חבר'ה אני מצטער...

חבר'ה אני מצטער...

פרסמתי הודעה בקשר להפגנה וזה גרם לנו להתווכח בנושאים שלא קשורים לפורום.. פולטיקה וכו'.. זה לא היה במקום.. אולי כדאי לדבר איך זה יצא שבאמת יש חלוקה כזו (לא מדוייקת) שדתים ימנים וחילונים שמאלנים.. האם הקשר לארץ ישראל והרצון לא להרפות ממנה קשורה לדת?? זה נושא לפורום.. אז יאללה, תגיבו.. שוב סליחה, ואחי הימניים... תרחמו על אחינו השמאלנים... הם צריכים להתווכח גם איתנו וגם עם האמת.. זה לא כוחות..
נמאס.

Admini

New member
כן

כי ארץ ישראל לעם ישראל - על פי תורת ישראל.

פלסטיק

New member
תגדיר את גבולות מדינת ישראל

מהפרת עד היאור? כמו ליברמן תציע כשלב ראשון להפציץ את סכר אסואן?

אם ככה אז עם ישראל לא יהייה

בארץ-ישראל שזה לא לפי תורת ישראל. תגיד, אתה רוצה שהם יקחו לך את כל המדינה או שיהייה להם רק חלק?? אם אתה רוצה רק חלק אז תן להם עכשיו מדינה! מגיע להם! כמו שלנו גם להם! לכל עם מגיעה עצמאות! אני לא מצדיק אלימות (חוץ ממלחמות אין-ברירה שאני מחליט אילו), אבל גם אנחנו השתמשנו בטרור בשביל העצמאות שלנו. ושניים מהם היו ראשי-ממשלה: מנחם בגין ויצחק שמיר.

בת יפתח

New member
../images/Emo2.gif

מנחם בגין ז"ל ויצחק שמיר השתמשו בטרור ?! הם רצחו גברים נשים וטף ? שספו גרונותיהם של אזרחים חפים מפשע? שלחו נערים לפוצץ עצמם במרכזי ערים? שטפו את המוח לילדים קטנים ? עברת כבר כל גבול עם ההשוואות שלך. תתבייש.

טרור הוא טרור. נקודה.

זה לא חשוב רמה, זה משנה מה זה. זה טרור. אבל בגין השתנה וחתם על הסכם שלום. את זה אני מאוד מאוד מברך. בדיוק כמו רבין (שדווקא לא השתמש בטרור). אני לא אתבייש, תודה רבה.

מזה הקישקוש הזה??

בגין ושמיר רצחו בריטים או ערבים בדם קר?? הם רצחו אותם רק בגלל שהם בריטים או ערבים?? הכל היה חלק ממלחמה.. ובמלחמה אנשים נהרגים... אבל הפלשתינים הורגים רק כדי להרוג.. אל תגיד לי קישוקושים כמו שיחרור אדמות פלשתין.. הם הורגים אותנו אך ורק בגלל שאנו יהודים! ותו לא! נמאס.

הם הרגו בריטים. הם הרגו אותם

בגלל שהם שלטו פה. ואנחנו לא שולטים על עם?? מה, הם בני אדם "שנויים במחלוקת"??

טיפוסית

New member
אז הם הרגו בריטים

בשביל לכבוש את הארץ, וזה מן הסתם מלחמה. ובמלחמה כמו במלחמה אנשים נהרגים. מה שהם רצו שהארץ הזאת תהיה שלנו, וכעם מנסה שהארץ תהיה שלו הוא מתחיל במלחמה ואנשים נהרגים במלחמה.

רגע, מה? ועכשיו זה שונה?

מה שאירגוני הטרור הפלסטינאים עושים שונה?? אני לא מצדיק את האלימות שהם נוקטים בה!! בכלל בכלל לא! אני רק רוצה להבהיר משהו.

בקשר לבגין

בגין פעל מיד עם הגיעו לאצ"ל להפסקת פעולות הטרור של האצ"ל. בקשר לשמיר-לא יודע על מה אתה מדבר, מוכן לפרט ולהחכים אותי?

