חברות וחברים אני אשמח לעצה ועזרה

העצלנית

New member
חברות וחברים אני אשמח לעצה ועזרה

ביום חמישי יש לי יום הולדת ובא לי (אני רוצה כמו שמלמדים את הילדים) להביא לילדים החמודים מהצהרון שאני עובדת בו עוגה לארוחת ארבע.

אבל יש ילדה אחת שרגישה לחלב ולכן העוגה חייבת להיות פרווה, מעבר לזה יש לי שוקולד מריר 400 גרם ככה שגם עוגה עם שוקולד בפנים תתקבל בברכה הציפוי יהיה עם חלב/קרם קוקוס ושוקולד. אבל העוגה עצמה אני צריכה מתכון פרווה (יכול להכיל קרם קוקוס בפנים במקום שמנת למשל כי ישאר לי הרי חצי קופסא ושיהיה טעים. אין לי שוקולית יש לי רק קקאו (הולנדי) ושוקולד.

יש למישהו מתכון שווה?

למבוגרים אגב אני מכינה עוגת גבינה עם שוקולד לבן
 

bali

New member
מנהל
עוגת שוקולד ליומולדת

זו עוגה פרווה, מתאימה לתבנית ענקית, עסיסית מאד וגם המבוגרים אהבו אותה.
אפשר לדעתי לוותר על השוקולית ולהוסיף אולי עוד קצת סוכר או אבקת סוכר במקום.
את הציפוי את כמובן יכולה לשנות למה שתכננת עם שוקולד מריר וקרם קוקוס.

עוגת שוקולד לילדים
לתבנית חד פעמית ענקית או תבנית של התנור

500 גרם קמח
400 גרם סוכר
1 כוס קקאו
½ כוס אבקת שוקולית
שקית אבקת אפייה (10 גרם)
כפית וחצי אבקת סודה לשתייה
3 כפות תמצית וניל
4 ביצים L
½ 1 כוסות שמן קנולה
3 כוסות מים/חלב/מיץ תפוזים

לציפוי:
100 גרם חמאה/מרגרינה
½ כוס קקאו
½ כוס סוכר
½ כוס מים או חלב
כף תמצית וניל

אופן ההכנה:
טורפים יחד ביצים, שמן, תמצית וניל ומים/חלב/מיץ תפוזים.
בקערה נפרדת וגדולה מערבבים יחד את כל החומרים היבשים.
מוזגים את החומרים הרטובים לתוך היבשים וטורפים עד שהתערובת אחידה.
משמנים תבנית חד פעמית ענקית או תבנית של התנור ומוזגים את התערובת של העוגה. אופים בחום של 160 מעלות בערך שעה, עד שקיסם יוצא נקי ממרכז העוגה. לבדוק מוכנות לפני תום הזמן ואחרי אם צריך.
כשהעוגה מוכנה, להוציא אותה שתתקרר מעט ובינתיים להכין את הציפוי –
בסיר קטן לשים את כל חומרי הציפוי ולבשל תוך ערבוב עד שכל החמאה נמסה והרוטב חלק. למזוג את הרוטב על העוגה ולמרוח אותו בצרה אחידה. לפזר סוכריות לקישוט עוגה אם רוצים, לפני שהציפוי מתקשה.
את העוגה אפשר לשמור במקרר ואפשר גם לשמר עטופה היטב בתנור סגור וכבוי (אחרי שהוא התקרר מהאפייה כמובן). השמן שבעוגה שומר עליה עסיסית גם מחוץ למקרר ליום-יומיים.
הכמות של תערובת העוגה מספיקה גם ל 3-4 אינגליש קייק חד פעמיות, אם לא רוצים עוגה אחת ענקית.
 

העצלנית

New member
תודה מותק

בסוף הכנתי את העוגת שיש מביסים,הגדלתי את הכמות השוקולדית לעומת הלבנה והחלפתי את מוצרי החלב שם במוצרי קוקוס וממה שטעמתי מהתערובת יצא משובח. כרגע כיביתי את התנור ומחר בבוקר אצפה אותה.
 

bali

New member
מנהל
אני בטוחה שהעוגה יצאה משובחת


נשמע לי מעולה שיש עם נגיעת קוקוס.
 
למעלה