חברות טובות

MAMALY

New member
חברות טובות

לאחרונה שמעתי מכמה וכמה שיחות שאין דבר כזה "חברה טובה" ו "לא צריך חברות"

גיסתי טענה שאין דבר כזה חברות טובות בטח לא בגיל שלנו

יש כאלו שמהגן חברות שלי ממש טובות
יש כמה מהשנים האחרונות ממש קרובות
אני מאוד אוהבת את החברות שלי שיח נשים הוא תמיד מצחיק ומרפא

ומצד שני כשאני רואה מכרות שלי שאומרות "אין דבר כזה" ותשמרי על עצמך" אל תהיי תמימה או כל מיני דברים כאלו זה נראה לי מוזר זה נשמע מוזר

מה דעתכן?

schlomitsmile

Member
מנהל
כל אחת מדברת מנסיונה מי שלא חוותה את זה,
או אולי אפילו חוותה התפכחות כואבת מאמון בידידה,
אומרת לך שאין דבר כזה.
לך יש נסיון אחר, נסיון טוב,
אז את יודעת שיש דבר כזה

זה כמו שיש אנשים הטוענים שלא תתכן
ידידות קרובה אפלטונית בין גבר לאשה,
ומי שזה קיים בחייו, יודע שזה כן יתכן.

נשמע שיש לך חברות טובות

הבעיה שבגילנו חברות נוטות להתמסמס ולהעלם, אבל נשמע שלך כן יש חברות טובות, אם זה אפילו מהגן
מה שכן אני לא חושבת שחברות טובות תוקעות סכינים אני כן חושבת שלפעמים החברות נמוגה מכל מיני סיבות

בטח שיש דבר כזה

בעיני יש בהחלט. חברות טובות מכל מיני סוגים.
יש את זאת שאני מדברת איתה כל יום וכל היום, לא עובר יום שלא דיברנו לפחות פעמים שלוש ודיווחנו אחת לשניה מה אנחנו עושות
יש את זאת שלא משנה כמה זמן לא נפגש תמיד זה יהיה כאילו נפגשנו רק אתמול ואף פעם אין כעס או ביקורת על לאן נעלמנו
יש את זאת שערה כמוני בלילות עם התינוקת ואנחנו מסמסות אחת לשניה כל פעם שקשה לישון מאיזו שהיא סיבה
יש את זאת שאנחנו נפגשות בגינה וסורגות יחד בזמן שהילדים משחקים
יש את זאת שמקבלת ממני טלפון או סמס כל פעם שאני זקוקה לאוזן קשבת ורק מעודדת אותי
יש את זאת וזאת שנפגשות איתי לארוחות בוקר מפנקות אחת לכמה זמן ומקשקשות על הא ועל דא, לאו דווקא דברים שברומו של עולם, אבל מעבירות בוקר נטול מחשבה עמוקה וכייפי
יש את זאת שלא גרה כבר בארץ אבל מתכתבת איתי באופן קבוע במייל ובסקייפ ויודעת המון פרטים שלא כולם יודעים
יש סוגים שונים של חברות, כאלה שפגשתי דרך הילדים, כאלה שפגשתי בעבודות,כאלה שלמדתי איתן, כאלה שגדלתי איתן, כאלה שהגיעו דרך בעלי (הנשים של חברים שלו...), כאלה שאני בקשר יותר אינטנסיבי איתן וכאלה שפחות אבל מה הייתי עושה בלעדיהן? אין לי מושג, כל אחת ממלאת אצלי צורך אחר ואני מניחה שגם הפוך ואני אוהבת את כולן אהבה גדולה ומודה מאוד על הזמן שיש לנו יחד.
אם חברות שלך אומרות לך דברים כאלה אני מניה שהן נפגעו בערב ומנסות לחסוך ממך את הפגיעה וזה אומר שאכפת להן ממך אז כנראה שהן חברות טובות.
גם אני נפגעתי בעבר מחברות אבל זה לא סגר לי את הלב לחוויה המופלאה הזו ואני חושבת שאני מעדיפה להיות תמימה ומוקפת אהבה מאשר זהירה ובודדה.

