חברות הייטק בקנדה

avi0025

New member
חברות הייטק בקנדה

היי, אני מעוניין להתחיל בתהליך של הגירה על בסיס מקצוע. כמו כן אני מתכנן בימים אלו להחליף מקום עבודה בהיי טק (כמתכנת ב-C/C++). אשמח לדעת שמות של חברות הייטק קנדיות (או חברות אחרות עם נוכחות חזקה בקנדה) עם סניפים בארץ כך שאולי אוכל לנסות להתקבל אצלהן ובבוא הזמן לנסות להשיג דרכן עבודה בסניף שלהן בקנדה. ולמי שמכיר - אלו שפות/טכנולוגיות נפוצות יותר בקנדה (אפליקציות, אמבדד, GUI, C/C++, JAVA, PHP וכ'ו)?

gilad_no

New member
כבר לא

הם דווקא מצמצמים את הנוכחות כאן ומעבירים פעילות להודו. הם עדיין מעבירים אנשים לכאן, אבל אלו בעיקר דרגי ניהול ולא מתכנתים.

gironimo

New member
חברות הייטק

ישנן הרבה חברות הייטק בקנדה. תוכל ליצור קשר אייתן באופן ישיר אבל סביר להניח שהן מעדיפות עובד מקומי (בדיוק כמו בישראל). ישנן חברות השמה שמאפשרות לעובדי הייטק להגיע עם אישור עבודה כשהן משמשות מתווך בין החברה לבינך. אישור עבודה כזה מאפשר גם לבן הזוג לעבוד באופן חופשי אבל זה בתוקף רק כל עוד האישור שלך בתוקף. ישנן חברות ישראליות כמו אמדוקס (שכבר הוזכרה פה) שיש להם מספר לקוחות טלקום בוונקובר וטורונטו. בד"כ צריך לעבוד בחברה בישראל תקופה (כשנה וחצי) לפני שניתן לנסוע לרילוקיישן. מניסיון אישי (עבדתי בחברה מספר שנים ואף שהיתי בוונקובר כשנה בנסיעה עיסקית לשתי תקופות של חצי שנה) תמיד יש יותר משרות פתוחות מאנשים שרוצים לנסוע. מפתיע, אל עף קיומו של הפורום הזה שמצב כזה קיים אבל עובדי הייטק פשוט לא מעדיפים את קנדה. הכי קל למתכנתים לבצע רילוקיישן כזה שהוא דיי נוח. משולם שכר יחסית גבוה (כמעט 100,000$ קנדי לזוג ללא ילדים) למתכנת עם מספר שנות ניסיון, משלמים על כרטיסי טיסה ותכולת דירה, חופשת מולדת וכו'. רבים מהאנשים שהייתי איתם שם הוציאו PR בזמן השהות שלהם בוונקובר ומתכניים להשאר לעוד הרבה זמן. חברה נוספת עם נוכחות חזקה בקנדה - קודאק שנמצאת בפתח תקווה וגם בוונקובר. לגבי שפות/טכנולוגיות - שאלה קצת מצחיקה למי שהוא מתכנת. יש ביקוש לאותם שפות בדיוק כמו בישראל. גם בקנדה יש חברות סטארט-אפ, חברות תקשורת ענקיות (RIM למשל) חברות לפיתוח משחקים (על EA שמעת? - יושבים בוונקובר על המרינה) כך שיש ביקוש לכל שפה. אין ספק שכאיש הייטק הגירה לקנדה היא תהליך הרבה יותר קל משאר המקצועות בגלל האופי הגלובלי של התחום והביקוש המתמיד. בהצלחה

אדי812v

New member
חברות הייטק

אני עובד בחברת היטק בישראל ואין לי שום קשר לקנדה (חברה שלי לא עושה relocation לשם, אין לי אישור עבודה,אין קרובים בקנדה ). האם יש חברות השמה שיכולות גם לסדר אישור עבודה כל עוד אני נמצא בארץ?

למעלה