תראי...
לי אין נסיון בארגון טיולי אופניים, אבל ארגנתי כמה טיולים מסוגים אחרים, וזה לא קל כמו שזה אולי נראה מהצד. קחי בחשבון שגם אם הכל יילך חלק, זו עבודה קשה, וכמעט ולא יישאר לך זמן להנות, ולהקדיש זמן לבעל השמחה. מי שיעץ לך פה להתחיל ממשהו קטן יותר, ולא בלילה, בהחלט צודק. אבל, גם אותי אי אפשר היה לשכנע לוותר על תכנית שעלתה לי בראש, אז קבלי בכל זאת כמה טיפים, למקרה שלא ויתרת : 1. אם אפשר, תמצאי בקבוצה מישהו בעל נסיון בהובלת טיולים, ותני לו לבצע את ההובלה "בפועל", בזמן שאת עסוקה בשאר חלקי ה"הפקה" (אוכל, הפתעות וכל מה שאולי תכננת לדרך). 2. אם את המדריכה המנוסה בקבוצה, חלקי את כל המשימות האחרות (אוכל וכ') לאנשים אחרים. אחריות על כל המטיילים, תגזול יותר תשומת לב ממה שאת מדמיינת כרגע. איך כושר המנהיגות שלך ? איך רמת הגיבוש של החבר'ה ? תתחשבי בזה. 3. מצאי אדם אחראי, ומני אותו למאסף. תפקידו לחכות לאחרונים, ולדאוג שלא יילכו לאיבוד. כאשר אתם עוצרים, תדעו שאסור להמשיך עד שיגיע המאסף. 4. כמו שכתבו כאן - הכרת מסלול יום קודם, חשובה מאוד. 5. עזרה ראשונה. בקבוצה של 15 איש, בלילה, יש סיכוי טוב שמישהו ייפצע. 6. כיסוי משפטי-ביטוחי. נכתב על זה קצת בפורום הזה, או בפורום אופניים, וכדאי שתקראי את החומר. חס וחלילה, שלא נדע
טפו טפו טפו, יכולים להתפתח מצבים שיובילו לתביעות נזיקין. 7. לדעתי, הכי טוב למצוא מדריך בתשלום. רוכב מנוסה שיוכל לעזור לכם בכל בעיה שתיתקלו בה בדרך - פנצ'רים, תקלות, פציעות, טעויות ניווט, וכ'. שיהיה בהצלחה, ותחזרי לספר איך היה.