ח'ברה,התחבטות קטנה

N a V e

New member
ח'ברה,התחבטות קטנה

אני ממש נגד צריבת דיסקים ישראליים...אני מעריך מאוד את האמנים וחושב שהכסף מגיע להם במיוחד במדינה כמו שלנו,בה אומנים בקושי מתפרנסים ממוזיקה... אבל אני לא יודע מה לעשות בנוגע לפינק פלויד.קניתי את דארק סייד,אבל כידוע,לכל חובב פ"פ ממוצע זה לא מספיק. מה אתם מציעים?לצרוב את השירים המועדפים עליי?מצד אחד,משתלם.מצד שני,לא חוקי וכן גם רצף האלבום עלול להיקטע...למרות שגם על הבעיה הזו אפשר להתגבר. מה דעתכם?מה אתם עושים?קניתם את כל הדיסקים של הפלויד?

תקני

דיסק mp3 של כל הדיסקים של פינק פלויד (יש בתחנה המרכזית בת"א),וככה תוכלי לראות מה את אוהבת ומה לא ואחרי זה אם ממש תרצי תוכלי לקנות את הדיסקים שעשו לך את זה. ככה אני עשיתי. י

לעניות דעתי

השורה התחתונה היא שלאמנים מגיע תמלוגים על עבודתם, ולכן יש לקנות את התקליטים החוקיים, בכסף מלא. מה גם שהאיכות של דיסקים אלו - יחד עם הגרפיקה - שווים את ההוצאה. יחד עם זאת, מתוך הבנה למצב הכלכלי ולעובדה שללהקה הרבה אלבומים, לא הייתי דורשת מאנשים שיקנו את כל האלבומים בבת אחת, ומיד. גם אני עוד לא קניתי את כל הדיסקים שלהם (בעצם, את רובם עוד לא), אף כי הורדתי את אותם אלבומים ושירים המעניינים אותי. בסופו של דבר, אני מתכוונת לרכוש את מרבית האלבומים שלהם. המצב שונה כאשר מדובר באמנים ישראליים, אשר צריבה/הורדה של דיסקים שלהם פוגעת משמעותית בקריירה שלהם, התלויה מאוד במכירות תקליטים. כאן אני עם NaVe, ומתנגדת לכל הורדה/צריבה של הנ"ל, בכל מקרה.

אני הורדתי, אבל יש נסיבות מקלות ../images/Emo13.gif

אבא שלי קנה את האלבומים לפני 20-30 שנה, ככה שאין לי נקיפות מצפון להוריד את זה.

לא נראה לי שחברות המוזיקה יתרשמו

מהתירוץ שלך יותר מדי - וגם לא הפלויד עצמם...

נימרודל

New member
אני חושבת,

שאם כבר להוריד אז להוריד אייזה שיר או שניים מהאלבום, לראות מה האווירה והאיכות הכללית וללכת לקנות תדיסק. כמו שאנחנו לא רוצים שיירמו אותנו גם האמנים לא רוצים... במיוחד לא אמנים ישראלים, שבאמת מגיע להם...

edlessme

New member
אני חושב שאת פה קצת טועה..

אני חושב שהרבה מאוד מהשירים באלבומים של פ"פ הם דווקא מאוד שונים אחד מהשני (כאשר אנימלס,פייפר,ואבסקורד יוצאי דופן).. ולכן אני חושב שבשביל להעריך אלבום כמו שצריך צריך להוריד את כווווולוווווו... חצמ"ז... אני חושב שזה דווקא בסדר להוריד אלבום של להקה מצליחה כמו פינק פלויד. עם כל הכבוד לחוק-שמוק (ראו ערך "אום שמום") עם כל הכבוד לווטרס וחברים... יש להם מספיק כסף לחיות (אולי חוץ מסיד, בעצם,) טוב מאוד לעוד הרבבבבבבהההה זמן... ואני לא חושב שאם אני אצרוב דיסק שלהם זה ישנה משהוא. ישנן,אבל, שתי בעיות שנובעות ממה שאמרתי עכשיו: א) מהי להקה קטנה? ב)ההתדרדרות של המצב אשר תיווצר כתוצאה מצריבה מאסיבית בעתיד... להקות חדשות לא יקבלו כסף על תוצרן..(לכל המתייפיפים שהולכים להגיד לי שמוזיקה לא עושים בשביל כסף... זה לא משנה.. ה"אומנות" שלהם תיפגע..) וכתוצאה מכך לא יוכלו להמשיך להתקיים... אבל אני מוכרח להסכים בנוגע למוזיקה ישראלית ולהקות קטנות...

