קציצות טונה
מופיע בבלוג שלי:
http://amirskitchen.wordpress.com/2009/04/20/tunaballs/ קציצות טונה הם קציצות קלות להכנה, שלא דורשות פרודוקטים מיוחדים, אלא ממש דברים שיש בכל בית. מצאתי הרבה מתכונים שונים ומשונים להכנת קציצות. חלקם נוסו, רובם בכישלון קולוסאלי. את המתכון הזה, אשתי קיבלה מחברה וזהו המתכון המנצח! עוד דבר שכדאי להבהיר מראש: כל הבוחר לאפות את הקציצות, או חס ושלום, לעשות מהעיסה פשטידה, ולאפות אותה, עושה זאת על אחריותו בלבד. מנסיון שלנו, זה יוצא ממש לא טעים, על גבול הלא אכיל חומרים לכ-30 קציצות: לקציצות: 3 קופסאות טונה בשמן, מסוננות (אנחנו אוהבים סטארקיסט) 3 ביצים בינוניות 6 כפות פרורי לחם (קמח מצה בגרסא הכשרה לפסח) לרוטב: קופסת שימורי רכז עגבניות (או 3 קופסאות קטנות) 4 שיני שום כתוש מעט מלח ופלפל כוס וחצי מים רותחים אופן ההכנה: מערבבים את הטונה (הסחוטה), עם הביצים ופרורי הלחם (קמח המצה בפסח), עד קבלת עיסה אחידה. קורצים קציצות בגודל הנוח לכם, משטחים אותם, ומטגנים משני הצדדים. מעבירים לניר סופג. בזמן שהקציצות מיטגנות, ניתן להכין את הרוטב. הרוטה הוא רוטב עגבניות בסיסי, ללא תוספות מיוחדות (סה”כ, לא מדובר ברוטב לפסטה) מטגנים קלות את שיני השום ומוסיפים את רסק העגבניות, המלח והפלפל. לאחר מכן, מוסיפים את המים הרותחים, ומביאים את הרוטב לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים 10 דקות נוספות. מסדרים את הקציצות גב אל גב בסיר כך שהרוטב יגע בכולם. מנה יפה לאדם תהיה 2-3 קציצות, השוחות במעט רוטב עגבניות