חברים ,אני זקוק למה עצות בתחום

basonh

New member
חברים ,אני זקוק למה עצות בתחום

אימי (גרושה) מעוניינת למכור את הנכס שבבעלותה 170K (הערכה שלי ביחס לסביבה, איך אני יעריך במדוייק ובחינם?) ,חישבתי שאחרי שהיא תמכור ותקבל את הכסף , היא תיקח את הכסף הזה עד שנמצא דירה חלופית לקנות ותשים אותו בבנק לאומי בריבית 4% לשנה (אם אפשרות יציאת כל חודש) נקבל ריבית בסביבות 2500ש"ח ,דבר שיאפשר השכר דירה ב-400 לחודש במקום אחר (3 חדרים) ,וישאר לה קצת כסף בצד. אימי ואני לא מכירים את הנהלים וכיצד מוכרים וקונים דירה בצורה בטוחה היות ואבי שעוד היה איתנו הוא שביצע את הפעולות והיום הוא איננו, בבקשה מי שמכיר מדריך מפורט או נקודות כלליות כיצד לבצע את הפעולה בצורה טובה. בנוסף חוות דעת על ההצעה הכלכלית שאני רוצה להציע לאימי או שקיימת אפשרות אחרת בעלת תשואה גבוהה יותר? עצות כלליות ושימושיות התקבלו בברכה. שבת שלום.

סנטימנט

New member
נראה לי שעירבבת בין דולרים לשקלים

אבל איכשהו בזכות הנתון של הריבית שציינת, הצלחתי לעשות סדר במספרים: שווי הדירה 170,000 דולר, הריבית 2500 ש"ח ושכ"ד 400 דולר. קח בחשבון, שהמסלול אותו מציע בנק לאומי הוא מסלול שנתי, דהיינו הריבית תשולם לך רק בסוף שנה! לא תוכל לשלם דמי שכירות מידי חודש באמצעות הריבית! אם אתה רוצה מסלול שישלם לך ריבית חודשית, תצטרך ללכת על פק"מ חודשי ולא שנתי. במקרה זה, הריבית שתקבל תהיה נמוכה משמעותית (כנראה כ-3%). ע"ש שאוכל לעזור לך לנתח את הבעיה ולהציע פתרונות אפשריים, אנא ענה על שתי השאלות האלה: 1. מדוע אימך רוצה למכור את הדירה? ע"מ לשפר את רמת החיים או כדי לעבור לאיזור אחר? 2. מדוע אתה חושב שאימך תהיה זקוקה לתקופה של חיפוש דירה בין מכירת הדירה הישנה וקניה של חדשה? מדוע לא לחפש קונה לדירה הישנה ובמקביל לחפש דירה חדשה?

basonh

New member
תגובה לשתי השאלות

1. רק לשנות סביבה, כלומר לקנות באותו סכום במקום אחר בעיר שאנו גרים- פשוט נמאס לה מהסביבה. 2. אני משאר שהיא לא תמצא ישר דירה למרות שהיא כבר מחפשת אבל יש ביקוש לדירה שלנו ונראה שהיא תמכר לפני כן, אז חשבתי שנצטרך מקום לגור. אגב לא הבנתי איך אני יול להעריך את מחער הדירה במדוייק, שכן דלת מול הדירה שלנו מכר את הדירה שלו ב-270K$ אבל הוא בנה על הגג עוד חדר אז שיערתי ששלנו בלי בניה על הגג זה 170K$.

סנטימנט

New member
קשה מאוד לענות לך

כי אתה לא יודע כמה שווה הדירה. לדעתי, עליך לשכור שמאי מקרקעין שיעריך את שווי הדירה, ויפה שעה אחת קודם. הנטיה של אנשים "לחסוך" על שירותי ייעוץ מאין אלו, גורמת במקרים רבים להפסד גדול מאוד אח"כ.

למעלה