חברה סיפרה לי על הפורום ומקווה אכן שיהיו לכם

Sunshine1000

New member
../images/Emo45.gif גם אני חושבת כך

יש לבחור בעיה רצינית. בזה שהוא מייחס התנהגות של ילד בן 3 להתעללות מינית
הגזים הבחור לגמרי. במקום לראות את צד הילד ולהבין שמי שקשה לו כאן זה הילד ... הוא רואה את עצמו כקורבן
מוזר ביותר. אני הייתי חושבת פעמיים האם לחזור לאחד כזה. ב-א-מ-ת מוגזם

חברה סיפרה לי על הפורום ומקווה אכן שיהיו לכם

עצות מועילות או רעיונות. מצטערת מראש על כך שזה הולך להיות ארוך אך בכל זאת אני זקוקה לעזרתכם/ן. אז כך אני אלמנה + 2 ילדים בני עוד מעט 4, בעלי נפטר כשילדי היו בני 4 חודשים כך שאינם זוכרים אותו. הכרתי לפני כמעט שנתיים מישהו ויצאנו כשנה עד שהוא החליט שאנו נפרד מאחר ובני "עשה לו חיים קשים" ועפ"י התאור של בן זוגי דאז בני ממש "התעלל בו". אז כמו כולם אתם בטח שואלים מה ילד בן 3 יכול לעשות לאדם בן 30+ אבל עובדה שבני לא קיבל אותו וכל פעם שבן זוגי היה מגיע בני היה בוכה ועושה הכל ע"מ שבן זוגי ירגיש לא בנוח וילך. בן זוגי דאג הינו גרוש + 5 ילדים ואני אלמנה + 2. הילדים ביניהם מאוד מאוד מסתדרים וילדיו אוהבים אותי. לאחרונה ניסינו לחדש את הקשר אחרי שהיה בניתוק זמן מה אך יש לנו חששות רבים וגדולים. כיום בני ובן זוגי לשעבר די מסתדרים אך לטענתו של בן זוגי יש לו (לבן זוגי) "טראומה" או "צלקת" מה שגרם לו בני ואיך שאנו הולכים חזרה לבית שלנו הוא טוען שהוא חרד, וצפים לו כל הרגשות של אז ממש כאילו עבר התעללות. הוא אף דימה זאת להבדיל אבל לאחת שעוברת התעללות מינית ואז נכון היא יכולה לגשת לפסיכולוג ולטפל בכך ואף להתחתן בעתיד ולהקים משפחה למופת אבל כל זה קורה כי היא לא צריכה להתמודד עם "המתעלל" שעשה לה זאת. ואילו אצלנו אם נחדש את הקשר אז הוא כן יצטרך להתמודד עם בני ואף לגדל אותו בעתיד והוא לא חושב שהוא מסוגל להתמודד עם זה. קשה לבן זוגי לשעבר להניח להכל ולפתוח דף חדש למרות שהוא מאוד מנסה ומשתדל. אז נכון רובם צוחקים ולא מאמינים אפילו משפחה קרובה אבל אנו ממש ממש חסרי אונים. מה דעתכם?? מה עושים במצב כזה?? האם יכול להיות לכך פיתרון לדעתכם או שעדיף לנו שלא נחדש את הקשר?? שוב מצטערת על אורך מכתבי אך אני ממש אובדת עצות. תודה

מדביקה כאן תגובתי אלייך מפורום פרק ב'

אמא בבית? מקסימית התעוררי, לפני הכול את אמא של ילדים רכים - מי יגן על הילדים שלך? אם הבן שלך כשהיה בן שלוש בכה כל פעם שבן זוגך הגיע, משהו שם היה לא בטוח עבורו וזה רק בידיים שלך ליצור סביבה בטוחה עבורו. עוד לפני שהצלחת לגדל באופן בריא וללא צלקות את בנך שבקושי בן 4 , את מזדעקת לשמור ולטפל על גבר בוגר?

