חברה מתוקים שלי ... הנה לכם דילמה.

חברה מתוקים שלי ... הנה לכם דילמה.

אז ככה... מצד אחד אין לי שום דבר רע נגד העניין. מצד שני אבא שלי מטפל במשפחות שנהרסו בגלל גראס ..(ואני מזכיר שוב ) אני מכיר את שני העולמות ... בכל אחד .(כמו בכל דבר) יש את הצד הנכון ולא נכון . הכל תלוי בעצם הבנאדם .. והיכולת שלו לשמור על עצמו ומשפחתו. אני מכיר אנשים שלא יכולים לשמור על עבודתם בגלל הסמים הקלים. ואני מכיר אנשים שנשרטו עמוקות בגלל הסמים . שוב אני מזכיר.. דעתי נטרלית .(כייון שלא גיבשתי אחת עדיין)

Wedwil

New member
ובכן...

מה לעשות, ישנם הרבה אנשים בעולם בעלי חוש שיפוט גרוע ו/או נפש חלשה. הרבה משפחות נהרסות בגלל סמים קלים אבל צריך לחשוב, האם אותה משפחה הייתה נהרסת גם בלי הסם? יכול להיות שהסם היה רק סימפטום למשהו עמוק יותר אשר היה הורס את המשפחה ממילא. ועל כן אני לא חושב שלהאשים גראס בפירוק משפחות זה הדבר הנכון לעשות. כמובן שלא כדאי להפריז (בשום סם), לא כדאי להשתמש כדי "לעודד כאשר מדוכאים" (מה שנקרא תלות נפשית) והכי חשוב, לבחון כל הזמן את נה שאנחנו עושים ולראות אם "סגנון החיים של סמים קלים" מתאים לנו. לדעתי אפשר להימנע מרוב הצדדים השליליים של תופעת הסמים הקלים.

BlueCarrera

New member
אני מסכים איתך

אסור להפוך את הסמים הקלים להרגל. וכמובן, אחת הסיבות הנפוצות של התמכרות לסגריות, היא כאשר מעשנים כדי להרגע. העישון לא מרגיע, רק לאחר שאתה מתמכר, אתה נרגע, משום שהגוף שלך יציק לך עד שתקבל את מנת הניקוטין היומית שלך.

יאללה אנשים .. עוד תגובות?

כאילוווווווו דההה. סמים סמים ועוד סמייייייים. אנשים מתחמקים מהמציאות.

tiger

New member
אתה יכול לשתף אותנו קצת במיקרים

עליהם אתה מספר? אותי מעניין תמיד לישמוע הכל לא רק את הפרק האחרון. ליפעמים כששומעים ומקשיבים לכל הסיפור מגלים שחוץ מהסמים היו עוד כמה גורמים ששיתפו פעולה ביחד...לי קשה מעט להאמין שיש מישפחות שנהרסו רק ביגלל הסמים הקלים.או אנשים שאיבדו את החיים ואת העבודה רק ביגלל העישון...תמיד יש עוד משהוא,זה אף פעם לא רק הסמים אלה תמיד בשילוב עם עוד משהוא,אישיות מסוימת,ליפעמים מחלות מתחום הנפש. לא שאני מנסה לעשות אידיאליזציה ואני בהחלט חושב שכמו שיש אנשים שיודעים להנות ולהישתמש שימוש נבון ומוסכל "נורמטיבי" מה שניקרא בסמים קלים ככה יש כאלה שלא יודעים וכניראה שיותר...בטוח שיותר.אבל זה לא אומר שהשאיפה לא צריכה ליהיות לכיוון הנורמטיבי והשאיפות שלנו תמיד צריכות ליהיות כאלה שינסו לחנך ולהראות שאפשר גם אחרת.כמו בכל דבר יש עשה ואל תעשה ומין הסתם בימיוחד בנושא שמעולם לא נעשה בו שום אקט חינוכי יהיו רבים שיפלו קורבן למה שניכנס לקטגוריה של "אל תעשה". אבל מיזה אפשר רק להסיק שצריך לבער את הבערות ולא שום דבר אחר... סמים זו חרב פיפיות.אפשר להנות מהם כמו שאפשר למות מהם ליפעמים באותה הקלות.בנושא כל כך רווי סכנות היית מצפה להרבה יותר הסברה ושעות חינוך בבתי הספר אבל לא כן הוא וגם מה שיש לוקה בהרבה חסר ובהסתה שמימנה אי אפשר באמת להפיק תועלת.את האמת על הדברים מיזמן לא שמעתי בשום מקום (מילבד אולי הפורומים של תפוז
ועם הסתה והפחדות או הסתרות של האמת בנוסח הרשות שלא משחררת אינפורמציה מצילת חיים בנוגע להיתנהגות שעת חירום אחרי נטילת אקסטזי כדי שלא תיהיה מראית עיין של מתן רשות...עם היתיחסות כזו שאף אחד לא יתפלא שמישפחות ימשיכו לההיהרס ושאנשים ימשיכו לגשש באפלה. אבל שלא יאשימו את הסמים או את המסוממים שיאשימו את ההסברה הלקויה ושיאשימו מסעות פירסום משמיצים במיליונים רבים בנוסך "רוצה להישתתף בניסוי".מיליונים שאם היו משקיעים בהסברה ומניעה בבתי ספר המצב כבר היה הרבה יותר טוב... T

הופמן

New member
ואני מכיר

רופאים מבית חולים רמבם שבחיפה שאוכלים סמים במסיבות ... ועזוב שזה היה ליפני 4 שנים .. ואני מכיר גם אנשים שלומדים והחיים שלהם הכי יפים בעולם ויש להם גם תקטע של הסמים .. מישהו חכם (שעשה הרבה סמים בחיים שלו ) עזבו שהו חולה נפש ... אבל בכל זאת אישיות סוף הדרך יש לבן אדם ....אמר לי אחלה משפט ... לפניי 15 שנים היית הולך ברחוב ויודע מי נגוע .... זה נגוע זה נגוע ..אחדים ... היום כולם נגועים ...זה לא חדש .... הסמים אצל כולם בראש

למעלה