חבר'ה עוד מעט שבת חתימה! מה עושים?

black buttercup

New member
חבר'ה עוד מעט שבת חתימה! מה עושים?

מצד אחד: שנת שירות תורמת לך ולסביבה שלך. אתה מפתח יחסי אנוש, יכולת להסתגלות לחבר'ה זרה, עצמאות, לחיות עם החבר'ה! תרומה לקהילה, לתנועה, למה שגדלנו עליו. מצד שני: דחיית גיוס בשנה כלומר להשתחרר שנה מאוחר יותר. ואם אפול על גרעין מסריח, אם לא יתאים לי פתאום. ידיד שלי היה בגעין נח"ל בנוער העובד והלומד ועזב תוך חודש. הרכז שלי היה בגרעין אתגר ואומנם הוא ממליץ אבל אני רואה שהוא מתוסכל מידי פעם שהוא גדול כבר ועדיין לא התחיל ללמוד. יותר מידי בלאגן! אני אובדת עצות! מה עושים? מה עושים????

אשמדי

New member
בנפלאות התבונה נאמר:

"אמיצים אולי חיים בפחד, אבל הפחדנים לא חיים בכלל!" אני כרגע בש.ש בגרעין רעים בחיפה, אני לא אשקר, זו שנה לא קלה, ואפילו מעייפת, אבל הסיפוק שמקבלים ממנה הוא עצום! אני ממליץ לך לקחת את הסיכון, באמת שהוא שווה את זה, ולא נורא אם תתגייס שנה אחר כך... בכל מקום או קבוצה שתהיה אתה תצטרך למצוא באנשים שאיתם תעבוד את הדברים הטובים בהם...וכך תסתדר... לסיכום - צא לשנת שירות! מומלץ...

Idan91

New member
לכל המתלבטים - חשוב לזכור

שאפשר לבקש דחיית שירות ולצאת באמצע השנה, אבל אי אפשר לדחות במועד מאוחר מהמקובל. מי שעדיין מתלבט - אני ממליצה לחתום, כי אפשר להתחרט אח"כ. ברור שעדיף שמי שיוצא לשנת שירות יהיה בטוח שזה מה שהוא רוצה וכו' - אבל אם אתם באמת לא יודעים, למה לא לנסות? בנוגע ל"אם אני אגלה שאני לא מסתדר עם המקום..." - זיכרו שקיימת האפשרות לעבור. אני לא בטוחה שזה קל, אבל זה אפשרי.

כשתגיע לצבא תראה

שהגילאים מאוד מתערבבים. יש לך קצינים מעליך שקטנים ממך, מצד שני יש לך עתודאים , פקודים שלך שקטנים ממך.. הכל מתערבב. חוץ מזה תמיד אפשר להפסיק באמצע אם אתה ממש סובל. חיים רק פעם אחת...שנה זה כלום...באמת זה עובר כל כך מהר וזאת חוויה כל כך משמעותית...

למעלה