חברה טובה

בראכה

New member
חברה טובה

הנה, ה"מחלה" פגעה קרוב מדי... לחברה הכי טובה שלי גילו גידול ממאיר בסינוסים... אני חושבת שקוראים לזה קרצינומה אבל זה סתם ניחוש... היא רק מתחילה את הבירורים והבדיקות וכבר מדברים על הקרנות... כואב לי. אני מפחדת לחשוב על האפשרות הגרועה ביותר וככה אני מוצאת את עצמי שוקעת בנבכי האינטרנט כדי למצוא לה חומר "טוב" שאומר שהפרוגנוזה טובה... לא יודעת מה להגיד. גם היא לא כל כך מעקלת מה זה אומר. כל החיים שלנו נלחמנו ושמרנו אחת על השנייה ופתאום מגיח משהו מבחוץ והורס הכל... אני מפחדת לאבד אותה... בראכה.

elylan

New member
../images/Emo10.gif עצוב

כל הכבוד לך על זה שלא עזבת אותה ברגע הקשה, שלא נבהלת מהמחלה ושלא ברחת! כל הכבוד שאת מביאה לה חומר על המחלה! כל הכבוד שאת שם בשבילה!!!

בראכה

New member
לעולם אהיה שם בשבילה

כמו שהיא לעולם הייתה שם בשבילי... רק שאלוהים יעזור לשנינו והיא תהיה שם בשבילי תמיד...

קרצינומה

כן, יש סוג סרטן כזה. קרצינומה זה סוג של סרטן שפוגע בסוג מסויים של תאים בגוף. יש כמה סוגים של קרצינומה. ועושים ביופסיה כדי לדעת בדיוק איזה סוג סרטן יש, מה הממאירות שלו ואיזה טיפול יכול להיות הכי טוב כדי לחסל אותו. מעבר לזה, תדעי שיש עוד כמה שלבים בין אבחון לבין האפשרות הכי גרועה. אני יכולה להבין שאת מודאגת ומאד דואגת לה, אבל נראה לי שחשיבה חיובית ושמירה על תקווה להחלמה וריפוי יכולים לתרום פה יותר. יכול להיות שאת בעצמך לא כל כך מוכנה לכל כמויות המידע שקיימות באינטרנט ובכל מקרה, זה כל מקרה לגופו, אם תדעי שהסטטיסטיקה "לא לטובתה" (ואני מקצינה כדי רק להסביר), תהיי שם פחות בשבילה? הדבר היחיד שזה יכול לעשות זה להחליש אותך ומתוך זה גם להשפיע עליה. לדעתי, במקום להשקיע משאבים נפשיים בקריאת מידע על טיפולים כואבים, אולי עדיף שאת הזמן הזה לבלות עם חברתך. להקשיב לה, לשוחח איתה על המצב. מידע רפואי כל אחד יכול למצוא, אבל חברות טובה, כזו שמחזקת ומאפשרת מקום גם לכאב ולפחדים להיות, כזו רק את יכולה לתת לה. וזה יותר חשוב מכל דבר אחר כרגע. יום טוב גלי

בראכה

New member
להיות שם בשבילה...

מה זה? איך אני אדבר איתה על זה? היא לא כל כך מבינה עדיין מה זה אומר, לא יודעת לשאול את השאלות הנכונות, ל"צרוך" רפואה... רוצה להיות איתה ולתמוך בה אך היא עדיין מתנהגת כאילו כלום לא קרה, ואולי כלום גם לא יקרה... האם אני צריכה לספר לה מהן האפשרויות, השלבים? אני אכן מותשת מכל המידע שקיים באינטרנט לגבי פרוגנוזות וכו'... היא לוחמת אני יודעת אבל היא גם פגיעה. אני רוצה לעזור לה ולא יודעת כל כך איך...

אולי זה נראה לא מספיק

אבל מה שאת עושה זה המון. אני לא חושבת שאת זו שצריכה לספק לה אינפורמציה רפואית ופרוגנוזות, זה התפקיד של הרופאים. את יכולה להיות איתה כשהיא אצל הרופאים וביחד לנסות להבין מה זה אומר. הלמידה הזו עכשיו היא חדשה לשתיכן ובמקרה הזה בשתיים יותר קל. את עוזרת לה בזה שאת שם, שהיא יודעת שאת שם, שיש לה עם מי לדבר ובמידה והיא צריכה. לא חייבים "לדבר על זה" אם היא לא רוצה, אולי היא כן זקוקה לזמן שלה בשקט כדי להבין את הדברים. אולי יקח לה זמן עד שהיא תתחיל באמת לדבר על מה שכואב ומפחיד אותה, ויכול להיות שהיא לא תדבר על זה בכלל (זה תלוי בה..). את יכולה להיות שם ולהיות קשובה למה שהיא זקוקה לו, אולי היא בכלל רוצה להסיח את דעתה ולא לחשוב על מה שהיא אולי תעבור, אולי היא פשוט רוצה מישהו שיילך איתה עכשיו לסרט ויעביר איתה את הזמן, דווקא בלי לשאול שאלות ולחטט במחשבות. פשוט תהיי איתה. זה המון. אולי כרגע את לא יכולה להבין עד כמה, אני לא יודעת עד כמה אני יכולה להסביר לך את זה. הייתי שם מהצד השני. הצד שהיה זקוק לפעמים לאוזן קשבת לקיטורים, ולפעמים סתם לנוכחות של מישהו שאוהב ואכפת לו. הידיעה שיש מישהו כזה היא מתנה עצומה. פשוט תהיי חברה, כמו שאת. והלוואי על כולנו חברים כמוך!

למעלה