חברות וחברים!

חברות וחברים!

כולם/ן יכולים/ות לצאת השנה לשנת שירות. גם אם אתם/ן אנשים נוראיים שגדלו בעיר (הו לא) ולא יוצאים דרך הנח"ל. ההגבלה הוסרה, כנראה בעקבות המחאה, להשנה לפחות. אין לדעת מה יקרה בהמשך-אתם/ן יכולות/ים לצאת. המשך שבוע מופלא ומלא קסם חופית

Aldaris

New member
מאיפה המידע??

זה אמנם נורא כיף לשמוע אבל מאיפה את/ה כלכך בטוח?? קראת בוודאות? או סתם שמועה...

עִידן

New member
לא לגמרי.

דיברתי היום עם איילת מהתק"ם. לפי מה שהבנתי לעירונים שכבר בתהליכי מיונים או התקבלו למקום כלשהו יש סיכוי, אבל למי שעדיין לא - סיכוייו לדחות את השירות קטנים. חוץ מזה - לגבי שנה הבאה ההגבלה עדיין קיימת.

עִידן

New member
לא למקומות של ש"ש..

הסיכוי של עירוני שכרגע לא במיונים לשומקום לקבל אישור לדחיית שירות, הוא נמוך.

Aldaris

New member
ובתוך מיונים? זה סיכוי שווה או עדיי

עדיין נמוך יותר?

אסור לוותר על עירונים בשנות שירות!

בתור עירונית, אני ממש מוחה על ההחלטה החדשה המטומטמת הזו. הצבא טוען שיש עודף פניות לשנות שירות. קודם כל, מה רע בזה? המדינה שלנו בזבל וסוף סוף גברה המודעות של האנשים ליכולת של הפרט לעשות שינוי והם קוראים לזה עודף. אני גם לא מאמינה שהגידול בבקשות באמת יכול ליצור מחסור בכוח אדם בשורות צה"ל. בטח שלא מחסור בבנות. מילא זה, לא רוצים להגדיל את המכסה? לא צריך. אבל למה למנוע ממגזר שלם להשתתף בתוכנית המצוינת הזו? למה לא להגביל את מספר המשתתפים ככלל? הצעד הזה לוקח את שנות השירות 5 שנים אחורה. לתקופה שבה רק קיבוצניקים ומושבניקים יכלו לצאת לשנות שירות. אני גרה בירושלים, אני בעיצומה של שנת השירות שלי בקיבוץ גשור שבדרום רמת הגולן. כאן בעיר, כל כך הרבה פעמים נאלצתי להסביר לאנשים מהי שנת שירות. בקושי מכירים את זה. כל כך הרבה פעמים שמעתי אנשים אומרים שאם הם היו יודעים על האפשרות הזו היו עושים את זה. בקיבוצים ובמושבים זוהי תופעה ידועה וותיקה. בקרב העירוניים אנחנו רק בחיתולים. אין שום סיבה שלעירונים לא תהיה את אותה זכות להתנדב כמו לכולם. בעניי זו ממש אפלייה. ועוד מכולם למנוע דווקא מהעירונים את ההתנסות בחיי קיבוץ ומושבים... תסלחו לי אבל זה פשוט החלטה לא נבונה. אין לי מושג עם מי לדבר ומה לעשות אבל אני בטוחה שאני לא היחידה שחושבת שזו החלטה מפלה שפוגעת בכולנו. התק"ם נלחמו על זה ונכון לעכשיו בחרו לוותר. כעת זה תורנו להרים את קולנו ולמנוע את זה.

למעלה