חברות לא טובות נשארות לא טובות

סמיילי22

New member
חברות לא טובות נשארות לא טובות../images/Emo10.gif

היו לי עד לא מזמן אשליות שאותה אחת שאתמול הייתי בחתונתה (וסיפרתי לכם עליה כאן - על מערכת היחסים המאוד מורכבת שהייתה לנו) שהכל מאחורינו ואפשר לעבור ולשכוח את העבר. אבל כנראה טעיתי. אז זה הולך ככה: היה לי ידיד טוב שבתיכון הם היו חברים וזה נגמר בפיצוץ גדול. היא סיכסכה גם בינינו. בקיצור, עברו השנים, אנחנו חזרנו להיות בקשר על אף "התנגדותה". לחתונה שלי הוא והיא הוזמנו. שבו בשולחנות נפרדים ולא הייתה כל אינטראקציה ביניהם. אח"כ הסתבר שהוא הביא לנו מתנה מה זה לא... וכנראה גם יד שניה... אני נורא כועסת עליו ולא הרמתי לו טלפון מאז החתונה. מילא אתה מביא מתנה אני יכולה לספוג זאת, אבל מתנה שרואים שהיא יד שניה?! ואתה עוד "ידיד טוב" שלי?! הקיצר לא יודעת איך זה הגיע לאוזניה, אבל מסתבר שהיא הפיצה זאת לכל החברים שלה (שכמובן לא סובלים את אותו אחד בגללה) ואתמול באמת נגשו אליי כמה אנשים ושאלו אותי אם אני בקשר איתו. לא סיפרתי להם את הסיפור כי לא חשבתי שיש לזה מקום, מסתבר שהם יודעים מזה והיא פשוט עשתה ממני צחוק על "איך שנדפקתי". הייתי צריכה להביא לה מעטפה ריקה

אז ככה יקירתי הנה תגובתי.

חברות טובות באמת לא מספרות עלייך דברים מאחורי גבך. בעניין המתנות: לא נעים לקבל מתנות יד שניה. אינני שופטת אותו כי אינני יודעת מה מצבו הכלכלי. אני מניחה שאם מישהו חבר מספיק טוב אז מתנה מחורבנת לא תפר את החברות בינכם. אם הוא הביא מתנה יד שניה ומישהו חוץ ממך ואישך ידע על - כך, תסלחי לי הזקנה למודת הנסיון הולכת לתת לך שיעור, אמרת משהו תעמדי מאחורי דברייך. אף אחד בעולם לא היה צריך לדעת שקיבלת מתנה יד שניה אם לא רצית שילכו ויגידו. כשאני אומרת משהו בקול רם אני גם אחראית לדברי. אם הוא חבר מספיק טוב התנצלי לפניו וספרי לו שלא התכוונת לפגוע בו. אם הוא לא מספיק טוב שילך עם זו שיש לה פה ג´ורה, ועוד דבר תלמדי ממני, אנשים עם אנרגיות מחורבנות לא ראוי לבזבז עליהם נשימה. ואת יודעת מה? את לא מושלמת. אם עשית משהו לא בסדר ומישהו לא מוכן לסלוח שילך לאלף עזאזל... העיקר שהתנצלת ושאת מרגישה לא טוב עם עצמך בעניין הזה. אל תנסי אפילו לחפור .. ותתמקדי בבעלך ובחייך.

הילית*

New member
גם אני בעד לא לספר לאחרים

על מתנה אדיוטית שניתנה וכך לא להלבין את פניו של האחר ברבים.

רחלילי

New member
מסכימה מלבד במקרה מסויים

מא דמסכימה עם כל מה שנאמר כאן לגבי מתנות - זה עניינו הפרטי של הזוג (מה הזוג חושב על המתנות). ככה נהגתי לרוב גם אני מלבד במקרה אחד שבו ממא לא אכפת לי להלבין את פני אותו אדם ברבים מה גם שאותו אדם (משפחה, יש לציין) עושה לי את זה במהלך חיי כשהוריי הנהדרים עומדים בצד ושותקים. אז כן אני שמחה ללכלך ולספר על המתנה והקמצנות של אותו אדם ובעיקר אמרתי לכם כבר יש לי תכנונים על החתונה של הילדים שלו (שמין הסתם לא אוזמן אליה). אולי לא מוסיף לי כבוד אך בטווח הקצר עוזר לי להפטר מקיטונות של כעס. אבל אני מאד לוקחת אחריות על כך ויודעת שאםז ה יגיע לאזניו אני בטוח בטוח לא אוזמן לחתונה של ילדיו ולא אוכל להשיב ב"רוחב לב". וסמיילי: דיברת-קחי על זה אחריות. ציפית שמישהי כמו אותה אחת תהיה נאמנה ותשמור סוד? לא ממש מפתיע בהתחשב במה שאת מספרת עליה ועל מערכת היחסים שלכם. קחי את זה כשיעור לחיים. תחשבי על כל העוגמות העתידיות שהיא חוסכת לך כעת. ומאד מסכימה עם אתי לגבי לא לבזבז אנרגיות איפה שלא צריך. תתמקדי בלגרום לעצמך to smile !!!!

יעלי2

New member
רחלילי

לא דיברנו על החתונה העתידית של ילדיו? תוזמני או לא תוזמני - את הולכת ומודיעה להם שאת ובעלך גם באים! ומביאה איתך את מתנה נדיבה מסוימת כדי להשיב להם ברוחב לב. חכי חכי, בסוף כולם מתחתנים ומתחתנים.
וכמאמר הפתגם הידוע "והם עוד יאכלו את מה שהם בישלו".

רחלילי

New member
את מדהימה אותי!

איזה זכרון! איזו שליטה בחומר!!! גמרת אותי לגמרי. את פשוט גדולה.

יעלי2

New member
איזו מצחיקה!

כי התאמצתי לטשטש את הפרטים כדי להישאר נאמנה להבטחתי לא לפרט.

למעלה