חברה, אני מציעה כי כולנו נעצור לרגע

insight

New member
חברה, אני מציעה כי כולנו נעצור לרגע

חברי הפורום, אנחנו פה כי אנו רוצים להביע כל דבר אשר יושב לנו על המצפון ובפורום מקבל ביטוי של חשיפה, אני חושבת כי על כולנו לעצור בנקודה זו ולחשוב קצת לעומק ...איך להתווכח כל מאבק, חריף ככל שיהיה, איננו מלחמה ( עמרם מצנע ) הייתי במלחמות. במלחמה זה אחרת, הרבה יותר גרוע והרבה יותר קשה. אף מאבק, לא על העברת כספים למשמרת אחר הצהריים ולא על שליש נקודת זכות, אינו מצדיק את השימוש במונחים מעולם המלחמה. מלחמה איננה משחק, מלחמה גם איננה מאבק. תשאלו את עשרות אלפי הנכים ואת עשרות אלפי האמהות השכולות. הם יסכימו. בנקודת זמן זו, שבה אי-ההסכמות בחברה הישראלית מגיעות לסף רתיחה, כדאי שנעצור ונקבל החלטה. החלטה שצריך להקטין את הלהבה, להקטינה בטרם רתיחה. ולהחלטה כזו צריך שיהיו שותפים כולם - מכל ה"לא-מסכימים" ועד לעיתונאים המשמשים פריזמה לוויכוח הציבורי. אין צורך לנהל את הוויכוח הציבורי, יהיה אשר יהיה, במונחים של מאבק "לחיים או למוות". לשם מה אנחנו צריכים ביטויים כמו "ניצחנו בנוק-אאוט", "הממשלה נכנעה", "שוחט התקפל" ועוד ועוד? על-פי תרבות הוויכוח הזו, בחברה שלנו מתקשר אדם לרעהו עם "סכין בין השיניים". ושלא יהיו אי-הבנות, אין לי בעיה עם עצם הוויכוח. ויכוח ציבורי הוא מאושיות הדמוקרטיה, וטוב שכך. הבעיה היא הסגנון והטון. אי אפשר להמשיך עוד עם הסגנון הנוכחי, עם הטון הזה שאינו מאפשר לאחד לשמוע את האחר. כאשר לרגע עוצרים, לרוב כדי לקחת אוויר, ובלית-ברירה גם קצת מקשיבים, מסתבר שהפערים אינם גדולים כל כך. בואו נעצור כאן ועכשיו את סגנון ה"אוי למנוצחים" שקנה לו מושב קבע בתרבות הדיון בחברה הישראלית, ויפה שעה אחת קודם. שלכם ... INSIGHT " דרכם של כל מטיפי המוסר היא להכריז : עשה כדבריי ולא כמעשיי "

pilovich shahaf

New member
INSIGHT ברשותך אני מאמץ את..../images/Emo127.gif

את הציטוט החכם בסיפא שבהודעתך...:- "דרכם של כל מטיפי המוסר היא להכריז : עשה כדבריי ולא כמעשיי"
אני בעד.

poza

New member
INSIGHT מנוי וגמור עמי לפעול על פי

עצתך. על אחת כמה וכמה שמספר הכותבים בפורום זה אינו עולה על חמישה, וגם זה בקושי. לילה טוב

poza

New member
אין סיכוי. זה בא בילט אין.

רק מוזה חסרה פה, ונפתח עמותה

למעלה