חבר'ה - תסתכלו על עצמם.יצאתם מכל פרופורצייה

חבר'ה - תסתכלו על עצמם.יצאתם מכל פרופורצייה

שלום לכולם, אני כמה ימים לא הייתי בפורום וקצת נדהמתי, הפורום יותר מזכיר פורום אקטואלייה או פורום פוליטיקה ואקטואלייה ביחד מאשר פורום בו ניתן וצריך גם לאחד כוחות. זה לא משנה מה ההגדרה, לא משנה מי אשם ובמה אשם, לא חשוב להתעסק במה שהיה אלא יותר חשוב להתעסק במה שיהיה ואיך ליצור את מה שאנו רוצים שיהיה - להחזיר 3 הבנים הביתה. תפסיקו להתעסק במי אמר מה ומי צריך להתנצל על מה. מדינת ישראל במשבר, ונראה לי מן הסתם שכך גם משפחות החטופים. הדבר האחרון שצריך כעת זה ווכחנותץ ובטח שלא בפורום כזה. טיפה כבוד !!!!! חטוף, שבוי, אלו הן רק מילים, מילים יבשות אל מול ההסתכלות של מה שצריך לעשות ולהיעשות. אני בימים אלה נמצא בקשר שוטף עם כמה מהחברים של הבנים ע"מ לנסות ולעזור, כבר עלו כמה וכמה רעיונות. יש לנו 3 חטופים. יש לנו מטרה אחת. מדינה אחת. יש לנו מקום אחד שבואותו לא נהרוס אותו ונוציא ממנו את המהות שהיא כל כך חשובה. הגיע הזמן לשלב ידיים, להצביע ברגליים. מי שמעוניין להתחיל לעשות ולא לדבר - מוזמן גם לשרשר. אלון לופוביץ

TheRedHead

New member
תגובה לאלון .ותגובה להלך הרוח בפורום הזה

קודם כל - 1. הפורום הזה לא מתקרב לפורום פוליטי. 2. מסכים איתך שהמינוח חטוף/שבוי לא קריטי. 3. הפורום הזה כן צריך להיות יותר דעתני יותר: פוליטי- מדיני- צבאי. בכך שנשב כולנו ונכתוב דברים בנוסח "למה הממשלה לא עושה כלום" לא תעזור בכלום. מאוד קל להאשים את ראש הממשלה ואת כלל הממשלה בנושא- אבל בו נהיה בוגרים. ֿהפתרון לא יגיע בלי מחשבה צריך להרבות בשיח הפוליטי- מדיני- צבאי. מצטער שאני מעלה את הנושא- אבל כן , זה חשוב: איזה מחיר אנחנו כחברה/ עם/ מדינה/ צבא מוכנים לשלם עבור הבנים. דברו על זה. מה ההשלחות והתוצאות לכל אפשרות. יש בכלל אפשרות?!. איזה טעויות בוצעו בעבר - אם בוצעו. נושא השבויים בחיי היום יום כיום- מה הוא מלמד? חברתית- מדינית ואפילו תרבותית. להאשים זה פשוט וקל- מה אתה היית עושה בנושא? מה המחיר? איזה סיכונים? בלי לדבר פוליטיקה לברר אופציות מדיניות, לפתוח ספרי היסטוריה וללמוד לא נשיג כלום. אין אחד שלא רוצה להחזיר כמה שיותר מהר את בנינו (כן, גם ראש הממשלה) אז להגיד "להחזיר את הבנים" לא יוביל אותנו למקום חדש. זה בידיוק כמו להגיד "חיבים להביא יותר כסף לניצולי השואה"- כמה כסף? מה המינוח המדויק לניצול שואה? על חשבון מי יבוא הכסף? מאיזה תחום (תיק) תקצץ כדי להוציא את הכסף?צבא? חינוך? אנחנו מוכנים להעלת מיסים בשביל זה? אולי לא כסף- אולי הנחות והטבות. אולי סיוע מבנות שרות לאומי. ...... וכו וכו וכו קיצור- מספיק עם הודעות כלליות. כולנו רוצים לגור בעולם שכולו טוב ושלום- אבל אין דבר כזה. שבת שלום ושקט. גם לשבויים.

מסכים איתך ונקודת הבהרה../images/Emo13.gif

היי, הפורום הוא לא פוליטי והוא לא ממש קרוב להיות כזה, אבל צריך להימנע מליצור "תשתית" שתוביל לדעות פוליטיות. זה באמת לא המקום. אני חושב שמיצינו.

דנדוש20

New member
אולי נתארגן לקראת החגים הקרובים?

במכתב לראש הממשלה? עצומה? משלוח מנות? הפגנה? מה דעתכם? שהוא יריגש אותנו. לדעתכם זה יכול לעבוד?

לא עוד מכתבים ועצומות(יש עוד אחת בדרך).נוכחות

אני חושש שההצעה שהוצגה כאן לפני כמה ימים לא תזכה להענות, כי פירושה "לשלם מחיר" כלשהו באופן אישי, כלומר לוותר על משהו שהוא אולי חשוב לכל אחד מאיתנו... כנראה יותר מללחוץ על אולמרט לקדם את השבת החיילים השבויים: לשבת בליל-הסדר (!) מול ביתו, ל'סדר' שיוקדש כולו ליציאת החיילים מהשבי לחירות, ומחשכת הכלא לאור ולחופש. אבל אני מנחש שהכינוס המשפחתי של כל אחד מאיתנו חשוב לנו יותר מהכינוס המשפחתי - עם בניהם ! - של משפחות גולדווסר, רגב ושליט. טעיתי ?

למעלה