חברות ישראליות עם פעילות בארה"ב

BI USA

New member
חברות ישראליות עם פעילות בארה"ב

שלום פורום יקר
אני בהמתנה לראיון בקונסוליה וכבר מספר שבועות חוקרת את שוק העבודה בארה"ב.
כמה נתונים עלי:
1) נשואה עם ילדים - מעוניינים לבצע מעבר עם עדיפות לאזור ניו אינגלנג באופן כללי ואזור בוסטון בפרט.
2) גרתי כקטינה 10 שנים בארה"ב, יש לי אנגלית שפת אם ומשפחה שחיה שם.
3) אני מהנדסת אזרחית עם 14 שנות ניסיון בפרויקטים, מים, תשתיות, אנרגיה, הנדסה, פיתוח עסקי, ניהול וניהול בכיר (VP).
התחלתי כבר לפני מספר שבועות ללמוד את שוק העבודה בארה"ב והמסקנה העיקרית שלי הנה: שהיתרון היחסי שלי הנו בחברה ישראלית עם פעילות בארה"ב אשר מחפשת ישראלי "משלנו" לנהל או להקים פעילות.
ולכן את עיקר מאמצי החיפוש שלי אני ממקדת לחברות ישראליות, מגששת, מיצרת קשרים ומקיימת פגישות כאן בישראל . עד כה, אין הרבה התפתחויות.

אשמח לשמוע אם יש כאן מישהו מתחומי העיסוק שלי, ו/או מכירים חברות רלוונטיות ו/או מכירים משרות או בכלל קשרים שיכולים לעזור.
וכמובן שטיפים ממביני דבר התקבלו בברכה.
תודה מראש!

doronf65

New member
מנהל
ראיון בקונסוליה לצורך מה?

מה מצבך ההגירתי? אם את בתהליך - איזה? ובאיזה שלב?

doronf65

New member
מנהל
מבוסס מה?

את נראית לי אדם רציני. מה דעתך שתיתני מידע מלא, כמו אדם שרוצה שיעזרו לו, בלי שאצטרך לחלוב אותך?

BI USA

New member
אני

בן אדם מאוד רציני.....אבל חסרת ניסיון לגבי מעבר....שאלתי לגבי חיפוש עבודה, ולכן לא הצפתי במחדע על התהליך. זה רלוונטי?
בכל מקרה, תהליך גרין קארד על בסיס איחוד משפחות. כל המשפחה שלי עם אזרחות, אבא שלי ה petioner שלי.
אתה שואל בשביל להבין לוחות זמנים? או שזה מתקשר איכשהו לחיפוש עבודה?

ותודה

doronf65

New member
מנהל
כדי לקבל תמונה

וגם כדי לאתר נתונים בעייתיים שלפעמים אנשים לא מודעים אליהם. נראה שאת מה שנקרא "clear"

doronf65

New member
מנהל
אכן בנושא העבודה שלך

אני לא ממש יכול לתרום...

אבל זהו פורום הגירה, ורציתי לוודא שהקצוות בנושא הזה סגורים. תתפלאי כמה אנשים נכנסים לפה ושואלים על מציאת עבודה כאשר כל מה שהם יכולים ריאלית לשאוף אליו הוא ויזת תייר.

אני גם דואג שמשאבי הפורום וזמנם של המשיבים יתועלו לערוצים שיכולים להניב תוצאות... לא לנחלי אכזב ��

ובכל מקרה, שיהיה בהצלחה!

Boston Guy

New member
אני לא מתחום העיסוק שלך, אבל באופן כללי - הכל תלוי בקשרים

הנסיון שלי בנושא מציאת עבודה (לא משנה אם זה בישראל או בארה"ב) מלמד אותי שעבודות ברמת הסמכות שאת מחפשת - VP וכאלה - מוצאים על בסיס מוניטין מקצועי וזה ש"מכירים אותך בתעשייה", ולרוב זה בא דרך קשרים מקצועים ב"בראנז'ה". אני לא חושב שמפורום של אנשים אנונימיים בתפוז או מפירסום הודעה בפייסבוק יבוא ישעך בעניין הזה.

אני לא ממש מכיר חברות ישראליות בארה"ב שמתעסקות בפרוייקטים של הנדסה אזרחית באזור בוסטון. זה כמובן לא אומר שאין כאלו... אלא רק שאין כאלו שהן מספיק "מפורסמות" כדי ששימען יגיע לקהילה היותר רחבה.
רוב מה שאני מכיר באזור בוסטון עם "קשר ישראלי" בתחום התעשייה אלו חברות "היי-טק", "ביו-טק" ומה שביניהן. יש כאן חברות "ישראליות" בכל מני גדלים, החל מסטארט-אפים, דרך חברות של כמה מאות עובדים - עד לחברות של אלפי עובדים.

