חבר'ה, משו שמטריד אותי..

Eti No Name

New member
חבר'ה, משו שמטריד אותי.. ../images/Emo14.gif

למי שלא התסכל בחדשות במזן האחרון, באיזו מדינה שלוידעת איזו, הקימו וועדה או משו כזה להכחשת השואה
. מכחישים מאז ומתמיד היו ימח שמם, אבל מה שהטריד אותי זה כמה אנשים.. אפילו עצרו אנשים ברחוב והם אמרו שאנחנו המצאנו את כל עניין השואה :|.. אם ככה איפה 6 מל' היהודים?! בקובה?! אוח זה כזה מרגיז
. אגב, היו שמה אנשים שנראים חסידים אבל הם גם מכחישים.. מי אלה?

חייםלוי

Member
מנהל
מדובר על אירן שארגנה את ועידת

מכחישי השואה. החסידים שבאו לשם הם נטורי קרתא ששנואים על הציבור החרדי בדיוק כמו עלינו. אילו היית נכנסת לפורומים חרדים ורואה מה כותבים עליהם שם היית חושבת שתומכי שינוי כותבים שם. בפורום שלי ביידיש כותב חסיד סאטמר ואין לי אלא לצטט את מה שכתב אצלי בפורום: "לסאטמר ונטורי קרתא אין שום קירבה אידאולוגית. זוהי עובדה שחסיד סאטמר הממוצע חש כפי המשוגעים האלה אותה מידת סימפטיה כמוכם".

Old Cat

New member
מענין רק שאלו דווקא חסידי סאטמר

על פי הפורסם מדובר בחסידי סאטמר שהגיעו מניו יורק להפגין את הזדהותם עם כל מי ששולל את קיום מדינת ישראל. הם אינם מכירים במדינת ישראל ומתנגדים לעצם קיום מדינה שממשלתה של יהודים, לטענתם אסור להקים מדינה בשטח זה אלא להמתין לבוא המשיח ועד אז זה שטח בשלטון הפלסטינאים. גם לחיות כאן הם אוסרים ומרכזם בניו יורק. נכון הוא שהשנאה בין הפלגים השונים בציבור החרדי גדולה ומיוחדת, יוקדת בעוצמתה ואף מצדיקה ורואה בחיוב אלימות פיזית קשה, מי שלא מאמין שישאל את ח"כ פורוש מי הכניס לאבא שלו מכות בפתח בית הכנסת עד שהגיע לבית חולים ונשאר נכה.

חייםלוי

Member
מנהל
אני לא רוצה להיכנס לדיונים

על הפלגים השונים בציבור החרדי. אני לא משוכנע שהעיתונאי החילוני שהביא את הסיפור מבדיל בין חסידי סאטמר לנטורי קרתא וגם אם כן ייתכן שאלו תמהונים (כך רואים אותם גם בני הקהילה שלהם עפ"י מה שאני קורא) והם לא ממש מייצגים את הציבור החרדי ואפילו לא את חסידי סאטמר. עם כל כמה שאני לא מקבל את דרכם עדיין צריכים לפחות להבין שיש הבדלים בתוכם כפי שיש הבדלים בתוך הציבור הימני או בתוך הציבור השמאלי.

Eti No Name

New member
אבל ואוו, ../images/Emo14.gif

אתם יהודים כאילו,
איך אתם מכחישים דבר כזה?!

Old Cat

New member
אין חולק על ההבדלים

ומסתבר שבמקום היו אלו וגם אלו שכן לשני הפלגים התיחסות דומה לקיום המדינה. בהקשר זה יש לציין מאמרו של סבר פלוצקר, השואל דבר פשוט: היכן התיחסות הרבנים, זעקותיהם ודברי המוסר שלהם, בענין זה וביחס לאנשים אלו? ובענין זה אין הבדל בין הפלגים השונים. למעט הרב הראשי האשכנזי ועוד כמה מתי מעט כולם נוקטים בשיטת השתיקה, שאומרת יותר מכל עליהם ועל ה"מוסר" שלהם.

Old Cat

New member
ועדכון הקשור לנושא

בד"צ סאטמר פירסם הודעה המגנה את אותם מאנשיו שהשתתפו בכנס באיראן, וקרא להחרים אותם בקהילה. מי שמכיר את מהות ואופי קהילות כאלו יודע מה משמעות המשוג "חרם" בקהילה כזו, שהוא עונש חמור ביותר בעטיו סובלת כל משפחת המוחרם. בכל הציגו ראשי העדה עמדה לפיה השתתפות בכנס באיראן לא היתה רשמית מטעם העדה אלא ביוזמתם האישית של המשתתפים. ובארצנו שלנו? הרבנים המקבלים שכר נאה מאורצ המדינה ממלאים פיהם מים, בלבד שלא לומר מלה רעה על אנשים שתפילהתם בפיהם הגם ששרץ בלבבם ובנפשם.

orange love

New member
משהו שאנשים לא יודעים על החסידים

הללו. בלימודינו על מלחמת העולם השנייה והשואה בבית הספר. המורה שלנו סיפרה לנו על הודות אותם החסידים. היה בן אדם אחד (מצטערת אך אינני זוכרת את שמו) שהיה בין ראשי היודנרהט וניתנה לו ההזדמנות להציל מספר מצומצם של אנשים מהגטו. (ממש בתחילת הגטאות, כשעוד לא הייתה השמדה). הוא הציל את החסידים שהיו מקורבי משפחתו והללו ברחו הרחק מהגטאות. אלה שברחו היו חסידי סאטמר הללו, שהקימו מרכז גדול שלהם בארצות הברית והיום מכחישים את קיום מדינת ישראל ואת השואה עצמה. אנשים כאלה הם בושה למין האנושי. אבל על זה כדאי שלא אפתח את פי, באופן כללי אינני חובבת חסידים כלל וכלל.

Pukipsey007

New member
כן, קצת מטריד באמת אתי.

תמיד יהיו קבוצות קיצוניות..גם אצלינו [וחבל שכך]

למעלה