חברות א"חקדמיה נכבדות!

renjintso

New member
חברות א"חקדמיה נכבדות!

האם הוספת זמנים לשפה, הנה עיסוק הכלול בתחומי אחריותכן? אני זקוקה בדחיפות לpresent perfect progressive עברי גאה. "הייתי הולכת", לוקח?, זו בכלל צורה תקנית בעברית? בכבוד רב רנג'ין (אמאני רואה זמן בסביבה, אני לוקח אותו).

shellyland

New member
וגם

עבר קרוב: "הרגע הגעתי", "הרגע אכלתי" וכיו"ב. ובהזדמנות זו, אם אפשר, גם צורת ציווי שתשמע קצת פחות אגרסיבית.

מוגג

New member
סליחה, את מוכנה לעוף מפה בבקשה?

זהכי פחות אגרסיבי שמצאתי. ~זו הייתה דוגמית בלבד לצורך המחשה ואינה מתייחסת לגולשת זו או אחרת~

Mנטה

New member
למרות שדעתי ידועה - היא עדין תקפה

היתי הולכת תקף אחושלוקי כל משפחת הING ששלי ציינה חסרה לאללה אבל חסרים גם האחרים. have done had done have been doing

Gizmo15

New member
שה"פ הוא באמת הכי יעיל../images/Emo28.gif

כשרוצים לעדן ציווי מסוים
(אפשר לומר "לעדן", נכון
)

אטיוד5

Active member
אולי ...

היה לי בהליכה. (have been going) דוגמא: לאחרונה היה לנו הגביע בהליכה. השוי ל: לקחנו את הגביע בהליכה.
טוב, סתם ברברתי, אז מה? להצעתך: "הייתי הולכת" מקביל ל- בעבר "I would have gone" או ל- "I used to go " בהווה "I would go" כלומר, "הייתי הולכת" כבר תפוס. [מהלך עלייך הליכה]

סליחה רבה!!!

אבל בעברית יש את כל שלל הזמנים שיש גם בשפה הכי מופרעת (צרפתית). העובדה שאין צורת הטייה קבועה דווקא מאפשרת גמישות שאני מאוד אוהב.

lexigali

New member
הזמן שהזכרת אינו מציין רק התמשכות

של הפעולה, אלא גם הגעתה עד לרגע ההווה. לכן גם אם "היה + פועל" היה מקובל, זה לא מספיק בעיני.

הבעיה האמיתית היא כמובן מסע בזמן

כיצד נדבר על עתיד אישי בעבר כרונולגי? ומה תהה ההטיה של סוכן נוסע שבעתיד הרחוק היה לפני זמננו? י/היה?

למעלה