חבר'ה צריך את העזרה שלכם

SilverStar1

New member
חבר'ה צריך את העזרה שלכם

גירושים הולכים ומתקרבים.. אמא שלי יוצאת בסתר כבר כמה חודשים עם מישהו מעברה ואבא שלי עלה על זה פעם אחת, הוא נתן לה הזדמנות שנייה. היא הלכה שוב עם אותו בנאדם..עד שהוא עלה עליה שוב(בילש אחריה) היא לטענתה אומרת שהיא הייתה בדיכאון והיא הייתה צריכה את זה והיה לה חסר אהבה ופרגון מה שאבא שלי כנראה לא העניק לה והיא מצאה אצל ההוא. בנוסף היא עוד מאשימה אותו בזה שהוא לא נתן לה מה שצריך ובגלל זה היא הלכה ועוד משקרת לו על זה שהיא לא הייתה עם אף אחד. עכשיו היא שאלה לעצתי האם הייתי רוצה שהם יגורו בנפרד?כי רק אנחנו הילדים חשובים לה.. מה אתם אומרים אני צריך להגיד או לעשות עכשיו במצב כזה? אמרתי לה שהיא יצאה האשמה פה..ואין אבא שלי כנראה לא יסלח לה על זה בחיים..

תגידי לה שאת לא מתערבת

זה בין אימא שלך לאבא שלך נקודה! את לא צריכה לקחת על הכתפיים שלך לכל החיים את האחריות למה שיש בינהם לטוב ולרע. את לא מעורבת, לא קשורה, ולא צד בעניין. ואת מוזמנת להשאר כאן כדי לקבל חיזוקים!

SilverStar1

New member
כן אבל אני עדיין לוקח צד פה

כי מה לעשות אני בצד של אבא שלי..היא הפרה את האמון שלו בה, אפשר להגיד שהיא שבעצם בגדה בו . היא האשמה.. ואם הם יגורו בנפרד מן הסתם שאני אשאר דווקא עם אבא לא?

אתה יכול לבחור להשאר עם אבא שלך

ולגור איתו, אבל בשביל מה לך לקחת צד ולהיות מעורב בזה, כל החיים להסתובב עם מצפון שאתה אמרת/עשית/התערבת. שאימא שלך לא תפסיק להזכיר לך שבגללך, קרה כך וכך. אתה יכול להחליט שאבא קרוב אליך, ואתה מחזק אותו, ונשאר איתו, אבל ככל שתשאב למערבולת הזאת, יהיה לך קשה להשקיע אנרגיות בחיים שלך עצמך - שזה חשוב לא פחות מההחלטות של ההורים שלך.

ny22

New member
מנהל
אני נוטה להסכים עם ענת.....

תחשוב על זה ככה - אם נניח תאמר לה את דעתך, או משהו שאתה חושב ולבסוף תראה שזה עשה לה רע, מי שירגיש פה אשם זה אתה. אם אתה רוצה לשמוע את דעתי - תגיד לאמא שלך שתתיעץ עם חברות, עם משפחה וכו'.... ואז לבסוף שתקח לעצמה איזה יומיים חופש ותחליט מה היא רוצה לעשות. אחרי הכל מדובר בהחלטה גורלית וחשוב מאוד שהיא תחשוב עם עצמה מה היא באמת רוצה, אבל בשביל זה היא צריכה לקחת פסק זמן קצר. ואם אתה רוצה לשמוע את דעתי, זה כבר לא משנה אם היא אשמה או לא, היא עכשיו צריכה לקבל החלטה חשובה ביותר, וחשוב שיהיה לה את הזמן לקבל את השיקול המתאים. וכמו שענת אמרה - לא ממש כדאי לך להתערב בהחלטה, דווקא בגלל שאמא שלך שמה דגש עליך (ועל אחיך?). מקוה שעזרתי, נתאי.

ny22

New member
מנהל
וחשוב לי לציין...

אמרתי שתיקח קצת חופש לא סתם - בשביל החלטות כאלו חשוב לצאת מהשגרה, כי אחרת באמת קשה לקבל את ההחלטה.

א ש לי

New member
חבל שאמא לא התייעצה איתך קודם

אם ללכת עם הגבר מעברה:) היא ילדה גדולה היא אחראית לחייה ושתמשיך לקחת אחריות על מה שטוב לה. עיצה לי אלייך, לא להאשים את אמא ולא לשפוט אם כי היא זו שהיא הפרה אמון, לטנגו צריך שניים. ואבא שלך הוא שרוקד איתה את הריקוד, כמובן שיש לו חלק בהפרת אמון של אמא אל תכנס לזה בכלל.

למעלה