חברה משכנת

you37

New member
חברה משכנת

עורכי הדין של הקבלן שממנו רכשתי את הדירה מבקשים ממני כתנאי להעברת הזכויות בעת מכירת הדירה שאחתום כי אני לא אתבע את הקבלן על ליקויים ואין לי שום טענות כלפי הקבלן. כך גם הרוכש.
האם זה אפשרי?

zammy

New member
סותר את החוק אני חושב

החוק מתייחס לאחריות מוכר וזה שתחתום על מסמך כלשהו לא יפתור אותו מאחריות.
איפה עורך דין שלך?
בקיצור אל תחתום.
לגופו של ענין, איך תחתום בלי באמת לדעת אם יש נזק נסתר?

you37

New member
העורך דין שלי מתעמת איתם....

השאלה האם ניתן לעשות משהו בנדון אם הם מתעקשים על כך?
העיניין יכול לגרום לעסקה להתבטל. כי גם הקונה נדרש לחתום על העדר תביעות כנגד הקבלן.
יש למי לפנות?

פרל דוד

New member
תביעה שכזו אינה חוקית וכבר היתה התייחסות משפטית לנדון.

כפיית הקבלן על רוכש הדירה לחתום על "כתב ויתור" כתנאי לקבלת הדירה, מהווה התנהלות פסולה ובלתי ראויה, המנצלת באופן בלתי הוגן את כוחו של הקבלן ועורך דינו , בדגש על מועד העברת הזכות..
כתב ויתור זה, כל אימת שהוא סותר את הוראות החוק, איננו קביל מבחינה משפטית.

הנשיא (בדימוס) מאיר שמגר התייחס לכך בפסיקתו
- "המציאות הישראלית, בה עבור חלק גדול באוכלוסייה הדיור מהווה 'מוקד של מאוויים שהגשתו עלולה להיות כרוכה בהשקעת כספים רבים וקשה כקריעת ים סוף', כתב הויתור אינו יכול להכשיר כל תניית פטור. כמו כן, לאור אופיים של חוזי מכר דירות, ולאור המשמעות הכלכלית הנובעת מהן, נקבע כי תניות אלו אינן תקפות כאשר הן חוסמות לחלוטין את דרכו של רוכש הנכס לזכות בתרופות משפטיות להם הוא נזקק בהמשך".

סעיף 4א' לחוק המכר מבחין בין אי התאמה אשר שניתן לגלותה במסירה (ויש לדווח עליה לקבלן בתוך שנה), לבין אי התאמה אחרת, שלא ניתן לגלותה בבדיקה סבירה בעת שהדירה הועמדה לרשות הדייר. [לדוגמה נזילות,סדקים,וכו']

חוק המכר הוא חוק קוגנטיבי ולכן הוראות חוזה מכר אשר סותרות את ההסדר האמור – דינן להתבטל.
לסיכום -
כתב ויתור, בין אם נרשם "פרטנית" ובין אם הוא חלק מחוזה המכר [פרוטוקול המסירה], איננו תקף במקרים בהם הוא פוגע בזכויות בסיסיות של רוכשי הדירה.

לא מקובל ומקומם

להפך, בהסכם המכר עליך להמחות את כל הזכויות שיש לך כנגד הקבלן לרוכש החדש.

מעולם לא נתקלתי בדרישה כזו ולו הייתי נתקלת לא הייתי מאפשרת ללקוח שלי לחתום על הסכם רכישה שברקע שלו נחתם מסמך כזה.

הדרישה הזו עלול לסכל את חתימת הסכם המכר ולגרום לך לנזקים ולכן נכון יהיה להתריע בכתב בפני הקבלן על התביעה הצפויה לו בעקבות ההתניה המופרכת שלו.

למעלה