חברות פרטיות המעסיקות פסיכולוגים-דעתכם?

דבשוש

New member
חברות פרטיות המעסיקות פסיכולוגים-דעתכם?

בתור אחת שלומדת תואר שני בפסיכולוגיה קלינית, ומכירה פסיכולוגים שנמצאים בעיצומה של ההתמחות, או בסופה, נודע לי על תופעה קצת עגומה ורציתי לחלוק אותה עמכם.

חברות המעסיקות פסיכולוגים, לוקחות מהמטופלים המגיעים אליהם כ-400 שקלים לטיפול, והפסיכולוג המטפל(המתחייב לטיפול)משתכר עבור הטיפול בכ-200 שקלים בללבד.(ברוטו,לפני כל המס וההוצאות הנלוות, שכמובן עליו). אמנם הן מתחייבות לתת לפסיכולוגים הצעירים עבודה, והבנתי שפונים אליהן הרבה מטופלים וזה קלאסי עבור פסיכולוגים מתחילים.
אך הדבר החמור יותר, הוא שחברות אלו דורשות התחייבות של שנים רבות(אני שמעתי על 8 שנים).

לי זה נשמע כעושק רציני, עצוב שהתחום הזה מתנהל בצורה כזאת...
 

Philip Jr

New member
שני דברים

א. נשמע שאת ניזונה בעיקר משמועות, ולא הייתי נותן להן יותר מדי משקל אם אין לך מידע קונקרטי.

2. זה שוק חופשי, ואם החברות הנ"ל אכן פועלות כך, הן עושות זאת כדי להרוויח, שזה מובן מאד. ביקוש והיצע..
 

katzeran

New member
לא חושב שיש דברים בגו

אני פסיכולוג צעיר, פתחתי לאחרונה קליניקה פרטית והתעניינתי גם בעבודה במכונים פרטיים מהסוג שאת מתארת. נראה לי שהדברים ששמעת פשוט לא מדויקים.
ראשית, הסכומים. אין לי מידע מדויק, וייתכן שיש מקומות שגובים 400 ש"ח ומשלמים 200 לפסיכולוג (שאני חייב לומר שזה לא נורא בשביל פסיכולוג בתחילת הדרך שמחפש קליינטורה ונסיון) - אבל מהמקומות שבהם נתקלתי זה לא בדיוק עבד ככה. למעשה, יוצא שמשלמים אפילו פחות לפסיכולוג (בין 90 ל-130, למשל, במקומות שאני נתקלתי בהם) אבל ההפרש בין הסכום הזה לבין מה שנגבה מהלקוח הוא לא גדול כמו שאת מתארת.

שנית, ובזה אני בטוח הרבה יותר, הוא נושא ההתחייבות. שום מקום שעליו שמעתי, ובטח לא המקומות שבהם בדקתי אפשרויות עבודה, לא דורש התחייבות בכלל, ובטח שלא התחייבות של 8 שנים. אני אתפלא מאוד, מאוד מאוד מאוד, אם יש מקום שירשה לעצמו לדרוש התחייבות בכלל והתחייבות של יותר משנה בפרט, ואם יש פסיכולוגים שיהיו מוכנים להתחייבות כזו.
 
למעלה