אז גם אני מדביקה את תגובתי מהפורום השכן

אז חבל שאתם חושבים שעליי להפסיק את היחסים עם אותו בחור, וכביכול איפה אני בכל התמונה ולמה אני לא חושבת על בני. ניסיתי אך יש בינינו אהבה גדולה, וחבל לי לפספס אותה. זה לא בדיוק שאני רווקה ויכולה לצאת עם כל אחד וכן ניסיתי לצאת עם אחרים אך הם לא מתאימים לי כמו שאתו בחור מתאים לי. או שאני לא מתאימה להם כי יש לי ילדים וכו'. אל תשפטו אותנו בבקשה תנסו לעזור לנו. היום הם כן מסתדרים ומה לעשות בני לא גדל ולא ידע מה זה אבא ומה תפקידו ולכן עד שהבין הוא די בכה ולא הסכים לקבל אותו. אותו בן זוג הוא הראשון אחרי שבעלי נפטר. כיום הוא אוהב אותו ומקבל אותו אך נוצרו משקעים אצל בן זוגי ואני חושבת שמתפקידי לתמוך גם בו ולנסות למצוא פתרון לכולנו. הכי קל זה להרים ידיים אבל אני לא מוכנה ואם יש סיכוי קטן של אפשרות לגשר ולמצוא פתרון אז למה לא לנסות?

שאלת לדעתם של אנשים כאן ובפורום פרק ב'

שאלת וקיבלת תשובות. מעבר לכך- את זו שבוחרת וקובעת איך יראו חייך וחיי ילדייך ולא מה שיאמרו לך בפורום זה או אחר. שוב מדגישה לך כי להאשים עולל רך כזה בכך ש"התעלל" באיש בוגר בשנים, וגרם לו טראומה- זו התנהגות חריגה ביותר ואם לומר בצורה גלויה, ייתכן שמדובר בהתנהגות של איש חולה. זה לא משנה לצורך העניין כאן, אם הוא אבא של הילד או לא- משהו אצלו מאוד לא בריא וכדאי לכם לפנות לאיש מקצוע למען כולכם.

אין טעם לבקש עצות אם מראש את פוסלת אותן

את לא רוצה עצה, את רוצה אישור, ואת זה כנראה לא כולנו מוכנים לתת לך. אני מסכימה שאדם מבוגר שמתייחס לתגובה "עוינת" של ילד קטן כאל התעללות זקוק לטיפול. אני גם חושבת שמערכת יחסים עם האיש הזה, כאשר אותו ילד שסלד ממנו עד כדי בכי וצרחות בסיבוב הקודם הוא חלק מן המשפחה, זה מתכון בדוק לצרות. אותי מפחיד לחשוב איך ה"קורבן" המבוגר עלול להתנקם בילד המתעלל כביכול. עם כל כמה שאת רוצה להיות דווקא עם האיש הזה, קחי בחשבון שההתאהבות שלך עלולה להשחק עד דק אם מערכת היחסים בין משפחתך לבין בן זוגך תהייה עכורה או חו"ח אלימה. תחשבי טוב-טוב מה את מוכנה לעולל למשפחה שלך. אבל שוב, מכיוון שזה לא מה שאת רוצה לשמוע, לא ממש בטוח שאת מקשיבה.

