חבר'ה שאלה קשה לי אליכם !

חבר'ה שאלה קשה לי אליכם !

לפי הנ"ך יהושוע בין נון שפט את עם ישראל אחרי מותו של משה רבנו. שאלתי היא, כמה זמן (שנים) יהושוע שפט את עם ישראל ? וכן באותו נושא , כמה זמן עבר בין מותו של יהושוע בין נון לתחילת זמונו של עתניאל בן קנז כשופט? נושא שונה : כמה שנים מלך שאול על עם ישראל ? אשמח לקבל תגובות מהירות כולל מקורות. יחזקאל

lion 7

New member
תשובות חלקיות

יהושע היה בן 42 ביציאתו ממצרים, והיה בן 110במותו (תעשה חישוב מיציאת מצרים עד מות משה) 8 שנים אחרי מות יהושע (בשופטים ב) הקים אלוהים שופט , כך נראה לי (אשמח לתיקון) תקופת שלטון שאול המלך הי 40 שנה (שמואל א : יג)

סוריאל

New member
מנין הפרטים הללו?

איפה מצאת בן כמה היה יהושע ביציאת מצרים? לא כתוב כמה זמן עבר בין שופט לשופט. חמור מכך, למרות שהתיאור בספר שופטים נראה רציף, סביר להניח שחלק מהשופטים כהנו במקביל. מנין? שלמה הקים את המקדש 480 שנה אחרי יציאת מצרים (מל"א ו:א). אם תסכם את סך כל שנותתיהם של השופטים הנזכרים בספר שופטים תגיע למספר גדול בהרבה. או שיש סתירה בין שופטים ומלכים, או שהשופטים לא שפטו זה אחר זה אלא (חלקם) זה במקביל לזה. לגבי שאול, שאלה קשה. נוסח המסורה בשמ"א יג:א גורס 'בן שנה שאול במלכו ושתי שנים מלך על ישראל', והוא קצת משונה, בלשון המעטה; נראה שבתחילת הפסוק חסר מספר השנים של גיל שאול. לעומת זאת הטענה שמלך רק שתי שנים הגיונית בהתחשב במה שמסופר עליו - לא נראה שהוא הספיק לעשות כ"כ הרבה. בתרגום השבעים פסוק זה לא תורגם, בפשיטתא לא נאמר כמה שנים מלך שאול ובתרגומים האנגליים השונים אין הסכמה בנוגע למספר שנות המלוכה. מבולבלים? גם אנחנו.

למעלה