חברה, הגזמתם, פשוט הגזמתם!

חברה, הגזמתם, פשוט הגזמתם!

חברה, הגזמתם, פשוט הגזמתם! נמאס לי עוד פעם ועוד פעם לראות על מסך הטלויזיה מראות זוועתיים מתוצרת צבא הגנה לישראל ולשמוע עוד פעם שזה לא היה בכוונה והכל בגלל שהם יורים קסאמים. חברה, הגזמתם, פשוט הגזמתם! זה נכון שהם יורים קסאמים. זה גם נכון שכבר יותר משנה לא נהרג בישראל (תודה לאל!) אפילו בן אדם אחד מכל הקסאמים האלה. נכון שאנחנו "לא מתכוונים" אבל גם נכון שרק בשבוע אחד הרגנו בעזה בלי כוונה כמעט מאה פלסטינים וביניהם בלי כוונה הרגנו הרבה הרבה ילדים קטנים וגם תינוקות בעריסה. וזה חוזר עוד פעם ועוד פעם, פעם בעזה ופעם בלבנון, ותמיד תמיד אותן ההתנצלויות ואותם התירוצים. אז נמאס, פשוט נמאס, ובא לי להקיא כשאני שומע את השרים וחברי הכנסת שחוזרים שוב על המנטרה הזאת. ונמאס לי כל פעם שאני נוסע לחו"ל לשמוע את הרגע של השתיקה כאשר אתה מזכיר שאתה מישראל, או כשפקיד הקבלה רואה מאיזה מדינה הדרכון שאתה מגיש לו. ואם אתה מעז להזכיר ששרתת בצה"ל מייד אתה מרגיש איך אוטומטית מתייקים אותך כמו פושע מלחמה עם דם על הידיים. אז קל ונוח להגיד שהכל בגלל האנטישמיות של "הגויים", אבל אני זוכר איזו אווירה לגמרי אחרת היתה לישראלים בעולם בזמן שרבין ז"ל היה ראש הממשלה והיינו בתהליך של שלום. אם זאת אנטישמיות, אז אנחנו בידיים שלנו מחזקים ומעודדים אותה עם כל פגז שיורה צה"ל ברצועה. ואני שואל את עצמי איך אני עצמי הייתי מתייחס כלפי תייר שבא אלינו ממדינה שבטלויזיה רואים תמונות כאלה ממה שביצע הצבא שלה. והשיא זה בשבוע שעבר דיברתי עם הבן דוד של אשתי והסתבר שכאשר הוא יוצא מהארץ הוא דוחף את הדרכון הישראלי עמוק לתחתית המזוודה ובכל מקום הוא מראה דרכון גרמני (!). וזה רבותי בחור ממשפחה של ניצולי שואה! אז כדאי שנחשוב ברצינות מה אנחנו עושים ולאן אנחנו הולכים לפני שנהפך להיות לגמרי מצורעים ומנודים בכל העולם. וכדאי גם שנחשוב על אחינו ואחיותינו יהודי התפוצות, שהם לא פעם ולא פעמיים משלמים בריבית דריבית על כל מה שאנחנו עושים כאן "לא בכוונה"!

למעלה