חברה ....]פרוייקט פורום

Master Stav

New member
חברה ....]פרוייקט פורום

בא לי נרוא על פרוייקט כמו שעשיתי בפורום הקרניבורים חוברת מתכונים של חברי הפורום עם מתכונים לילדים ומתכונים שעושים עם ילדים .... אז לשנס מותנים להוציא את המצלמה ......ובואו ....ניבנה משהו ...טעים יחד

חזה הודו אפוי

פסטרמה שמכינים בבית קונים חזה הודו פרפר נקבה. שמים בתבנית. מכינים משרה - 2-4 כפות דבש 1-2 כפות חרדל גרגירים מעט שמן זית לערבב את כל חומרי הרוטב ולצקת על החזה הודו.ללטף את הבשר כדי שהמשרה יצפה אותו היטב. לכסות את התבנית ולמקרר לשעתיים לפחות. לאפות עד שהבשר מוכן (בודקים על ידי נעיצת סכין), לוקח בערך 40-45 דקות בחום בינוני. אפשר לקרר ולפרוס ולהגיש קר או לקרר, לפרוס ולחמם שוב לפני ההגשה. טעים גם בסנדביץ עם מיונז, מלפפון חמוץ,עגבניה וחסה.

פשטידת תירס

פשטידת תירס 2 קופסאות שימורי תירס, מסוננות היטב 50 גרם חמאה 3 כפות קמח 1 כף חרדל 1 כוס חלב 3 ביצים 1 גביע קוטג' 9% 1 גביע שמנת חמוצה 3 כפות מיונז 3 כפות אבקת מרק 4 שיני שום קצוצות מלח ופלפל ההכנה: ממיסים את החמאה. בוחשים פנימה את קמח, מוסיפים חרדל ומערבבים היטב, מוסיפים חלב ובוחשים על אש נמוכה כחמש דקות. מסירים מהאש. בקערה מערבבים את התירס המסונן עם יתר החומרים. מוסיפים את הרביכה ומערבבים יחד היטב. משמנים תבנית, שוטחים את התערובת ואופים כ 45 דקות בחום של 180 מעלות. הפשטידה צריכה לצאת זהובה מלמעלה. בתיאבון

סתיו אני לא חזק בצילומים אבל בישולים אני חבל

תראה אני ייתן לך מתכונים ואתה תכין ותצלם

Master Stav

New member
גם בלי תמונות ....

ובכל זאת נסה לצלם .... אני מבטיח להעלות משלי

MrCheff

New member
רעיון מעולה!

רק יש לי בקשה אשמח אם כל מצרף מתכון יציין האם הוא כשר/לא כשר (עקב שימוש בחיות לא כשרות ו/או עירוב חלב ובשר) תודה נ.ב מקווה שלא יהיה פה שוב איזה טרול חכמולוג שיגיד לי לעוף לו מהצלחת.. אז אני מבהיר: לא מתערב לך בצלחת. מצידי תאכל חגבים ברוטב שרימפס ולקינוח שטרודל חזירים... רק תגיד שהמתכון לא כשר

Master Stav

New member
בקשה במקום ....

ואולי אף להוסיף שניתן לתת אלטרנטיבות ...לדוגמא שימוש בחמאה מול כמו חמאה וכיוצא בזה

akavishon

New member
יש לי גירסה כשרה לשטרודל חזרים...

נשמע כמו אחד מהמעדנים של טרופותי...

MrCheff

New member
שטרודל חזירים

בפעם הראשונה שהייתי באיטליה, יצא לי להגיע לאיזה כפר קטן בטוסקנה. באותו יום היה שם שוק. באחד הדוכנים היה שם אחד שמכר שווארמה מחזיר. אשתו עמדה לידו והייתה מכינה פנקייקים, הייתה מורחת בדבש ושמן זית ושמה קצת שווארמה חזירים בפנים. מהתגובות של 2 חבר'ה אמריקאים שעמדו שם.. מעדן חבל"ז..

