ומה היית רוצה לעשות בשרותך הצבאי
הגשת בקשה להתנדבות מסודרת
תענה לי על אלו, ואני מבטיחה לעשות כל שביכולתי לעזור לך
יהיה בסדר בסוף
יוּני

יאנגי

New member
יוני ...

א)תודה על הכל ואני קצת לחוץ כי מה לעשות הם מעמידים אותי במצב לא נעים בכלל ב)אני בן 19 ג)לשכת הגיוס תל השומר ד)אני הייתי ברעיון אצל ראש מדור פרט של צ"הל שהיה אחלה אבל בסוף היא דחתה את הבקשה לזחור לשירות בגלל הבעיה "שאני לא יכול להחזיק נשק" ה)לא איכפת לי מה (תחת המגבלות שלי) ו)איך מגישים בקשה להתנדבות ? ז)שוב תודה

Starving Marvin

New member
אענה שוב על השאלה היחידה ששאלת...

ניגשים למדור פרט בלשכת הגיוס שלך (התקשר לוודא שיקבלו אותך בלי זימון), ומבקשים להגיש בקשת התנדבות- אז ממלאים איזשהו טופס, ומחכים. התהליך ארוך גם ככה, אז אל תחכה- הגש את הבקשה בהקדם האפשרי. מצד שני, כתבת שרמ"דית פרט דחתה את הבקשה שלך. אני מניח שלא מדובר בבקשת התנדבות, אלא בבקשה לחזור לשירות "מאיפה שהפסקת", אבל יכול להיות שאני טועה... בכל מקרה, אם אתה מחליט ללכת על התנדבות (ובמקרה שלך, אני אפילו לא יודע אם יאשרו אותה... באמת מקרה נדיר), רצוי מאוד שמיד אחרי שתגיש את בקשת ההתנדבות תצטייד בחוות דעת (פסיכולוגיות במקרה שלך? אני ממש לא יודע) שמאשרות שאתה כשיר לשירות התנדבותי ומסוגל לתרום.

Starving Marvin

New member
הבהרונת:

זה לא שאני חושב שלא צריך לאשר לך שירות התנדבותי- להפך, אני חושב שזה המסלול האידיאלי בשבילך, מכיוון שמתנדבים, ברוב המקרים, פטורים מהחזקת נשק, עד כמה שאני יודע. פשוט, המקרה שלך מאוד נדיר, כך שאני לא בטוח שמישהו ישמח לקבל עליו אחריות ולאשר אותו. זה הכל.

