חברות

elin14

New member
חברות

שלום רב, ביתי בת 5.5 שנים. בשכונה יש לה מס' חברות אחד החברות חביבה אליה יותר. כל פעם שאנו יוצאים החוצה והחברה החביבה לא נמצאת היא משחקת עם כל הבנות ברגע שהחברה שלה מגיעה היא אומרת לביתי לא לשחק עם הבנות האחרות, והן כמובן נעלבות. בקטעים מסויימים אני מתחילה להתערב ופעם אחד בגלל היחס הלא יפה של ביתי לחברות אחרות אני לקחתי אותה הביתה כעונש. בעלי טוען כי אסור לי להתערב וכאן נוצרת הדילמה אשמח לטיפים. תודה.

פיתוח מיומנויות חברתיות ...

שלום רב, התשובה שלי מתחלקת לשתיים למחלקת התגובה ולמחלקת החינוך. במחלקת התגובה אני מציעה לך לא להתערב בבחירות, בהחלטות של בתך ולכבד אותה. ילדים לומדים על יחסים ולקיים יחסים טובים בתוך האיטראקציה החברתית ומהתוצאות שהם חווים מהבחירות שלהם. למשל, הילדה לא התנהגה יפה הילדים לא ירצו לשחק איתה. כאשר איננו מתערבים /מענישים אנו מפנים לילדה מרחב של התנסות וחשיבה, הסקת מסקנות : איך כדאי לי להתנהג בפעם הבאה כדי למקסם את הרווחים ולא לפגוע בעצמי. ילד שמוענש עסוק בכאב של העונש ואינו פנוי למחשבות מייצרות תובנות. כאן לא הסתיימה עבודתך. כהורים יש לנו תפקיד לעזור לילדים שלנו לפתח מיומנויות חברתיות.(לא נולדים איתם, רוכשים אותם) איך? על ידי מודלינג, הדגמה אישית. ( למשל, במקרה של ענישה. אנחנו רוצים ללמד את הילדה לא להעניש חברות. בדרך של הענשה אנו מלמדים את ההפך. שעונש הוא לגיטימי ולהכאיב במערכת יחסים זו דרך, וכשכועסים מענישים). על ידי סיפורים, הצגות שמתחילות בנגיד ש... וכאילו. אתן דוגמא: תוכלי לספר לביתך שאחת האימהות התקשרה אלייך וספרה לך על ... ( מקרה אנלוגית למקרה שקרה לה. בו הילדים שלה היו בסיטואציה דומה לזו של בתך ) ולפתח איתה שיחה: מה היית מציעה לילדה פלונית לעשות? איך לדעתך הרגישו החברות? מה הם חשבו? זו הזמנה לשיחה ידידותית שמטרתה לעבות את ארגז הכלים החברתי של בתך באפשרוויות שיקדמו אותה בשדה החברתי. ועוד עצה: נסי לחשוב אילו כישורים דרושים לבתך על מנת להיות חברה טובה? למשל, לנהל מו"מ, לוותר, להתפשר, לסלוח, להתחשב, לראות את האחר, להיות אמפאטית וכו'. ואז, כל פעם שבתך תגלה את אחד הערכים הללו. הדהדי לה את קורת רוחך. זו דרך לעודד להעצים ולהראות לילדה שיש לה יכולות וכישורים מוערכים. גישה יישומית זו נלמדת בבית ספר להורים בהרחבה. מה דעתך? עינת גבע.

אשמח לשמוע חוויות

מה עשית? איך בתך הגיבה? אך אתן מתקדמות? זה כמובן תהליך ארוך ואיטי.... עינת גבע

למעלה