חבר'ה אפשר עזרה בבקשה?

jan777

New member
חבר'ה אפשר עזרה בבקשה?

אני לא מצליח איזו שאלה בש"ב ויש לי מבחן מחר. מי שיוכל לעזור ולו בקצה חוט זה מאוד יעזור ואם מישהו יכול לכתוב לי את הפתרון בכלליות זה מאוד מאוד יעזור! תודה מראש. השאלה כתובה כאן ומה שניסיתי לעשות מצורף כקובץ סרוק. נאמר שרשימה L1 היא תת רשימה של רשימה L2 אם מתקיימים שני תנאים: -כל איבר X ברשימה L1 קיים גם ברשימה L2 -סדר האיברים זהה בשתי הרשימות. לדוגמא: 9 7 3 1 היא תת רשימה של 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1 האיברים ברשימה L1 אינם צריכים להופיע ברצף ברשימה L2. כתבו תת תכנית המקבלת שתי רשימות ומחזירה 'אמת' אם L1 היא תת רשימה של L2 ו'שקר' אחרת.

vicz

New member
אני אתחיל ואתה תנסה להמשיך

זה ממש פשוט תנסה לא להילחץ ומיד תראה את הפתרון אני נמצאת בתחילת הרשימה L2 ומתחילה לסרוק אותה בחיפוש אחר האיבר הראשון ב-L1.... בהצלחה במבחן

jan777

New member
אוקי

לסרוק את הרשימה L2 בחיפשו אחר האיברים מ L1 אבל מה לגבי הסדר? ואת התנאי לכתוב כך? if j^.info=p^info then... וכמה לולאות ואהייל צריך? אם את יודעת את הפתרו כתבי לי אותו בבקשה במלואו.. ותודה על האיחול חח

vicz

New member
תקנון הפורום אינו מאפשר לתת פתרונות מלאים

עוד רמז: אנחנו סורקים את שתי הרשימות מהתחלה עד הסוף וכל פעם מחפשים את האיבר הבא של תת מחרוזת במחרוזת. מה זה אומר על הסדר? חוץ מזה המטרה היא ללמוד למבחן לא? שזה אומר ללמוד לפתור דברים לבד...

vinney

Well-known member
לא

אתה מקדם את שתי הרשימות ביחד, ובודק שלפחות איבר אחד זהה בשתיהן (גם במקום וגם בתוכן), ואז מחזיר true, זה לא מה שנתבקשת לעשות.

vicz

New member
קודם כל לא הצלחתי לפענח את הכתב

כדאי להקליד את הקוד. דבר שני, כך שאת הדוגמא שהבאת בהודעה המקורית ותנסה עליה כל מיני רעיונות. תמיד כדאי לעבוד עם דוגמא, זה מבהיר הרבה דברים.

jan777

New member
חברים תודה לכם ואאני רוצה להתייעץ אתכם על....

אני מססים השנה בקיץ 5 יח"ל מדעי המחשב שפת פסקל. היחידה הרביעית זה עיצוב תכנה והחמישית מודלים חישוביים. לפי מה ששמתם לב מהשאלות שלי האם כדאי לקחת מורה פרטי? המורה בכלל עוד לא התחילה את היחידה ה 5 וב יחידה הרביעית דילגה על מלא נושאים כמו רקורסיה וסיבוכיות זמן ריצה. מה דעתכם?

jan777

New member
אני כמעט בטוח שהגעתי לפתרון-מה אתם אומרים?

מורה עזר לי אבל בכ"ז אני שואל מה דעתכם. תודה
Function sub_list(L1,L2:list_type):boolean; Var X1,X2:list_info_type; P1,P2:pos_type; Begin P1:=list_next(L1,list_anchor(L1)); P2:=list_next(L2,list_anchor(L2)); While (P1<>list_end(L1))and(P2<>list_end(L2)) do Begin List_retrive(L1,P1,X1); List_retrive(L2,P2,X2); If X1=X2 then Begin P1:=list_next(L1,P1); End; P2:=list_next(L2,P2); End; If P1=list_end(L1) then Sub_list:=true Else Sub_list:=false; End.​

למעלה