חברה שאלה בקשר לתזונה

forrestGriffin

New member
חברה שאלה בקשר לתזונה

קודם כל שלום........ אני שוקל 88 קילו בגובה 183 ס''מ.....הייתי מתאמן עד לפני כשנה באיגרוף תאילנדי והייתי שוקל 77 קילו אחר כך ניפצעתי באזור הברך והפסקתי להתאמן ועליתי למשקל הנוכחי שלי אז החלטתי קצת אולי לשמור על תזונה ולשב ריצות שהתחלתי לא מזמן כדי לחזור לכושר.......... אגב אני בן 16 עכשיו השאלה שלי היא כזאת ביום שאני לא מתאמן רץ או משהו התפריט שלי הוא זה שמצויין למעטה......... למשל עם מה שאני יוכל ביום זה ככה: 14:00 ארוחת צהריים-שני שניצלים במיקרו (לא מטוגן בשמן) ואורז שתי כוסות בוא נגיד ככה 19:00 ארוחת ערב-סלט ירקות שני חתיכות גבינה צפתית וחתיכת לחם שיפון (שחור) האם זה כמות מספיקה או שזה קצת מידי ויכול לגרום לבעיות? ואם זה לא טוב אז מישהו יכול להביא לי אולי תפריט שלא עולים איתו במשקל אלה שומרים ואפילו מרזים? (קשה לחזור להתאמן בזמן שעד לפניי כשנה היית ספורטאי עם גוף טוב ועכשיו עלית במשקל
) בקיצור שבת שלום ותודה רבה לעוזרים

עידוקי

New member
שלום לך ידידי

התפריט שפרטת לימים בהם אתה לא מתאמן הוא דל מאוד הוא כולל שתי ארוחות בלבד מה שאומר שמהשעה 7 בערב עד היום שלמחרת או בבוקר או בצהריים אתה לא אוכל דבר וזה רע מאוד. הגוף נכנס לצום ולמגננה והאפקט שיופיע בגופך יהיה בדיוק הפוך למה שציפית כלומר יהיה לך הרבה יותר קשה לרדת במשקל בצורה הזו נכון מאוד שכמות המזון שתכניס לגופך ביום בו אתה מתאמן תהיה גדולה יותר מיום בו אתה לא מתאמן אבל לא בצורה כזו קיצונית מפני שקשה לי להאמין שתחזיק מעמד על שתי ארוחות דלות ביום אחד. הנחיות כלליות: הקפד לאכול מדי 3-4 שעות כמעט כל דיאטה מתבססת על הנחיה זו 3 ארוחות עיקריות ו2-3 ארוחות חטיף נקרא להם (ארוחות קטנות) כמו שכבר הנחתי כאן המאזן הקלורי שלך צריך להיות שלילי על מנת שתרד במשקל כלומר מספר הקלוריות הנכנסות לגופך צריך להיות קטן ממספר הקלוריות היוצא והדרך הטובה להשגת מטרה זו היא פעילות גופנית הקפד על מזונות דלים באחוזי שומן מפני ששומן הוא המרכיב ממנו אצל רוב האנשים מגיעה כמות הקלוריות הגדולה ביותר אשמח לפרט יותר צור איתי קשר במייל [email protected]

מייק34

New member
תזונה נכונה

לנער המתבגר שלום רב בראשית דבריי הייתי ממליץ לך להיפגש עם דייטיקנית מוסמכת של קופת החולים אליה אתה משתייך ולקבל ממנה תפריט על פי מצב בריאותך ולא יהיה נכון להמליץ לך על תפריט מבלי להכיר אותך ואת מצבך הבריאותי שנית אתה נמצא בשלב ההתבגרות ובזמן זה עליך לאכול נכון מבלי להחסיר חלק מאבות המזון שהם אבני הבניין להתפתחות הגוף במצב נורמלי ותקין (במיוחד בגיל ההתבגרות) לדעתי כפי שפירטתה מעלה הארוחות בצהריים ובערב לא מספקות את הכמות הנורמלית לנער מתבגר כמו כן לאן נעלמה ארוחת הבוקר ??? ולכן המלצתי כאיש מקצוע בתחום הבריאות והספורט לפנות לבעלי מקצוע בתחום ולא לחפש תשובות שאולי יזיקו לבריאותך בעתיד מאחל הרבה בריאות והצלחה מיכאל אברגיל מאמן כושר ומעסה רפואי

למעלה