חברה דמיונית

חברה דמיונית

יש לי ילדה בת 4 {בת יחידה }, בזמן האחרון היא מדברת עם חברה דמיונית , שהיא משתפת אותה בכול הדברים שהיא עושה במהלך היום , במקלחת בארוחה בגן משחקים וכו , שהיא עושה דברים אסורים כמו למלא את הכלבה בדני היא מאשימה את "חברה" ושולחת אותה לעונש לדאוג או לא ?

תופעה מוכרת...

שלום רב, ממה את חוששת? איך את מתחיחסת? לילדים יש דמיון עשיר. זו תופעה מוכרת. עינת גבע, מכון אדלר.

survivorrr

New member
אני חושב שלכל ילד יש חבר כזה ו...

אני מפנה אותך לשיר (נדמה לי של מרים ילן-שטקליס מתוך "ספר דני") - "ידידי טינטן". השיר זכה להלחנה וביצוע של אבי טולדנו לפני הרבה שנים. לא אהבתי. זה לא שיקף את הצורך של הילד בחבר כזה. יש לך עכשיו הוכחה שהילדה שלך נורמלית (אם היית צריכה הוכחה כזו). רוצה כמה שורות (שאני זוכר מהתקופה שאני הייתי ילד)? יש לי ידיד ושמו טינטן, והוא קטן קטן קטן, והוא קטן מאד מאד, והוא שלי והוא בסוד. והוא ישן במיטתי, והוא אוכל מצלחתי, והוא תמיד תמיד איתי, ידידי טינטן. ואיש עוד לא ראה אותו, ואיש עוד לא שמע אותו, לא אמא ולא אבא, לא סבתא ולא סבא. וכשאני שוכב לישון, הוא מספר לי על שמשון, שמשון היה גדול ענק, שמשון היה גיבור חזק. וגם טינטן שלי גיבור, אינו פוחד לישון בלי אור, אינו פוחד משום דבר, אינו פוחד אף מעכבר, אך יש ורע הוא - רע אין גבול, מושך זנבו של החתול, והביצה אינו אוכל, ורק צועק ומשתולל. ואז כולם רוגזים עלי, ואז כולם קובלים עלי, - אוי דני דני דן - אינם יודעים כי זה טינטן כי איש עוד לא ראה אותו, ואיש עוד לא שמע אותו, לא אמא ולא אבא, לא סבתא ולא סבא. והוא שלי והוא בסוד, והוא קטן מאד מאד, והוא ישן במיטתי, והוא אוכל מצלחתי, והוא נחבא בכף ידי, ידידי טינטן.

למעלה