חבריה, ראו מה הכנתי ברגעים אלו

יוכי68

New member
חבריה, ראו מה הכנתי ברגעים אלו../images/Emo3.gif

ראיתי תמונה של מאפה טורקי ללא מתכון ואמרתי לעצמי...מה הבעייה גם אני יכולה (בענווה כמובן....
) והנה הכנתי קערית ביצה עין וגבינות בצ'יק צ'ק.......מעדן........מומלץ לנסות.
 

יוכי68

New member
ואחד פתוח לרווחה כולל מתכון...שווהההההההההה

קערית ביצה עין וגבינה/יוכי בקערה: 2 כוסות קמח רגיל 1 כפית שטוחה שמרים יבשים 1 כף סוכר שטוחה כפית שטוחה מלח 1 כף שמן זית חצי כוס חלב וחצי כוס מים סה"כ כוס נוזלים ללוש את כל החומרים, מתקבל בצק דביק יחסית....להמשיך ללוש כמה דקות.....להתפיח כחצי שעה. ליצור קעריות מהבצק......לפתוח את הבצק בעזרת ידיים משומנות וליצור שקע במרכז......לעשות זאת בתבנית........מתקבלות כ 4 קעריות. לשבור ביצה בצלוחית ולהעבירה בזהירות לקערית הבצק..לפזר מעל מעט מלח ופלפל , גבינה צהובה מגוררת או כל גבינה אחרת.......אני שמתי גבינה צהובה וגבינה בולגרית. לאפות בחום גבוה 200 מעלות כ 20 דקות או עד להזהבה של הבצק והתקרשות במידה הרצויה של הביצה. אני מרחתי שמן זית על הבצק ופיזרתי שומשום..............טעיםםםםםםםםםםם......עם...סלט ולבנה....מושלם.
 

שחמטית

New member
נשמע ונראה מקסים!

זה רעיון לארוחת ערב, מקווה שהילדים יאהבו את זה. (בעלי אוכל בערב בשרי- אחרי יום עבודה)
 

יפית מן

New member
יוכי-לה מתכון מנצח...אשת חיל מי ימצא!!

אבל בעלך מצא מצא אישה מצא טוב ובעלך מצא סופר טוב אחלה של אישה(בלי עין הרע )כבר כתבתי ורציתי שוב ראיתי שיש לכם קישורים לכל הפורמים והאתרים אולי מישהי מצאה אתר של מאכלים מזרח אירופיים אימי ז"ל היתה בשלנית של אוכל מזרח אירופאי ועשתה מאכלים נהדרים למשל כרוב ממולא ואני רוצה למצוא אתר שיש שם מאכלים ,שיזכירו לי את בית אימא כי בזמנו רצתה ללמד אותי ולא התענינתי עכשיו אין את מי לשאול אולי אתם יודעים אתר כזה תבואו אליכם ברכה שבוע טוב ומבורך
 

יוכי68

New member
יפית, תגידי איזה מתכון את מחפשת ואני

אנסה להביא לך קישורים מתאימים.
 
