חברה

1צחי

New member
חברה

כמה זמן לוקח לצרצר לבקוע מהביצה מרגע ההטלה?

naja

New member
שבוע-שבועיים.

זה תלוי בטמפרטורה. מצאתי לך מאמר מצויין בנושא צרצרים. מסבירים שם גם על ההבדל בין זכר לנקבה(אני חושב שאתה שאלת לא מזמן).

1צחי

New member
תודה

מאמר מצויין. לגבי שבבי עץ בהחלט ניתן לשטוף במים רצוי להשרות למשך מספר שעות בתוספת אקנומיקה ואח"כ לייבש בשמש (בקיץ) או בתנור על חום נמוך.

naja

New member
לא טוב אקונומיקה

אקונומיקה מתאימה לניקוי פלסטיק או זכוכית אבל לא עץ. העץ עשוי לספוג את האקונומיקה ומאוחר יותר להפריש אותה במגע עם מים בטרריום וזה עשוי לפגוע בנחש. שמעתי כבר על מקרה שפיתון עצים ירוק מת לאחר שניקו לו את המקלות עליהם הוא נהג להתכרבל בעזרת אקונומיקה ואח"כ הלחות בכלוב הוציאה את האקונומיקה מהעץ וזה פגע בנחש. אני לא יודע אם זו הסיבה העיקרית שהוא מת אבל זה לא ממש שווה בדיקה.

יפה יפה

באיזה אזור תלום קשקשים המדברי חי? ויש נחשים כאלה שנפוצים אצל מגדלים?

לפי החי והצומח של ארץ ישראל, אין

לידי את המגדיר של פנחס אמיתי ובוסקילה. תפוצתו של התלום קשקשים מדברי היא עמק הערבה ובדרום הנגב. תלום קשקשים מדברי הוא נחש ארץ ישראלי וכמו יתר זוחלי ארץ ישראל הוא מוגן על פי חוק, לכן הוא אינו נפוץ אצל מגדלים ואם כן יש מי שמגדל אותו אז מדובר בעברה על החוק.

woma

New member
אפשר לנסות false water cobra

אבל לא מיובא ארצה.

false water cobra הוא נחש תת ארסי

ולכן הוא אינו מיובא לארץ. במדינת ישראל נחשים ארסיים ותת ארסיים הינם לא חוקיים לאחזקה ללא אישורים מיוחדים מרשות הגנים הלאומיים.

לכל מדינה יש את החוקים שלה ולחלק

אני מניח שאין חוקים בנושאי טבע או בעלי חיים. יש בעלי חיים שמוגנים על ידי אמנת CITES שהיא אמנה בין לאומית שחתומות עליה הרבה מדינות והיא דואגת להסדיר את המסחר וגם לשמור על כל מני בעלי חיים בעולם.

למעלה