חברה על סמים

konny3

New member
חברה על סמים

שלום לכולם, אני לא מפה - יש לי בעיה- והיא ממש רצינית - חברה מאד קרובה שלי - ממש כמו אחות, יושבת על סמים. ל סמים שמוגדרים כסמים "כבדים". והיא לא יכולה לרדת . עזרתי לה פעם אחת לעבור גמילה - אבל בגלל שהיא ואני אין לנו את אותו חוג חברים, היא חזרה לכל הסיפו - והיאלא מצליחה להתנתק. פעם דיברנו איתה על זה- והיא אמרה שהיא רוצה שאני אעזור לה. ואני לא יודעת מה לעשות איתה. תעזרו בבקשה!

Ben Dor

New member
טוב אז ככה יש כמה דברים שאפשר לעשות

דבר ראשון....להוציא אותה ממעגל החברים שמשתמש מסים רוב הפעמים שאנשים לא מצליחים לצאת מזה זה בגלל הסיבה שהם ממשיכים להסתובב עם אותה חברה...ואם היא לא מצליחה....להוציא אותה מהבצפר\מהאיזור שבו היא לומדת ולשים אותה באיזור חדש... דבר שני...ליידע את ההורים (אני מאוד מקווה שהם יודעים) לשלוח אותה למוסד גמילה ולתת לה את התמיכה המירבית מכל כיוון אפשרי מצד המשפחה ומצד החברים דבר שלישי...לעזור לה למצוא עיסוק כלשהו ויוציא אותה ממחשבה על זה (ההתמכרות היא יותר נפשית מאשר פיזית) למשל קראית ספרים\ציור\כתיבה\ספורט לא חסר מה ולתת לא להתעסק איתו כל הזמן... דבר רביעי...לא לתת לא להרגיש שהיא צריכה את זה כלומר אם היא נמצאת בדיכאון או משהו והיא מרגישה שהיא צריכה ת'סמים לנסות ולהוציא אותה מדיכאון ע"י יציאה או כל דבר אחר שיכול להסיח את דעתה.. דבר חמישי והכי חשוב...לנסות לראות מאיפה בא הקטע של הסמים מאיפה היא התחילה למה היא התחילה ומתי היא חושבת על זה ולנסות שלא לגרום לה להגיע למצב הזה... אם יש עוד שאלות בכיף =]

goldy

New member
מרכז גמילה במיידי

אים היא מודה שיש לה בעיה אז במרכז יעזרו לה להיתנתק מהם. בררי בפניות הציבור של העיריה.

Ben Dor

New member
מרכז גמילה לא תמיד עוזר

הוא עוזר להתנקות פיזית מה שכל נרקומן יכול לעשות בלי כסף... בעיקרון מהסם הכי קשה הגוף יכול להתנקות לבד במשך 3 ימים שבהם הגוף נכנס לקריז (גירודים כאבים רעדים) ואחרי לא יותר מ5 ימים הגוף מתנקה לבד....אני חושבת שמרכזי גמילה לא תמיד הכי עוזרים ושהתמיכה מבחוץ הם אלא שעוזרים להיגמל

goldy

New member
אתה רואה עוד אנשים במצבך

אים זה לא עוזר אני לא יודע מה כן.

Ben Dor

New member
**את...לא אתה...

לדעתי זה מאוד תלוי באופי של בן אדם.... צריך לזכור שאנחנו אנשים מאוד שונים ולא כל מה שמתאים לאחד יכול להתאים לשני...

וואי כנס כנס..

מה שאני אומרת לך עכשיו מנסיון. האקס שלי היה אחד ה-דילרים פה בסביבה לבנאדם היה צבא וכססססף בלי סוף באמת אחד הקינגים..וכן גם הוא השתמש ואני לא מדברת על קססות חשיש וכאלה..אני מדברת על סמים רציניים כדורים והזרקות. וגם הוא ביקש שאני אעזור לו. ובכנות..זה הדבר הכי ה-כי קשה שעברתי בחיים. כי הוא כל הזמן יצא מזה וחזר! הפסיק תקופה וחזר. תבין משהו.. לאנשים שמשתמשים קשה להפסיק כי מעבר לצרוך הפיזי פיסיכול' שלהם..הם נמצאים במשהו שעושה להם טוב. בעצם זה שהיא בקשה שתעזור לה..זה מראה שהיא סומכת עליך! והיא לא חושבת שתאכזב אותה..בגלל זה מרכזי גמילה והורים לא בא בחשבון. רק שיחות כל הזמן שיחות (וזה יכול לקחת המון המון זמן) אני מדברת על חפירות אינסופיות..והכי חשוב תגיד לה שכל פעם אבל כ-ל פעם שהיא נוגעת במשהו ישר טלפון אליך. בסופו של דבר (ושוב..זה לא קורה כ"כ מהר) היא תבין. אתה תדחף אותה לזה ובסוף זה יבוא ממנה..וכשהיא תרצה בזה לעצמה היא תתנתק מהכל והיא תיהיה בסדר. (גם האקס שלי יצא מזה ברוך השם וזה היה לו קשה..מאאאדד כי הוא ויתר על כל כך הרבה דברים שהיו באים לו בקלות כמו כסף ומכונית וחיילים ומקינג הוא היה צריך לחזור לכלום! לסתם אדם רגיל.) אתה צריך ליהיות מזההה חזק..כי היא יכולה לספר לך גם דברים שאתה לא תאמין עליהם..במיוחד אם היא בקשר עם סוחרים וכאלה..זה לא אנשים טובים. תיהיה חזק ותיהיה שם בשבילה. ואם אתה צריך עצה או משו..גם אני כאן לפעמים. הכי חשוב לפני שאתה נכנס לזה..לבדוק אם יש לך את הכח להתמודד ולספוג את כל זה..זה לא קל.

עפרה ד

New member
אחד מהשיעורים החשובים בחיים זה..

לדעת איפה עובר הגבול של היכולות שלנו. אם ההורים שלה הם לא כתובת מבחינתה, את יכולה לקחת אותה יד ביד לקבל עזרה מקצועית, באל סם או ברווחה. אם את באמת רוצה לעזור לה, היא חייבת לקבל עזרה מקצועית.

eladj1

New member
היא רוצה להתנקות?

כי יש לך שתי ברירות: 1. אם היא רוצה להתנקות אז יופי, לא להשאיר את זה תלוי באוויר, לקחת אותה לשים אותה במוסד גמילה להרחיק אותה מהחברה "הרעים" ולדאוג שהיא בחיים לא תחזור לזה יותר, היא צריכה קצת יותר משיחת נפש. 2. אם את רואה שהיא לא מנסה או לא רוצה להתנקות את צריכה לפנות למקור סמכות, ההורים, היועצת, המשטרה, להם יש כלים לטפל בה. וכן היא תשנא אותך, הרבה, אבל תזכרי מה שאני אומרת לך, יום אחד היא תאהב אותך על זה, כי כרגע היא זורקת לעצמה את החיים לזבל, כי מי שמתחיל בהתמכרות רצינית כזאת, קשה לראות איך הוא יצא מזה לבד, ובינתיים היא שורפת לעצמה את תאי המוח ועושה לעצמה נזק בלתי הפיך כי תאי המוח לא מתחדשים!!! זה נשמע חפרני אבל זה נכון, עשו לנו הרצאה בסמינר סמים, ואם אי פעם רציתי לדעת איך זה מרגיש סמים, עכשיו אני לא!!! תוציאי אותה מזה וכמה שיותר מוקדם יותר טוב... זה בידיים שלך, כי היא כבר איבדה שליטה...

למעלה