יפית זה בסדר שאני אביא לך מתכון לכרוב ממולא

בלי קישור לאתר מסוים? מאחר ואני צאצא של רוב ארצות מזרח ארופה (צ'כיה, הונגריה, רוסיה ) כבר יצא לי להכין כמה וכמה פעמים סיר של כרוב ממולא (או קפוסטו בהונגרית) וכולם יודעים שאותי אפשר לפתות בכל שעה משעות היממה בכרוב ממולא. אז ככה: מתחילים בבחירת הכרוב שיהיה גדול דיו על מנת שהעלים המתפרקים ממנו יהיו יפים וראויים למילוי. (גם לא ענק כי אז העלים ענקיים). אני לרוב עושה מראש משני כרובים כי ההתעסקות היא לא מעטה ומכרוב אחד יוצא כמות שאצלינו נגמרת בארוחה ואז כולם עצובים איך זה נגמר כל כך מהר. המטרה הראשונה היא להפריד את העלים בשלמותם ולרכך אותם שיהיו ראויים לקיפול בלי שישברו, ישנן כמה שיטות אני אאמר את שלי:לשם כך מרתיחים בסיר גדול שיכיל את הכרוב בשלמותו מיים וכשהמים רותחים מכניסים את הכרוב פנימה לחמש דקות לא יותר. ואז שופכים את המיים החמים וממלאים מיים קרים וכך את מתחילה להפריד את העלים ומערימה לצידך ערימת עלים יפה. לשמור את העלים הקטנים שנשארו ואת השורש של הכרוב כי אותם נשים בתחתית הסיר לריפוד הקרקעית. עכשיו אני אודה שדי קשה לי עם כמויות אבל תמיד אני אתן יחסיות.אני תמיד מכינה יותר מאחר ואפשר להקפיא את מה שנשאר וחצמיזה אפשר גם למלא את הכרובים ולהקפיא כשהם ממולאים ולפני הבישול. לחצי קילו בקר טחון אני מוסיפה בערך כוס וחצי עד שתיים אורז לא מבושל, בצל גדול קצוץ ומטוגן - אפילו שניים. לשיקולך. לשפוך עם השמן שהבצל טוגן בו. 3 כפות גדושות רסק עגבניות כף אבקת מרק מלח פלפל מעט כמון כף סוכר לערבב טוב את החומרים וזה בעצם המילוי. עכשיו בעצם ממלאים כמעט כמו בלינצס. פותחים את העלה כשהבסיס של העלה קרוב אלינו. קרוב לבסיס של העלה מניחים בסביבות כף וחצי עד שתיים מילוי- זה תלוי בגודל העלה. ואז מקפלים את בסיס העלה שהוא שמן יחסית על הבלילה. , את הקצוות סוגרים בצדדים וממשיכים לגלגל עד שנוצר מעיין בלינצס סגור. במידה והבסיס של העלה עבה מדי ומקשה על הגילגול ניתן לחתוך את הבסיס ואז להתחיל בגילגול. ככה ממלאים את כל העלים. בסיר רחב ושטוח מפזרים את שאריות הכרוב- העלים שנקרעו, הגזע של הכרוב( ועוד כמה עלים שכאילו נקרעו לי כי אני כל כך אוהבת שאני חותכת גם כמה שלמים...) על העלים מסדרים את הכרובים הממולאים בשכבה מסודרת, ועליה עוד שכבה ועוד אחת עד שנגמרו כל הכרובים, אני אצצין פה שלהשבחת הכרוב לעיתים אם יש לי כמה קוביות של בשר בקר במקפיא אני מכניסה אותם בין הכרובים. אבל זה ממש לא חובה. לרוטב: לערבב רסק עגבניות עם מיים אבל שיהיה עדיין מעט סמיך, לטבל באבקת מרק, מלח, פלפל מעט כמון וסוכר. וגם אם לא לגמרי התערבב לא ממש נורא. לשפוך לאט לאט בעדינות בין הכרובים את הרוטב כדי שלא יתפרקו, כמות הרוטב צריכה כמעט להגיע לגובה הכרובים . בעיקרון זהו. עכשיו להדליק אש בינונית ומטה!!! לא יותר!!!! ולחכות לרתיחה. זה יכול לקחת שעה. אחרי הרתיחה אני מקטינה את האש לאש קטנה ונותנת לכרוב להתבשל בכייף עוד שעתיים, לבדוק מידי פעם שכמות הנוזלים בסדר. הבישול איטי ומצריך סבלנות שמשתלמת בסוף כי לכרוב יש נטיה להישרף מאחר והעיקרון פה שאין המון נוזלים והכרובים לא יכולים לצוף. אבל הרייייחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח!!!!!!!! איזה כייף!!!
 

יפית מן

New member
גולדה-לה ישר כח לך תזכי למצוות,ותזכי לעשות

בזה הרגע חזרתי מביתת החולים כבר כתבתי לכן שאני מתנדבת ב"אסף -הרופא "בין פעם,לפעמים בשבוע אני חברה ב"יע"ל" שזה נקרא ראשי תיבות של יד עזר לחולה כבר הרבה שנים ולא אתן את המצוה הזאת לאף אחד אבל אני מאחלת לכולכם שמעסקו רק במצוות כי רק את זה לוקחים אחרי 180 שנה לכן ראיתי את ההודעות של כוכן חברותי היקרות ומודה לכולכם יוכי-לה כל מרשם שתכתבי יתקבלל בברכה אני לא מתעצלת כל דבר או מרשם שאתן כותבות מיד אני מעתיקה ומכניסה לקלסר מנילנת ועושה לי מין מיני ספר למרשמים כך מה שאתן כותבות מיד נרשם אצלי ואני גם משתדלת להכין ובאמת יוצא לי מעדן יוכי אני מאוד חסידה של פשטידות עם תוכלי לרשום פשטידות מענינות יכול להיות גם מפסטה בעלי קנה פסטה בצורת בורגים והילדים לא אוהבים את זה כך שחשבתי אולי לעשות מזה פשטידות כי הוא קנה כמות די גדולה רעיון של פשטידה מזה יתקבל בברכה
 

יוכי68

New member
גולדה, לא תאמיני אבל הכנתי שובבבבבבבב

הבעל נכנס ושאל מה הכנת היום......אמרתי שנגמר והוא אמר אני לא מוותר................וכך היה קמתי להכין שוב וחוסל בשנית........פשוט וקל נסי ותהני!
 
חחח יוכי אמרתי לך ששיכנעת אותי. גמני

כבר הכנתי, כרגע בתנור. נראה לי שעשיתי אותם קטנים מעט מדי כי הביצים נשלקו לי קצת החוצה... אבל נראה פצצה. ובאמת קלי קלוטו.
 
למעלה