azaria

New member
מסכים ולא מסכים אם המגיבים הקודמים

אני מסכים שמוגזם לייחס כוונות של מתעלל מבוגר לפעוט בן שלוש. אבל אני לא מסכים עם הקביעות שבן הזוג חולה או פסול משום כך. ואני גם לא בטוח שהוא מייחס לילד כוונות או כל דבר אחר. אני בהחלט כן יכול להבין איך מצידו הוא הרגיש מוטרד ממש עובר התעללות. תארו לכם סיטואציה שבה אדם מגיע אל אהובתו כדי לבלות איתה זמן בנעימים - ובמקום זאת הוא סובל בכל פעם בכי וצרחות והתנהגות שלמעשה לוקחת ממנו את אהובתו. אין ספק שאם היה מדובר בשכן של הגברת - היו כולם מסכימים שהשכן פשוט חוצפן. מאחר וכאן מדובר בבן הקטן של הגברת, יש לו זכויות טבעיות והוא מקבל הנחות. אבל אין לכך שום השפעה על עצם הפגיעה באיכות החיים של בן הזוג. עדיין נמנע ממנו הקשר שרצה שיהיה לו עם אהובתו. לכן אני יכול להבין מדוע הוא חש מותרד. התעללות זו מילה קצת חזקה, אבל לא ניכנס כרגע לסמנטיקה. ואבן יש משהו באמירתו שכאלה שעברו התעללות (מינית או לא, זה לא משנה) יכולים לעבור שיקום ולהתגבר על כך - אך לרוב הם אינם צריכים להמשיך ולחיות במחיצת המתעלל לשעבר. זה כמובן לא מדוייק כי יש מספיק מקרים של ילדים שהוריהם התעללו בהם או א/נשים שבני זוגם התעללו בהם, או עובדים שחבריהם או מעבידיהם התעללו בהם - וחלקם חוזרים למסגרות הישנות לאחר שיקום של המתעלל והקורבן. מה שנראה ליבמקרה הזה הוא כך: א. יש כאן פוטנציאל להצליח לחבר את כולם ביחד, במיוחד בגלל "שהמתעלל" היה תינוק בזמנו וגם כיום עודנו ילד קטן. כך שאפשר וצריך לסלוח לו על מה שעשה (בלי קשר ליכולתו לתכנן או לעשות דברים כאלה בכונה כזו או אחרת) וגם יש אפשרות נוחה להנחיל לו דברים ודיעות ודרכי התנהגות כעובדות חיים "כי אמא אמרה, או כי ככה צריך" וכדומה. ב. יש לבדוק עד כמה האמא (כן מקסימית2, את!) שותפה להתעללות ולפחות לחוסר מניעתה. הרי היית שם בזמנו. ראית את התנהגות הילד. ראית את השפעתה על בן זוגך. ובכל זאת איפשרת לילד להמשיך לנהוג כך. עד כי כך שבן הזוג ניתק את הקשר בגלל התנהגות הילד. אין ספק שאמא יכולה וצריכה להיות מסוגלת להבין את הילד שלה, לקלוט מה מפריע לו, ולפעול לביטול גורם ההפרעה או לעזור לילד לקבל את המצב. השארת הילד במצב שאינו מסוגל לחיות עימו היא הכשל שבבסיס כל הסיפור הזה. ויש חשש שאם לא תשימי לב - תחזרי על שגיעה דומה גם בסיבוב הזה. לכן, שימי לב לרצונות והצרכים של כל המעורבים. כולל את בן זוגך ילדך, ילדייך האחרים, ילדיו, וכמובן גם את עצמך. נסי לשאוף לאיזון האופטימלי עבור כלל המערכת. לא רק עבור גורם אחד או חלק מן הגורמים. וזה לא אומר שאם לילד לא מתאים - אז העסק מתפוצץ. צריך להבין מה מפריע לילד ולראות איך פותרים לו את הבעיה הנקודתית מבלי להקריב את המערכת כולה. ולצורך יישור נקודת המבט של בן זוגך הבוגר המאוים על ידי עולל, ומציאת דרך לגשר ולחבר בין כולם למרות משקעי העבר - גם אני ממליץ בחום על פניה לבעל מקצוע. כי המקרה שלכם אכן מורכב ומתוסבך מן המקרים "הרגילים" של משפחה מורכבת.