ממה שאני רואה, "חברות ישראליות שמחפשות מישהו שינהל להם או יקים להם פעילות בארה"ב" זה לרוב אומר סטארט-אפים, ואלו מחפשים אנשים שיש להם נסיון ספציפי בהקמת וניהול פעילות בארה"ב... אנשים שכבר ניהלו בארה"ב, שכבר הקימו פעילות בארה"ב, ושיש להם קבלות להראות.
השאלה הכי קריטית היא האם יש לך נסיון כזה?
ניהלת אופרצייה אמריקאית בארה"ב?

BI USA

New member
ברור שאתה צודק

ונקודת המוצע שלי היא לייצר ולהשתמש בקשרים.
הפניה שלי כאן הנה בשביל להכיר עוד חברות, הזדמנויות, משרות שאולי רלוונטיות ואז אחפש את הקשר בארצנו הקטנטונת.

לגהי שאלתך, לא - לא הקמתי פעילות בארה"ב. וזה מתחבר לכך שאני מאמינה שמי שייתן לי הזדמנות כזאת זה מישהו שכבר מכיר אותי או מקבל עלי חוות דעת ממכר משותף (כפי שרשמת).

יחד עם זאת, אין הרבה מנהלים כאן שמציעים מה שאני מביאה לשולחן (ניסיון בתחום ושפה ) + אישור עבודה + מוכנה לספוג את עלויות המעבר ( לא רילוקיישן על חשבון המעסיק)

Boston Guy

New member
רק להבהיר - כשאת אומרת "אין הרבה מנהלים כאן"- איפה זה "כאן"?

מה שאני כותב כאן רלוונטי לתעשיות הטכנולוגיה (מחשבים \ תקשורת \ תכנה \ חמרה) ותעשיית הפארמה \ ביוטק. אני לא יודע לגבי נושאי "הנדסה אזרחית" -כמו שכתבתי קודם אני לא מכיר חברות ישראליות בתחום הזה באזור.

ב"כאן" שבו אני חי - אזור בוסטון רבתי בארה"ב - יש קהילייה די מבוססת של "EX-PATS" ישראלים.
אנשים שהגיעו לכאן לפני עשר שנים, עשרים שנה, שלושים שנה... בכל מני צורות - חלק ברילוקיישן של חברה, חלק שבאו לכאן ללימודים אקדמאיים או להשתלמויות על-אקדמאיות והחליטו להישאר (ומצאו עבודה) וכיוצ"ב.
יש בקאדר הזה לא מעט אנשים שעברו, מאז התפקיד והחברה הראשונית שהביאה אותם לאזור, מספר "תחנות" בקריירה שלהם, ופיתחו קריירה של ניהול בחברות אמריקאיות. יש פה אפילו קאדר של "מנכ"לים" ישראליים שכל אחד מהם ניהל כבר חברה אמריקאית או שתיים, ושישמחו להעמיד את שרותיהם להשכרה FOR A FISTFULL OF DOLLARS.

אז אם הקריטריון שעליו את מדברת זה שילוב של "ישראלי במקור + נסיון בתחום + שפה", אני חושב שאת צריכה להיות מודעת לכך שלפחות בתחומים שהזכרתי למעלה - את לא מגיעה לאיזשהוא אזור נטול ישראלים שבו את "לבד".
התחרות שלך באה משני כיוונים:
אלו שדיברתי עליה למעלה - שכבר נמצאים באזור בוסטון, כבר מסודרים מבחינת סטטוס בארה"ב (יש כבר גרין קארד או אזרחות אמריקאית), ויש להם נסיון בהקמת וניהול פעילות בארה"ב,
ואלו מקהילת האקדמייה - "בעלים של" ו "נשים של" בני זוג שעושים פוסט דוקטורט \ דוקטורט \ תואר כזה או אחר באחת מהאוניברסיטאות או מכוני המחקר באזור, ושיש להם אישור עבודה בזכות ויזת ה J של בן הזוג הלומד.
כאנקדוטה - אני כל שנה נדהם מחדש כמה אנשים לומדים ארכיטקטורה בישראל, כי כל שנה מגיע לכאן משלוח רענן של בני\בנות זוג של פוסטים ודוקטורנטים ומספר לחלוטין לא פרופורציונאלי מהם הם ארכיטקטים...

ולכן - הכל חוזר לעניין "מישהו שכבר מכיר אותי".

BI USA

New member
ה"כאן" שלי

בינתיים.....הוא עדיין ישראל.

ואני מודעת למה שאתה כותב על עולם ההיטק. ואכן התחומים שלי הם פחות פופולרים מכל הסטארטפים הישראלים.
בגדול מה ששאלתי כאן - אם יש למישהו קשר לחברה שיכול להיות רלוונטי, אשמח לקבל שמות של חברות ואני כבר אדאג לייצר את הקשר.
הבנתי שאתה לא מהתחום, רק שאגב זה לא אומר שאת הלא מכיר מישהו שמכיר מישהו.......

למעלה