Master Stav

New member
../images/Emo71.gif אצבעות במלוואח ../images/Emo71.gif

הנה מתכון שילדים פשוט אוהבים בטירוף ... יש לו גירסה חלבית ויש בשרית הנה שניהן לפניכם .... חלבית .... לוקחים מלווח אני אוהב של ינון מחלקים אותו ל4 כמו פיצה מניחים אצבע גבינה מוצרלה או עמק על הקצה המחודד ומגלגלים כאשר אצבע הגבינה עטופה כולה מחברים בצביטה את הקצוות ומניחים במקרר לאיזה 20 דקות אחרי 20 דקות מוציאים כאשר בנתיים חיממתם מחבט גדולה היטב ומעט מרגרינה .... מניחים את האצבעות במחבת ומזהיבים ... בשרי הגבינה מוחלפת בנקניקיה והמרגרינה בשמן זית ....
המתכון כשר
בתיאבון

MrCheff

New member
קציצות טונה

מופיע בבלוג שלי: http://amirskitchen.wordpress.com/2009/04/20/tunaballs/ קציצות טונה הם קציצות קלות להכנה, שלא דורשות פרודוקטים מיוחדים, אלא ממש דברים שיש בכל בית. מצאתי הרבה מתכונים שונים ומשונים להכנת קציצות. חלקם נוסו, רובם בכישלון קולוסאלי. את המתכון הזה, אשתי קיבלה מחברה וזהו המתכון המנצח! עוד דבר שכדאי להבהיר מראש: כל הבוחר לאפות את הקציצות, או חס ושלום, לעשות מהעיסה פשטידה, ולאפות אותה, עושה זאת על אחריותו בלבד. מנסיון שלנו, זה יוצא ממש לא טעים, על גבול הלא אכיל חומרים לכ-30 קציצות: לקציצות: 3 קופסאות טונה בשמן, מסוננות (אנחנו אוהבים סטארקיסט) 3 ביצים בינוניות 6 כפות פרורי לחם (קמח מצה בגרסא הכשרה לפסח) לרוטב: קופסת שימורי רכז עגבניות (או 3 קופסאות קטנות) 4 שיני שום כתוש מעט מלח ופלפל כוס וחצי מים רותחים אופן ההכנה: מערבבים את הטונה (הסחוטה), עם הביצים ופרורי הלחם (קמח המצה בפסח), עד קבלת עיסה אחידה. קורצים קציצות בגודל הנוח לכם, משטחים אותם, ומטגנים משני הצדדים. מעבירים לניר סופג. בזמן שהקציצות מיטגנות, ניתן להכין את הרוטב. הרוטה הוא רוטב עגבניות בסיסי, ללא תוספות מיוחדות (סה”כ, לא מדובר ברוטב לפסטה) מטגנים קלות את שיני השום ומוסיפים את רסק העגבניות, המלח והפלפל. לאחר מכן, מוסיפים את המים הרותחים, ומביאים את הרוטב לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים 10 דקות נוספות. מסדרים את הקציצות גב אל גב בסיר כך שהרוטב יגע בכולם. מנה יפה לאדם תהיה 2-3 קציצות, השוחות במעט רוטב עגבניות

Master Stav

New member
נקרא טעים לאללה ...

אגב ...קציצות קניתי מכשיר לפלאפל ...לעשיית כדורים
ואני משתמש בו לעשות קצצות אחידות ....מומלץ בחום

akavishon

New member
אצלינו בבית, כמעט ואין אוכל "לילדים"

כולם אוכלים את אותו הדבר. כמובן, שאם הילדים מבקשים משהו מיוחד - אז מכינים להם. הקטן שלי (שבקרוב יהפוך להיות הבינוני שלי..) כבר חותך ירקות לסלט. זה פשוט מחמם את הלב לראות אותו מכין סלט ירקות. לפעמים בא להם להכין אוכל יחד איתי ולפעמים להמשיך בעיסוקים שלהם. השבוע, גיליתי שהגדולה שלי, מתה על טרטור (מרק יוגורט ומלפפונים)

גרי רשף

New member
קוטג' עם מלפפון

לאחר גיל שנה או שנה וחצי- הילד מסוגל לאכול מה שכולם אוכלים, ואין צורך בהפרדה. בתי אוהבת גבינת קוטג', ומכיוון שחשוב לי שתאכל ירקות- אני מערבב את הגבינה עם מלפפון חתוך דק-דק-דק וכך כולם יוצאים מרוצים.

למעלה