סליחה , אפשר להפריע שניה

שלום לך מקסימית , קראתי הבוקר הודעתך התלבטתי באם להשיב במיידי או להמתין ולו לכמה שעות .... החלטתי להמתין ואני מרגיש שאני "בשל" להתיחסות , ובכן זה בהחלט פוסט סופר מורכב , מסתבר שגם לנו המורכבים יש מורכבות וסופר מורכבות . וזאת למה ???? משום שהוא מחייב הערכה וזהירות רבה על רקע ציטטוטייך את בן זוגך "לטראומה" "צלקת" "התעללות מינית " . תחושתי - ואנסח זאת בזהירות במידת האפשר - שאכן לבן זוגך חווית עבר רחוקה של התעללות ואותה בדרכו מנסה להעתיק [העתקה פסיכולוגית כמובן ] לבנך , יש פה מסכת הלוטה בערפל על ילדותו הוא , חייו נסיבות גירושיו הוא וכיוצ"ב , אני חש שבן זוגך נתון במצוקה ובאמצעות בנך הוא קורא , זועק לעזרה. נכון לרגע זה ממליץ בפנייך שלא לקבל החלטות - במיוחד שהאיש יקר לך ...... א ב ל ממליץ להפנות את בן זוגך לאבחון והערכה מקצועית , ורק על בסיס המומלץ ואני ממליץ שתציעי להיות שותפה למפגש המשותף המסכם [ בהחלט מחייב הסכמת בן הזוג ] ,תוכלי לקבל החלטה - תוכלו לקבל החלטה למהות הקשר ביניכם לעתיד בהצלחה, יוסי

שלום לכולכם.כאחת שמכירה את הנפשות..

אז אקדים ואומר שאני מכירה את מקסימית ואת בנזוגה לשעבר.[מפורום אחר של תפוז] מדובר באדם למופת אבא מסור לילדיו[הוא מגדל אותם]איש מיוחד.וגם מקסימית כשמה כן מקסימה אמא מסורה ואוהבת.. חברים התאומים המתוקים שלה איבדו את אבא בהיותם בני 4 חודשים. כאשר בנזוגה נכנס לחייהם הם היו עדין תינוקות שלא ידעו מה זה אבא... ויתכן והבנזוג איים על המרקם שמקסימית בנתה עם ילדיה...והילד אגיב כפי שהגיב בבכי.והוא הרגיש שהוא לוקח ממנו את אמא.אל תשכחו שמדובר באדם שגם עבר גרושים.כיום היחסים תקינים.אך תחושתי שהבנזוג מפחד שהילד מנסה אותו..הוא מתחרה על ליבה של מקסימית.. ואולי ישנם סיבות נוספות שכדאי לבדוק עם גורם מקצועי.

azaria

New member
יוסי, תודה על חוות דעתך המאוד חשובה.

ולמען הנפשות החדשות יחסית בפורום אציג את יוסי. יוסי הוא כמעט איש המקצוע היחיד מבין כלל חברי הפורום (מלבד צפונית אחת, ומצטרפת חדשה שהגיעה בדיוק היום אל הפורום. וסליחה מראש אם שכחתי מישהו) יוסי הוא גולש וותיק בפורום הזה ומכיר ומוכר לרבים מן הגולשים כאן. הן ווירטואלית והן בחיים המציאותיים והוא מוערך על ידי כולם כאמור יוסי הוא מטפל מוסמך ומנוסה בתחום המשפחה המורכבת (ובטח בעוד תחומים הקשורים לזוגיות ומשפחה וכו. תקן אותי יוסי אם עשיתי לך עוול) בניגוד גמור אלי למשל, שאני בסך הכל בחור רגיל שבמקרה התחתן עם גרושה+2 ומגדל איתה את השניים ההם ועוד שניים משותפים. ואני בכלל איש מחשבים. ולאחר הגילוי הנאות הזה ארשה לעצמי לרמוז גם כן בזהירות במידת האפשר. האם יתכן קשר של הפוך על הפוך בין סלידת הילד מבן זוגך לבין דיבוריו של בן הזוג על התעללות? זו נורית אזהרה שהתחילה להבהב אצלי למן הפעם הראשונה שקראתי את תיאורך.

למעלה