אני די בטוח שזה חוקי

אגב, יש לי את כל האלבומים בבית, ככה שאם מישו שואל - רק העברתי אותם למחשב. אסור לי?

WhiskyBar 1

New member
מותר לך../images/Emo8.gif

אני נגד צריבת דיסקים בכלל, אין לי ממש מה להרחיב על זה כי פשוט, למה לצרוב?! אם ללהקה/זמר/ת יש הרבה דיסקים יקרים אז לא חובה לקנות הכל בבת-אחת, אחרי הכל מזה האמנים שאנו אוהבים מתפרנסים.

N a V e

New member
אני בן,למי שעוד לא יודע...../images/Emo13.gif

ולגבי הנושא... אני חושב שמבחינה כספית,להבדיל מלהקות ישראליות,אנחנו לא פוגעים בפ"פ שאכן מסודרים כלכלית.אבל כאשר קונים דיסק מקבלים הרבה מעבר...אם זה באיכות הצליל או אם זה בחוברת/תמונות/עטיפה/מה שלא יהיה. ועדיין,אני שוקל ברצינות לצרוב לי כמה דיסקים שלהם עם כל הכאב שבעניין.למרות שעדיין לא החלטתי בסוגיה הזו.

GingerBread Man

New member
אבל האם זה שווה 90 שקל לדיסק?

נגיד הדי וי די של פומפיי שזה באמת אחת הדברים היותר מדהימים שהאנושות יצרה עולה 99 וזה מחיר נמוך לדי וי די. אבל למה כל דיסק ודיסק של פינק פלויד עולה 90? אפילו 60 זה יותר מדי. 50 במקרה הכי טוב - אם מדובר ביצירת אומנות של ממש.

Guest2112

New member
בהחלט!

ממ.. זוכרת את היום שבו קניתי את דארק סייד.. אמרו שזה ממש אדיר. שילמתי 90 שקל על משהו שלא הכרתי בכלל, לא יודעת למה. בשמיעה הראשונה הייתי בטוחה שזה לא שווה אפילו 30... אבל אחרי שבוע, שבועיים, ועד היום - אני יכולה לומר לך בלי להסס שהייתי משלמת גם 300 ש"ח על האלבום הזה. הם עולים הרבה בגלל הביקוש. הרבה אנשים רוצים לקנות דיסקים של פינק פלויד. לא חייבים לקנות את כולם כ"כ מהר. כל חודש או חודשיים קונים עוד אחד. תוך שנתיים-שלוש כבר יש לך את כולם. זה גם עדיף - כי כדאי להקדיש קצת זמן לכל אלבום בנפרד לפני שעוברים לבא.

Jam Head

New member
אממ.....

אני אישית ממש שונא דיסקים צרובים , ככה שאת האפשרות הזאת בחיים לא הייתי ממליץ לך. אבל אם להוריד אלבומים של פינק פלויד זה בהחלט אפשרות , אתה יכול להוריד את מה שלא שמעת ולאט לאט לשמוע עוד עוד ושהיה לך את התקציב אז תקנה אותה לאט לאט. לי אישית יש 8 אלבומי אולפן של הפלויד ועוד שתי אלבומי הופעות.

תצרוב חופשי

מייקל ג'קסון החרא הזה קנה את הזכויות של הפינקים ולא מגיע לו גרוש!!!!

למעלה