חברים. ארוחה לבשרניים ביום שישי..

יוספה 51

New member
חברים. ארוחה לבשרניים ביום שישי..

שני זוגות חברים פלוס אנחנו. אצלי בבית. הרעיון- שיראו שבישול טבעוני הוא טעים ולא מאד מורכב. זה לא יהפוך אותם לטבעונים אבל אולי יגרום לחשיבה ... התפריט בנתיים: מרק אפונה, אולי הספגטי עם הערמונים והטופו של ליידיבאג, שני סלטים כלשהם (יתכן שסלט הברוקומיני והעלים והבוטנים שלקחתי לסדר ויצא מופתי), ומה עוד? תוספת חמה מעניינת, ? ואיזה עוגה? לא מאד מורכב אבל מאד טבעוני.. כפי שאתם מבינים הכשרות לפסח לא מאד קריטית... רעיונות לפיגוזי ואוו לא מסובכים יתקבלו בברכה.

Gidi Shemer

New member
שלש תוספות אפשריות

קוסקוס בפירות יבשים (או לחילופין- עם ציר מרק ירקות וירקות שורש אפויים)

מקלובה (אורז הפוך) בחצילים. אפשר לעשות אותה ״כמו בשרית״ עם תחליפים (לא ניסיתי אישית. לא אוהב את כל התחליפים) או פשוט נטולת בשר

אם כבר אורז, אז טהדיג ירוק (אורז עם שמיר על מצע תפוחי אדמה) היא מנה חגיגית ומאד טעימה

יוספה 51

New member
רעיון הקוסקוס נשמע מעניין.

גם זה של הפירות היבשים (איזה אתה שם?) וגם עם ירקות השורש האפויים- חתוך קטן קטן לאיחוד עם הקוסקוס או מעל? מקלובה נשמע לי מסובך מדי, כבר השם נשמע לי משהו מורכב מדי. ואורז עם שמיר על מצע תפוחי אדמה זו מנה שלא ניסיתי, אני מבינה שהיא מעבירה את הרושם הנכון. פרטים נוספים? תודה.

יוספה 51

New member
בזמנך הפנוי פירוט דווקא על הקוסקוס עם הפירות

מקלובה -- רק השם מקשה עלי. כמעט כמו פשטידת רועים. לא בשבילי. וזמן פנוי הכוונה עד מחר בבוקר, שאז יתחילו ההכנות לקראת חג הבשרניים שיבוא עלינו לטובה בערב.

Gidi Shemer

New member
קוסקוס מאד פשוט

מכין קוסקוס מהיר הכנה, לא אידוי של קוסקוס ״אמיתי״- מעט שמן זית, ערבוב עם מזלג, ואז ממיס אותו במרק ירקות פשוט או עם מרק על בסיס אבקה בטעם עוף (יודע, יודע, זבל וכל זה...)

בשמן זית- מזהיב בצל קצוץ, משמשים מיובשים, צימוקים, אגוזים למינייהם ומעט שקדים. אם יש לך cranberries מיובשות זה גם יילך מצויין. אגוז מוסקט מגורר מעל (אם אין, לא נורא) וקינמון מאד חשוב. כמה דקות של הזהבה.

קוצץ עלי נענע ולא מעט עלי פטרוזיליה.

משדך את העלים עם הקוסקוס והפירות היבשים. נותן להם לשבת מעט ביחד ומגיש.

יוספה 51

New member
ממש מעניין. אני נוהגת לעשות קוסקוס מהיר עם

סלט ירקות וזה מעולה, אבל הרעיון של פירות יבשים בהחלט נשמע מעניין וייבחן מחר. תודה.

Ofericko

New member
נשמע מעולה

ladybug6

New member
לכי על סטייק פורטבלו

תמיד טעים, מרשים, קל להכנה - רק שצריך להכין לפני ההגשה ולא מראש, כדי לא לאבד עסיסיות.
מנה סופר פשוטה אבל מהממת: ברוקולי טרי, מפרידים את הפרחים עם הגזעים, קולפים את החלק הסיבי החיצוני מהרגליים שלהם, חולטים במים רותחים במשך 4 דקות ומעבירים למי קרח להפסקת בישול.
מחממים במחבת שמן זית עם קצת שום, מוסיפים פירורי לחם לטיגון עד השחמה ואז מוסיפים את הברוקולי (אחרי שהתייבשו) להקפצה עד שהם מוכנים אבל עדיין נגיסים. כמובן מלח פלפל. אפשר גם קצת טימין טרי.
אפשר להכין גם קצת מראש ורק לחמם בתנור, פירורי הלחם יהיו פחות פריכים אבל עדיין יהיה טעים מאוד.

