חברים, אשמח להבהרה.

חברים, אשמח להבהרה.

ע"פ התאוריה הפונקציואנליסטית התנהגות אמורה לשרת פונקציה כלשהי שתעזור לנו להשתלב בחברה.
ע"פ התאוריה האבולציונית-התנהגות האדם גם היא מתפתחת כדי לעזר לנו להסתגל בגלל הברירה הטבעית וכו'.
בעצם שתי התאוריות אומרות, שע"י התנהגות אנחנו מסתגלים וכך שורדים בצורה הטובה ביותר-זה לפחות לפי הבנתי.
אז שאלתי היא-מה ההבדל בין שתי התאוריות?

reakwind

New member
הגישה האבולוציונית נובעת מן הפונקציונליזם

באופן כללי הפסיכולוגיה המודרנית היא פונקציונליסטית
פונקציונליזם זאת גישה פילוסופית כללית שמהווה את התשתית המחשבתית של המחקר הפסיכולוגיה ושיטות המחקר השונות, למשל בפסיכולוגיה קוגניטיבית או אבולוציונית נובעות ממנה.

reakwind

New member
אגב

פונקציונליזם לאו דווקא מדבר על השתלבות בחברה (באופן כללי אני חושב שרק הפסיכואנליטיקאים הדגישו מאוד את הרעיון שהאדם הבריא צריך להשתלב בחברה איכשהו) אלא מדגישה את התפקוד של הנפש ולא את המבנה שלה.

22ק ו ס ם

New member
הגישה האבולוציונית אינה נובעה מהפונקציונליזם

אם כבר להפך, כי האבולוציה הייתה קיימת לפני הפונקציונליזם. בכל מקרה, הגישה האבולוציונית מדברת על האדפטציות הפסיכולוגיות שמבוססות על כוחות אבולוציוניים, בעיקר ברירה טבעית ומינית, שעיצבו בני אדם כפי שהם. הרבה פעמים האדפטציות הללו היו מותאמות לחיים בסביבה של ציידים לקטים ואינן מותאמות לסביבה המודרנית ולכן אנחנו רואים כל מיני בעיות של חוסר התאמה היום.

reakwind

New member
תגובה

http://he.wikipedia.org/wiki/פונקציונליזם_(%D7%A4%D7%A1%D7%99%D7%9B%D7%95%D7%9C%D7%95%D7%92%D7%99%D7%94)

"גישה תאורטית שהתפתחה מאוחר יותר בתחום הפסיכולוגיה, ומבוססת בין השאר על הפונקציונליזם הקלאסי, היא פסיכולוגיה אבולוציונית."

אתה צודק לגבי האבולוציה כתיאוריה
אני פשוט התכוונתי לגישה האבולוציונית בפסיכולוגיה

22ק ו ס ם

New member
איפה אתה רואה כתוב את זה?

ובכל מקרה זה לחלוטין לא נכון. אין לי מושג מי כתב את זה אבל הפסיכוולוגיה האבולוציונית התבססה, כמה מפתיע, על עקרונות האבולוציה של דארווין. היא התפתחה אם כבר מלורנץ וחוקרים אחרים שעסקו במחקרי בעלי חיים אבל בטח לא מהפונקציונליזם.

reakwind

New member
זאת השורה התחתונה של הערך בויקיפדיה

וברור שהפסיכולוגיה האבולוציונית מבוססת על הביולוגיה האבולוציונית!
מה שאמרתי ומה שהערך אומר הוא שהגישה האבולוציונית בפסיכולוגיה היא חלק מהגישה הפונקציונליסטית בפסיכולוגיה משום שהפסיכולוגיה האבולוציונית מדגישה את התפקוד של האדם והתאמתו לסביבה האקולוגית ולא את מרכיבי הנפש השונים שלו.

22ק ו ס ם

New member
זה פשוט לא נכון

אין לי מושג מי כתב את זה, אבל הפסיכולוגיה האבולוציונית בפירוש עוסקת במרכיבי הנפש כי כל הרעיון שמאחוריה הוא הבנה של אדפטציות מנטליות. פסיכולוגיה אבולוציונית היא צירוף של פסיכולוגיה קוגנטיבית ואבולוציה ביולוגית ומתרכזת בכוחות האבולוציוניים שעיצבו את המוח האנושי. היא לא מדגישה התאמה לסביבה אקולוגית מודרנית כך שהיא אפילו סותרת את הפונקציונליזם.

מודה, שההסברים בלבלו אותי אפילו יותר.

אז בגדול מה זה פסיכו אבולוציוית? איך מסבירה התנהגיות שונות?

doughnuts

New member
הסבר קצר

תצפית: ילד רואה שולחן עם גלידה וסלט ירקות. הוא בוחר את הגלידה.
משקפיים הפונקציואנליסטית: איזה מטרה משרתת ההתנהגות של העדפת גלידה על-פני סלט?
משקפיים אבולוציוניות: באיזה תנאים בחירה בגלידה הפכה להיות דומיננטיות יותר מאשר בחירה בסלט?

למעלה