עוד מונולוג, ליאורנר בא לעזרה.....
הגיבור העצוב שלי-אביב כותב על יהונתן המילה גיבור מתקשרת לרוב (לצערי) עם המילים: דם, דרגות, קרבות,אש , מצואיזם, קור רוח ונחישות אבל לא אצלי, לא אצל הגיבור שלי. הגיבור שלי פוחד מדם הגיבור שלי לא נזקק לדרגות הגיבור שלי נגד קרבות הגיבור שלי מתרחק מאש הגיבור שלי עדין הגיבור שלי רגיש הגיבור שלי מבולבל אני קורא לו הגיבור העצוב שלי. הוא נתן בי את חוש הצדק, השלום, הרגש את שנות הפרחים והחופש, יותר לשאול ופחות לענות, ולומר לי בגאווה את המשפט החשוב- "אני לא יודע"!!! עוד כשהייתי קטן, שכולם שמעו את מייק בורשטיין וציפי שביט הוא היה שם לי באוזניות את גון לנון, בוב דילן ו"פינק פלויד". כשכולם עלו לכתה א', הוא היה יורד איתי לאילת, לשמוע שיעורים מפי רפי נלסון ז"ל על ים , בירות ונודיסטים. כשכולם התחילו בכתה להתעניין בהאבקות ואגרוף- הוא נתן לי לשמוע את המצע של לובה אליאב בחצר. כשההורים של כולם היו קונים לכולם אופנוע- הוא קנה לי גיטרה דף ועט. הוא נתן לי את הכח לומר אני חלש הוא נתן לי לבכות מבלי להתבייש הוא גילה לי שהעולם עומד על 3 דברים: אספרסו, מרלבורו ובירה... ועד עכשיו נראה שהוא צודק. כל חינוך הורג את הילד כך אני חוש, עוד לא נולד הגאון שיוציא ספר שכתוב באותיות עבות מזהב על כריכתו:"איך להיות אבא טוב"? כי ילדים הם כמו פרחים צריך להשקות אותם בכל יום וקרה כבר פעם שהושקתי במים קרים מידי או חמים מידי, או שהיו ימים שלא הושקתי כלל. אני גאה לומר שאולי משפחתי לא היתה מאושרת כל הזמן, אך היא תמיד היתה כנה. הפרידה של הורייהיתה מחברת השירים הראשונה שלי ולא אעמיק בנושא על גבי דפי עיתון זה.... אני ילד פרחים מורעל את הפרחים הביא אבא את ההרעלה הבאתי אני. באהבה, אביב גפן...