סגלה

New member
תגובתי לחברות טובות

לי תמיד היתה חברה טובה כל כמה שנים התחלפה אבל תמיד היתה משהיא לצידי וגם אני שמעתי מאימי שחברה טובה תסדר אותי
וזה לא היה כך.
היום החברה הטובה כבר 20 שנה אבל אני מרגישה שזה כבר לא זה מנסה להשלים את החסר בגיסתי המקסימה או באחות שיש לי קשר טוב במיוחד או בחברה אחרת.

ריטה1

New member
אני גיליתי שחברות טובות וגם חברים טובים

זה לפעמים יותר ממשפחה.
(במיוחד שאני באה במקור ממשפחה לא ממש מתפקדת של בן אדם וחצי)
לאורך השנים, גיליתי שמי שתמיד עמד לצידי בכל מצב הם החברים הטובים, וגם הפוך, לעזור לחבר זה תמיד נותן המון כוח.
לי ולבעלי יש המון חברים,ויש לא מעט כאלו שאני יודעת בודאות שאני יכולה לסמוך עליהם במליון אחוז.
ברור לי שהחבר הכי טוב שלי בחיים זה בעלי , אבל אין כמו חברה טובה, כי שיחת נשים נותנת לך אנרגיות אחרות , ולפעמים גם צריך קצת לקטר על הבעל.
ויש לי גם חבר ילדות , שהשיחות שלנו , ולמרות שאנחנו לא נפגשים הרבה, הן מאוד משמעותיות עבורנו.
זה נכון, שלפעמים חוטפים כאפות מחברים, וחוויתי כאלו לא פעם, אבל זה לא גרם לי מעולם לוותר על החברים והאנשים שאני אוהבת.
הם חלק מאוד חשוב בחיים שלי.
חייבת לציין שלמדתי לשים גבולות, כי יש אנשים שלפעמים "נוזלים" למקומות שאת ממש לא רוצה אותם שם, וגורמים לך לחשוב שהתחתנת איתם, והם חיים לך בחיים ומאוד מפריעים (בעלי למרות הכאפות שהוא חטף עדיין לא למד את זה).

דינהלה1

New member
באופן כללי חברה טובה זה דבר מעולה

אבל תלוי מה את מצפה ממנה. יכולה לומר לך שזה גם עניין של תקופות. למשל בהורות מאוחרת קורה שחברה קובעת עם חברות אחרות כי יש להן ילדים בני אותו גיל אז אין מה להיעלב למרות שאת מרגישה קצת בצד לתקופה מסוימת צריך לקבל את זה שזה מצב זמני. מצד שני כשצריך עצה טובה או רוצים לשפוך את הלב ו או להתייעץ אין כמו חברה טובה שיש איתה בסיס טוב והכרות רבת שנים. וכמובן חברות טובה צריך לתחזק כמו כל היחסים בין בני אדם.

יש לי חברות , אוהבת אותן

לא יודעת איפה הייתי בלעדיהן (לא במקום טוב) . משתדלת להיות חברה , ופתוחה להכיר חברות/ים - אבל במגבלות זמן ומקום כמובן .

Luli Who

New member
בוודאי שיש דבר כזה חברות טובות

הסיבה שלא פעם אנשים נפגעים
היא שבדיוק כמו מערכת יחסים אחרת יש צורך להבין שגם חברות טובה זקוקה לגבולות ולתיאום ציפיות.

ולזכור שכאנשים אנחנו כל הזמן משתנים ולכם החברות מתבקשת לא פעם להיות דינאמית גם היא
ולפעמים זה יכול להמשיך לעבוד עבור שני הצדדים במתכונת החדשה - ולפעמים לא.

חשוב לזכור את זה, לשמור על גמישות, סבלנות והקשבה.

בהצלחה עם החברות. מקווה שלעולם לא תרגישי שאין דבר כזה ותמשיכי להנות מחברותייך : )

sefia

New member
יש לי חברות טובות

אבל יכול לקרת שאחת לתקופה דברים שיתנו ואוסיף חברות חדשות למעגל האנשים שמקיפים אותי ואפרד מאחרים .

איכשהו יוצא שמכל מקום עבודה שהיה לי "אספתי" חברה אחת טובה לפחות להמשך.

לא תמיד יוצא לי להפגש/לשוחח עם החברות הטובות בתדירות שהייתי רוצה, החיים מאד אינטנסיביים, אבל הן תמיד שם .
לפעמים יוצא שדווקא חברים שנאספו סביבי דרך הילדים - אותם אני רואה וחווה יותר, אפילו בחופשים משותפים.

למעלה