תוספת מעניינת - בורגול עם ירוקים (או אורז או קינואה או כל דבר שאת אוהבת/מעדיפה), מבשלים את הדגן עד לריכוך מלא ואז מערבבים כשהוא עדיין חם עם בצל ירוק קצוץ, פטרוזיליה/כוסברה, מעט נענע, אפשר אפונה טריה שיש עכשיו בשוק, לתבל בשמן זית מלח פלפל ואפשר קצת מיץ לימון, ולפזר מעל אגוזים/שקדים קלויים.

אם יש לך נסיון עם ירקות בקארי זה יהיה מצוין לצד אורז לבן.

תפוחי אדמה אפויים במניפה - כמו בתמונה של האנטיפסטי שהבאתי לערב החג, פשוט חורצים עם הסכין חריצים דקיקים, מזלפים מלא שמן זית, מלח גס ופלפל גרוס, קצת טימין טרי מעל, ואופים עד שהכל רך ושחום ופריך. באמצע כדאי להרטיב אותם קצת עם השמן שנזל למטה. יוצא מהמם גם במראה וגם בטעם, ובתנאי שהחריצים יהיו באמת דקיקים. תפו"א אדומים יותר מתאימים לזה. ובתבנית אחת נכנסים מליון כאלה.

יוספה 51

New member
בעניין העוגה- סליחה על מיקום השרשור

אבל זה שייך גם לשירשור שאני לא מוצאת שכולל את המתכון שלך, שכבר העתקתי, אבל גם לשירשור הנוכחי שבו אני מתכננת את העוגה שלך שאעשה. אז- איך מכינים קלתית? מה להוסיף לרשימת הקניות של מחר? (מתנצלת, אמרתי לכם שמאותגרת).

ladybug6

New member
רגע התבלבלתי

מתכון למה בדיוק?
לטארט?
המתכון שפירטתי כאן:
http://www.tapuz.co.il/forums2008/viewmsg.aspx?forumid=1618&messageid=174543727
ובבלוג שלי תחת "פאי לימון" (ספיישל פסח, של שנה שעברה) יש מתכון מסודר לקלתית עם הוראות הכנה והכל. את צריכה קמח מצה דק, 100 ג' שקדים טחונים, קצת מרגרינה/שמן קוקוס, והשאר זה דברים רגילים שיש בבית

יוספה 51

New member
כן, התכוונתי לקלתית. אבל ברוך חדש שנהיה

אין להשיג אבקת נוגט. בתי אומרת שאם אטחן אגוזי לוז (בונדוק כמו שקורא להם בעלי) זה ייצור אפקט דומה, נכון?

ladybug6

New member
בגדול כן, אבל לא בדיוק

באבקת נוגט שקונים בחנויות מתמחות יש גם ונילין וסוכר, וזה מוסיף למתיקות ולטעם של כל המלית, ובגלל שאני לא יודעת מה המינונים באבקה הקנויה אני לא בטוחה שאני יודעת להגיד לך בכמה סוכר ווניל להמיר את זה. אבל מכיוון שגם ככה לא מדובר בכמות גדולה, את יכולה לאלתר וזהו. מניחה שההבדל לא יהיה ענק. רק מקווה שיש לך דרך לטחון את האגוזים לכדי אבקה של ממש ולא גרגרים אחרת זה יבאס את המרקם של כל המלית

יוספה 51

New member
הבנתי. אפעיל את הבת שלי. היא קונדיטורית

רק שמאחר שהיא צמחונית, כלומר- משתמשת בדברי חלב, התחלתי לאפות באופן עצמוני . אני מאמינה שהיא תדע מה לומר, או שפשוט אוותר בסוף ואלך על עוגה אחרת למחר.

יוספה 51

New member
תודה. מחר אקושש לי קניות ואראה מה עלה בחכתי.

נשמע בהחלט עשיר. לקינוח אחתוך אבטיח ואוסיף לזה את הטארט שוקולד, אולי, או עוגת גבינה-שוקולד, שגם היא נפלאה. דיווח כישתקבלו החלטות.

יוספה 51

New member
הקוקוס מאד מורגש? כי ראיתי כבר שארי שביט

עובדת הרבה עם קוקוס, והטעם מאד דומיננטי. איך זה בתבשיל הזה?

elin86

New member
בכלל לא.. ואפשר גם לשים שמן זית

או משהו אחר במקום..

למעלה