חבר'ה בוא תשמעו משהו .........

חבר'ה בוא תשמעו משהו .........

אתמול התחלתי לעשות קורס מאבטחי מוסדות חינוך והמדריך שמה סיפר לנו שפעם לפניי 15 שנה שהוא התחיל להדריך במיטווח היו באים אליו רק " מאבטחים קרביים " בעיקר חיילים , והקורס היה נימשך 11 ימים ולא 3 כמו היום !!!! . אחריי כמה שנים זה ירד ל- 5 ימים ובסוף ירד ל- 3 ימים והורידו את הקריטריונים בגלל שהחיילים לא רצו לעבוד ב-אבטחה בשביל " שכר מינימום ! " לכן החליטו גם לתת לאנשים שהם בכלל לא מתאימים לבוא ולעבור את הקורס הזה ! . אני חושב שאוליי אם רף הדרישות לבוא לעבוד בתחום אבטחה יעלה ואיתו יהיה גם תנאים סוציאליים כולל חברות יותר " מקצועיות " בתחום אוליי אז אפשר יהיה להחזיר אנשים קרביים לעשות קורסים ו-ריענונים כמובן בתנאי ש-גם השכר יעלה בהתאם ! .

הריי זה דבר " מטומטם " !!!!

החליטו לפתוח את זה בשביל כולם כי אין למדינה כסף בשביל לממן קורסים כאלה יקרים !
. למה ש-חייל קרבי ירצה לעבוד עבודה כל כך מסריחה של שכר מינימום ובלי תנאים ש-כל ישראלי חרא יבוא לריב איתך ! , או להציק לך כל הזמן . הריי ברגע שה-שכר יעלה אז יותר אנשים ירצו לעבוד בזה ! , ואם יוסיפו לזה גם ארוחות כדיי ש-השומרים לא יהיו רעבים אז יבואו עוד יותר אנשים לעבוד בזה ! .

תחשוב בהיגיון,,מי ישלם על כך?מקובל

שחברות האבטחה גובות לפחות פי 1.5 מהשכר שהן משלמות לשומר/מאבטח ממזמין השרות, וגם כך עולה לבתי העסק ממון רב ביותר להחזיק מאבטח. אז עסקי המזון כמו בתי קפה ומסעדות יכולים להרשות לעצמם לנדב אוכל ושתיה לשומר כי זה כבר קיים במקום והעלות הגולמית לא כל כך גדולה, ובדרך כלל הם דורשים תשלום סמלי על המזון מהשומר עצמו. לא כך ה מצב בעסקים שאינם עסקי מזון. עבורם הזנת השומרים מהווה נטל כבד, והרי הסיבה שעסקים שוכרים חברת אבטחה זה בגלל שאינם רוצים לשלם שום דבר מעבר לשכר שעה ותו לא. אם אכן ישולמו כל הדרישות הבסיסיות של תנאים סוציאליים והזנה השורמר יעלה לבית העסק מעל 40 ש"ח שעה וזה לא כל אחד יוכל להרשות לעצמו. גם כך ישנם עסקים רבים המחזיקים מאבטח בכניסה והלקוחות לא באים ולכן אין להם כסף להמשיך ולהעסיק שומר. הלואי שציפיותינו יתגשמו, אך מנסיוני, אפילו לשרותים לא נותנים ללכת, גם אם יש מי שיכול להחליף בכניסה את השומר הם לא מוכנים להחליף! וזכורים לי היטב מבטי הליגלוג של המלצרים והמלצריות למראה התפתלויותי בנסיון להתאפק לשרותים עד שנאלצתי לעשות את צרכי בין השיחים הצמודים למקום לעיני כל. אז, עצוב, ובושה וכלימה התנהגותם של בעלי העסקים על עובדיהם כלפי שומרים אך יש גם גרוע מזה. למזלנו, למרות האירוניה שבדבר, מצוקתם של בעלי העסקים עקב המצב הבטחוני היא הרווחה של השומרים והם נקמנים לפעמים שלא בצדק בשומר עצמו. חג שמח.

אבל גם ככה הם גונבים מ-השומרים כסף

חברות האבטחה בכל מיקרה הם נצלניות וגונבות הרבה כסף מהשומרים , אז למה שלא יעשו לפחות בשכל ויקחו כסף בשביל לספק אוכל כדיי ש-השומרים לא ישמרו רעבים כל היום
, ויהיו עייפים ( כי זה גם ככה מקצוע מדכא אם אנשים מדכאים עוד יותר ! ) , ולגביי הקורס ! , המדריך שלנו סיפר ש-בשנה הבאה הולכים לעשות את הקורס הזה 10 ימים ובטח יהיו הרבה אנשים ש-הם ייכשלו ולא יהיו מאבטחים ואז יהיו למדינה עוד 3000 מובטלים חדשים . בגלל שאין מספיק אנשים קרביים שרוצים לעבוד באבטחה כי השכר שמה הוא פשוט עלוב נורא .

מורידים לי כסף על בגדים למשל ....

וגם זה לא בטוח שבסוף העבודה שלי שמה הם יחזירו לי את כל הכסף בחזרה , אז למה לפחות שלא יגיע לי המינימום שזה מנה חמה , שהריי גם ככה אני שומר הרבה שעות ואין לי ימי חופש נורמלים כמו בכל עבודה נורמלית עם מס הכנסה ומיסים נוספים .

למעלה