היי, כנס לפה../images/Emo26.gif

קודם כל קבל
ענק ממני
הסיפור שלך ממש נגע בי...
ועכשיו לעניינינו: א) אני מאוד מאוד מאוד מבינה אותך כשאתה אומר: "מעמידים אותי במצב לא נעים בכלל". זה ממש לא נעים לראות את כל בני גילך מדלגים להם ממיונים כאלה למיונים אחרים (ועוד מרשים לעצמם לדחות על הסף חלק מהזימונים שהם מקבלים
) כשאנחנו כל כך רוצים רק שיכירו ברצון שלנו להתגייס, זה הכל.. לא בקשה גדולה מידיי... אני מאמינה שאצלך המצב עוד יותר סבוך ריגשית (גם בגלל סיבת הפטור שלך ובגם בשל היותך חבר בלהקה מפורסמת..) ב) אני חושבת שזה יעודד אותך לשמוע כי ככל שגיל מגיש הבקשה להתנדבות מבוגר יותר (סורי..
) כך מתייחסים לבקשתו בדחיפות רבה יותר (אין זה אומר שלא תצטרך להתקרצץ עליהם יום ולילה אבל בכל זאת, הטעון:"אני עוד מעט בן עשרים, אני לא רוצה להשתחרר שנה אחרי חברי" עובד יופי על הנוגעים בדבר
) ג) תפנה לאחראיות מתנדבים במדור פרט תל השומר ותבקש להגיש בקשה להתנדבות (הן, כבר ידריכו אותך לגבי העניין.. זה סתם מלוי טופס, לא רציני
) אני שולחת לך במסר את הפרטים שלהן (טלפונים ושמות) ד) באשר לתפקידים. בעיקרון מתנדבים ממילא עושים טירונות קצרצרה שבמהלכה לא עוברים הכשרה לנשק ככה שאין לך מה לדאוג- אם לא תלחם על זה מסיבות אלה או אחרות, אף אחד לא יכריח אותך לשאת נשק
ככה שממה שאני מבינה מלבד שזה אין לך מגבלות נוספות (תקן אותי אם אני טועה..). ככה שפתוחים בפניך המון המון תפקידים מעניינים. בטופס שאתה ממלא כ"בקשה להתנדבות" יש בסוף מקום לדרג שלושה תפקידים בהם היית רוצה לשרת לפי סדר עדיפויות. מה הקצ'
שאתה לא מקבל אפילו חוברת עם פרוט כלל התפקידים בצה"ל.. כלומר, אתה אמור, מבחינתם, לבוא עם הידע והרצון לתפקיד מסויים. ולכן, אני מציעה שתספר לנו עוד קצת על תחביבך (כבר הבריק לי שאתה יכול לבקש להתמיין לגל"צ- אם בא לך על תחום המוסיקה גם בצבא
) שנוכל להעלות תפקידים שעשויים להתאים לתחומי העניין שלך כך שיהיה לך שרות צבאי מהנה- מגיע לך
בהצלחה
תשאר איתנו..
יוּני

סיונתו

New member
לא.. השתקשרתי ללשכ"ג

03-7388888 נודניקים...כמה טלפונים קשה להם פשוט לעשות מרכזייה... מזה הדבר הזהההה צה"ל המתוחכם...

סיונתו

New member
יששש

מישהי נחמדה ענתה לי לטלפון! וואי פעם ראשונה בשנה האחרונה איזה אושר...עשתה לי את היום תודה לכולם על התשובות :) אני עוד ינג'ס לכם אח"כ...

tty2

New member
יאנגי!

כדי לטפל בבעיה כמו שלך שהיא לא פשוטה ולא כל כך שגרתית במע' הצבאית (ז"א, הפקידות הצבאיות לא נתקלות כל יום במקרה כזה ולכן אולי אין להם את התשובה המתאימה) ולכן, אני ממליץ בחום שתנקוט בצעדים הבאים : א. טלפון למפקדת קצין הרפואה הראשי, ושם אל מדור או"ת (מדור המטפל במקביל לדובר צה"ל). שם תשאל איך אתה מברר את סיבת הסירוב ותדרוש לברר איך מקדמים את המקרה. סביר להניח שלמדור הזה לא יהיו את כל התשובות אבל תפקידו של המדור להפנות שאילתות בנושא אל הגורמים המוסמכים לכך במקרפ"ר ומחוצה לו. את הטלפון תוכל להשיג בלשכת הגיוס שם בקש את הטלפון של לשכת קרפ"ר ובלשכה בקש את מדור או"ת שהוא חלק מהלשכה. אפילו ב-144 (נדמה לי) אפשר להשיג את הטלפון... הייתי נותן לך את הטלפון, אבל הוא השתנה אחרי שהשתחררתי משם, ושינו את כל הקידומות והטלפונים במקרפ"ר - אין לי מושג אפילו איך מחייגים לשם.
אני מאמין ששם זו התחלה טובה להבנה... ברגע שתדע מה סיבת הסירוב או מה עליך לעשות. דבר נוסף שאתה יכול לעשות זה לפנות לראש מדור נידוב במקרפ"ר - הוא הקצין שאחראי על אישור וליווי החייל המתנדב. ברר שם את העניין. "תיצמד" לאדם שאיתו דיברת והפנה אותך, וכל בעייה שתתעורר הוא ינחה אותך. בהצלחה!

למעלה