חברות שמנים מומלצות?

pumiki8

New member
להתרחק מהשמנים שנמכרים

בסופר פארם ובניצת הדובדבן (לפחות בסניף בהרצליה) - שם כל השמנים הם מהחברות שציינת. אני מאוד ~לא~ ממליץ עליהם, וקשה לי להאמין שתקבלי עליהם המלצות. את מוזמנת לחפש בפורום שרשור ספקים - שם אנשים פרסמו ספקים אותם ניסו ועליהם הם ממליצים.
וטיפ קטן - כיוון שיש הרבה ספקים בשרשור (סה"כ, הרבה אנשים ממליצים על אנשים שונים) תמיד טוב לראות על מה ממליצים ועל מה לא. יש ספק מסוים, למשל, שעדיף לקנות ממנו שמני נשא ולא שמנים אתריים (זו סתם דוגמא להמחשה). כמו כן, תכיני רשימה מבעוד מועד של השמנים האתריים\שמני הבסיס\הכלים\המוצרים שאת רוצה, וכך תוכלי לעשות סבב שווקים ולראות מי מציע לך את המחירים היותר טובים (בהנחה שהספק הוא גם אחד שהמליצו עליו ללא הסתייגויות) ותוכלי "לחלק" את ההשמנה שלך אם תרצי [לקנות א+ב+ג מספק אחד כי דמי המשלוח זהים וזה משתלם, ואת ד מספק אחר כי מחיר כמו שלו לא מצאת...]. בהצלחה!

0 אור 0

New member
אם אני לא טועה

דוקא המליצו על אחד מהספקים האלה לפחות, וגם על יצרן ישראלי שמשווק דרכם

Deosette

New member
יש לי פיור אויל

האם אפשר הסבר מדוע הם לא טובים?

pumiki8

New member
אני לא מנסה לשלול חברות שלמות,

או לגרום לך לזרוק את השמנים שיש לך, אלא רק להעביר מה ששמעתי ומה שאני חושב. המורה לארומתרפיה אמרה שהחברות הללו (פיור-אויל, פרימוורה-אויל) שנמכרות בסופר פארם ובחנויות טבע אינם מומלצים. אם תשאלי אותי למה אני מעדיף לא לקנות אותם, חוץ מההמלצה של המורה: אלה לא מקומות שמתמחים בארומתרפיה, דרכי האחסון שלהם - על מדף לעיני כולם, לא חשוב אם אור נופל על השמנים, אם הם קרובים למקור חימום, מי נוגע בהם - אלה פשוט דברים שדוחים אותי מהשמנים. לומר "לא טובים" יהיה דראסטי, ואני מניח שאם הם פועלים לפי הציפיות שלך והשמנים עושים את תפקידם - נהדר. אני בטוח שיש אנשים שגם ימליצו לך על השמנים הללו, אבל אני פשוט מנסה להמליץ לך לקנות במקומות שמספקים שמנים "איכותיים יותר", ובשביל זה גם מטרת השרשור. למרות ש, כמובן, בסופו של יום חשוב שתקני את השמנים אותם ניסית והיית מרוצה מהתוצאות.

pumiki8

New member
תיקון הפסקה האחרונה:

לומר "לא טובים" יהיה דראסטי, ואני מניח שאם הם פועלים לפי הציפיות שלך והשמנים עושים את תפקידם - נהדר. אני בטוח שיש אנשים שגם ימליצו לך על השמנים הללו, אבל אני פשוט מנסה להמליץ לך לקנות במקומות שמספקים שמנים "איכותיים יותר" לפי מה ששמעתי או שניסיתי. אבל בסופו של יום חשוב שתקני את השמנים אותם ניסית והיית מרוצה מהתוצאות, בין אם זה מחברה אחת או אחרת.
ובשביל זה קיים השרשור.

אפשר לענות?

קניתי כמה בקבוקים שעלו יחסית בזול (בחנות טבע).הם עם מדבקה צהובה. מכירים? לזרוק?

יקירתי

אל תמהרי לזרוק, גשי לחנות טבע ושאלי אם יש ברושור של אותה חברת שמנים או נסי לחפש אותם באינטרנט וקבלי קצת אינפורמציה על החברה עצמה. (אני באופן אישי לא מכירה אותם). בדקי את תאריך התוקף שלהם, אם את מכירה שמנים הניחוח והצבע יאפשרו לך גם להבין קצת מהי איכות השמן, ואם לא, זה פשוט ענין של זמן... אני חושבת שכולנו עברנו את זה בהתחלה... אם את צריכה שמנים לשימוש פנימי, זה כבר סיפור אחר. כאן אל תפחדי לדרוש אנליזה אשר מאשרת כי השמן הוא באיכות F.G (Food Grade). אגב, Meadows הינה חברה מצויינת.

0 אור 0

New member
המחיר הוא פונקציה של הצמח

לפני שאת נבהלת מהמחיר הזול, את צריכה לזכור שיש שמנים שהם יחסית זולים (בגלל שהצמח נפוץ מאד והפקת השמן פשוטה יחסית) לכן לא צריך לחשוש. את צריכה לוודא שאלו שמנים אתריים ולא שמנים למבער שהם באיכות ירודה בהרבה) לבדוק מי יצרן השמנים ולפי זה להחליט מה לעשות. 1. בשמנים באיכות בינונית עד טובה את יכולה להשתמש לאמבט, לעיסוי (כמובן עם שמן נושא), לריח וכתוספת לקרמים 2. בשמנים מאיכות מעולה ניתן להשתמש לריפוי 3. בשמנים מאיכות נמוכה , אם הריח נעים לך את יכולה להשתמש במבער או לבשם אתם כדורי עץ, שתפזרי בארון הבגדים לשמירה על ניחוח נעים. בכל מקרה אין צורך לזרוק שמנים שהם במצב טוב ובעלי ריח נעים ותפוגה בתוקף.

קניתי לבנדר

ב 20 שח. יש לו ריח קצת מעצבן.אני מכירה רק את הפיור אויל והריח שלו נעים יותר..יותר קורב לשיח לבנדר שאני מכירה. כדי להשתמש במבער..שאלה קצת טפשית..על מה מטפטפים את השמן? תודה
)

pumiki8

New member
אין שאלות טיפשיות! ../images/Emo13.gif

אמר השואל הסדרתי. אני בטוח שתוכלי להשיג לבנדר איכותי יותר במחיר פחות או יותר דומה. [ארומה מדיק, שהתקשרתי אליהם מוקדם יותר, למרות שאין לי מושג איפה הם ממוקמים מציעים לבנדר ב-12.5 ל-10ML. סופר-נטורל זה 25 אם אני לא טועה]. בכל מקרה, בתוך המבער (נסי להשיג מבער עם קערה כמה שיותר גדולה) מלאי מים מהברז כמה שיותר מבלי שיישפך לצדדים גם בזמן שאת הולכת ושימי 5-6 טיפות. זו המלצה כללית, אני בטוח שבמתכונים כאלה ואחרים למבער יהיו פחות או יותר טיפות בסה"כ...

SABRE

New member
sorry i cant write hebrew now, i am

abroad, but if the name is not written in its original, so that u cant even serch for it, i want think that they are too serious, this is my opinion. how do you know it is germen at all? may be u can contact the importer or diterbuter and ask him the full name in german so u can at list check in the net, and get any idea, hag sameach take care

תודה../images/Emo13.gif נראה שזו חברה רצינית מאוד

השאלה מה היבואן עושה,האם מוהל?

למעלה