חברה במצוקה

MayTheBee

New member
חברה במצוקה

(אני כותבת את ההודעה במספר פורומים כדי לקבל כמה שיותר עזרה!) שלום לכולם. יש לי בעייה עם חברה טובה שיש לה בעיית נישואין. אז ככה. היא נשואה 22 שנים (ללא ילדים), ויש לה בעיות עם בעלה, מאחר והוא מצפה ממנה להיות "משרתת" שלו, והיא לא מאושרת מזה. אנחנו מדברות באינטרנט כי היא גרה בחו"ל. בערב היא עושה לו ארוחה, היא רואה בטלוויזיה רק מה שהוא רוצה, היא עושה דברים שהיא מאוד אוהבת רק כשהוא לא נמצא, או ישן. היום, פעם ראשונה אי פעם, היא דיברה איתי על זה. מסתבר שהיא נורא נורא אומללה. הוא לא תומך בה כשהיא עושה משהו שהיא אוהבת והוא נורא קנאי לה.נורא נורא קנאי. לפני 3 שנים היא ארזה את החפצים שלה וכמעט עזבה, אבל בסוף השתפנה, כי בעלה התחנן שתישאר, אמר לה שהוא ישתנה ו"בלהבלהבלה" (ציטוט שלה)... מאז, כמובן, הוא לא השתנה והיא נשארה אומללה. בחודשים האחרונים זה מתגבר אבל הוא מבחינתו לא שם לב לכך! דיברנו היום איזה חצי שעה על זה. אני כמובן ניסיתי להראות לה למה כן כדאי לה לעזוב, לפתוח דף חדש והכל אבל היא מפחדת, היא מפחדת לפגוע בהוריה, בהוריו, ובו. היא אומרת שזה לא בא בחשבון. נורא קשה לראות אותה סובלת. ניסיתי להסביר לה שלחופש אין מחיר ושהיא חייבת לרצות את עצמה לפני שהיא מרצה אחרים. היא אמרה שאני צודקת בהכל, אבל היא פשוט מפחדת. השיחה הסתיימה בזה שבעלב חזר והיא הייתה חייבת ללכת לבשל לו. אמרתי לה שאני אשמח אם נשוחח שוב על זה יותר מאוחר היום, אבל היא מבחינתה, נורא ביקשה ממני לא לדבר על זה שוב. מה עושים? היא חיה באומללות, רע לה, היא יודעת את זה, אבל היא בורחת. אני נורא רוצה לעזור לה, ונראה לי שאני מסוגלת להצליח לעזור לה עם זה. איך אני יכולה לנסות להעלות שוב את הנושא בכל זאת? גם אם היא לא רוצה? היא מתה לעזוב, אבל מפחדת! יש למישהו רעיון??? תודה על זמנכם, מאיה.

מאיה

אנשים עושים שינויים בחייהם רק כשהם מרגישים שהם לא יכולים לסבול יותר או מחליטים שהם רוצים אחרת.. לכל אחד יש הקצב שלו ויתכן שאתן שונות בראיית העולם ולכן את רוצה שהיא תזוז ומהר והיא לא.. לכל אדם יש את הרווח שלו בכל מצב בחיים וכאשר עולה ההפסד על הרווח הוא עושה את השינוי. לדעתי עם כל הכאב חברתך לא נמצאת במקום של שינוי. אם תשאלי מה הרווח בחיים כאלה אז לרוב חיי קורבן הם רווח מוזר אך הם רווח,כאשר היא מסכנה וחייה קשים בגלל בעלה ,היא קורבן שלא אשם במצב ולכן היא לא צריכה לעשות שינוי,הוא אשם הוא אחראי,אם היה לה את היכולת לקחת אחריות על חייה ולא להרגיש שחייה הרוסים בגללו אלא בגללה היתה עושה שינוי. מאיה,מה לעשות שיש גם מצבים כאלה? אגב הקורבניים תמיד מוצאים אוזן קשבת אצל אנשים רגישים כמוך שיחזקו בהם את הקורבניות ויגידו להם כמה הם מסכנים. אם תשני את עמדתך ותאמרי לה שהיא לא מסכנה ,ויש לה חלק במצב,יקרו אחד משני הדברים,או שהיא לא תשתף אותך יותר,או שהיא תעבור לאוזן רגישה אחרת.

סול11

New member
מצוקה

מאיה שלום. נוצר בי הרושם שחברתך היא קורבן של עצמה.אין היא מוכנה לקחת אחריות על חייה ומעדיפה לראות עצמה קמקריבה את אושרה למען הוריו הורייה ובעלה. מנקודת מוצא זו לא נראה לי כי יש סיכוי שחברתך תשנה עמדתה. אולי יעזור נסיון להסביר לה כי היא קורבן לפחדייה וזאת עלייה לשנות.ואולי איש מקצוע יוכל לעזור לה ולראות את המציאות העגומה. ולסיכום כל זמן שחברתך לא תחליט לעזור לעצמה אין פתרונות לבעיתה.

למעלה