פלסטיק

New member
בדרך כלל לא טוב להעלות נושאים כאלה

אבל את הסיפור על הסרג'נטים הבריטים (למשל) אתה מכיר?

פלסטיק

New member
לינק תאלץ לחפש לבד

תחפש לפי "עולי הגרדום", "דב גרונר" (אחד מעולי הגרדום שאת שמו אני במקרה זוכר), או מילות חיפוש אחרות. עיקרי המעשה כפי שאני זוכר אותם: הבריטים תפסו מספר לוחמי מחתרת יהודים, תבעו אותם למשפט ומצאו אותם אשמים כטרוריסטים. העונש על כך היה מוות בתליה. העונש בוצע בעכו (ניתן לבקר במקום, המתקנים עדיין עומדים). בעקבות ההוצאה להורג הזו כתגובה חטפו האצ"ל (לא לגמרי בטוח, אולי הלח"י) מספר סמלים בריטיים ותלו אותם גם כן. נשמע לך מוכר? דרך אגב אתה יכול לחפש גם את הפעולה במלון המלך דוד. שימש כמפקדה בריטית, הטילו עליו פצצה והרגו חיילים בריטיים ללא אבחנה מה שאני ואתה רואים כלוחמי חופש הבריטים ראו כטרוריסטים. למרות זאת הם קיבלו את בגין ושמיר כראשי ממשלה (למרות שבזמן המנדט הבריטי היה פרס על ראשם כטרוריסטים ידועים). מתישהו כנראה שגם אנחנו נאלץ לעשות שלום עם טרוריסטים ידועים לדעתנו שלדעת הפלסטינאים הם לוחמי חופש. עם כל הכאב זו דרכו של עולם, זה קרה בהרבה מדינות.

אוקיי

על פיצוץ מלון המלך דוד שמעתי, אך כמדומני זה גם היה רק לפני שבגין הגיע לאצ"ל. לפני שבגין הגיע האצ"ל עשה פעולות טרור ככל טרור, אין שום הסדל, אני רק לא אהבתי את הקביעה ש"בגין הוא טרוריסט" ומכיוון שלמיטב ידיעתי ברגע שהוא הגי לאצ"ל הוא פעל להפסקת פעולות הטרור. אבל אני אחפש עוד מידע בנושא, תודה.

פלסטיק

New member
פספסת את העיקרון

מה זה משנה אם בגין היה לפני או אחרי? משנה שהיו יהודים כאלה, בגין עצמו איננו חשוב לעניין (ובכוונה לא רשמתי הוכחות לכל מיני עניינים)

פלסטיק

New member
ההבדל בין רצון למציאות

כולם היו רוצים את כל נחלת האבות, רק יש עניין של להיות מציאותי. איך אתה רוצה לראות את המדינה שלנו עוד 30 שנה? אני רוצה לראות אותה מדינה יהודית ודמוקרטית. מבחינתי זה האינטרס העליון שלי לעצמי ולילדי. לא נראה לי שזה הולך לקרות אם אנחנו ננסה להקים מדינה שגבולותיה הם גבולות ההבטחה. אם צריך צבא שיעשה סדר בשטחים ויגן עלינו אדרבא שיהיה שם ויעשה כל מה שצריך, אבל למה להכניס לשם אזרחים כבשר תותחים? הם רק מפריעים לכושר הפעולה של הצבא ומחלישים את יכולת העמידה שלנו לסאדאת היה שכל, גם עם הסכם השלום הוא לא רצה לקבל את עזה. מה הוא צריך את הפלסטינאים אצלו? לחוסין היה שכל, חד צדדית הוא הודיע שלירדן אין שום תביעה על השטחים. יש לו מספיק פלסטינאים בירדן מה הוא צריך עוד את אלו מהגדה המערבית? רק אנחנו עם סגולה, "חכמים" יותר מכולם ואוספים את כל הצרות והפלסטינאים. אולי נבקש מהעולם גם להעביר לאחריותנו את המשפחות של אל קעידה? יש מי שחי בחלום ויש מי שחי במציאות.

למעלה