חברים ברשותכם - המלצה על ספר

Juramento

New member
חברים ברשותכם - המלצה על ספר

הספר נקרא "אנשים רגילים", קניתי אותו אתמול והיום כבר סיימתי אותו, ספר מרתק - זהו ספר שמספר על גדוד 101, גדוד של חיילי מילואים גרמנים במסגרת משטרת הסדר של הרייך השלישי. מה מיוחד בגדוד הזה? אתם תגלו לבד, אני יכול רק לתת טעימה קטנה או רמז - לעיתים הפושעים הנאצים במשפטיהם אמרו שהם היו בסה"כ ממלאי הוראות ותו לו, שהם היו חלק מהצבא הגרמני וזה היה תפקידם. ובכן, לא גדוד זה. גדוד זה פעל לגמרי בהתנדבות. ואני חייב להגיד, במסירות גדולה לרצח היהודים. קראו אותו. הוא שווה כל שקל.

אלון עשית לי חשק מאוד גדול לקרוא את

הספר וכמו שאני מכיר את עצמי כבר מחר אני אלך לקנות אותו אוכל לתת תגובה על הספר לאחר קריאתו כמובן

בנוסף אלון אם תרצה לקרוא זוית ראיה

אחרת על הפלוגה הזאת ממליץ לך לקרוא את הספר "תליינים מרצון בשירות היטלר" ספר העוסק בפלוגה הזאת שציינת אך הוא ההפך הגמור מהתאור של הספר שלך שהם "התנדבו" לרצוח יהודים!!

Juramento

New member
אז ככה -

הספר "אנשים רגילים" הוא ספר "תגובה" לספר "תליינים מרצון בשירות היטלר". ולמה? כי כל אחד מהספרים מציג צד הסטורי אחר, והתייחסות אחרת לגבי רמת רצונם של אנשי היחידה להשתתף ברצח. לא קראתי את "תליינים" אבל כמו שאני מכיר את עצמי מחר כבר יהיה לי אותו...חח..זה יהיה מעניין לראות את ההבדלים.

irashady

New member
מכירה

כשהייתי במשואה שבוע לפני שטסתי לפולין היה לנו שיעור עם מדריך אחד ודיברנו על הספר ועל מה שמסופר בו... אני חושבת שזה גרם לכולנו לחשוב דיי הרבה... אנשים רגילים...

N o a m i t

New member
אנשים רגילים.

ספר מצוין מצוין מצוין,למתעניינים בנושא כמובן. קראתי אותו לפני המסע,הייתי מרותקת, אני חושבת שסיימתי אותו ביום אחד. אחרי שחזרתי מפולין השאלתי אותו שוב מהספרייה,במיוחד לאחר המסע היה לי רצון גדול לקרוא אותו שוב. ספר מרתק וגם מכעיס מאוד,אך באמת מתאר את הדברים בצורה יותר אוביקטיבית. הינה ציטוט למשל מהספר : שוטר במילואים מיחידת האיינזצגרופן ,בן 35 ,מסביר את הרציונליזציה לרצח: "עשיתי מאמץ,וזה אכן התאפשר לי,לירות רק בילדים. מה שקרה זה שהאמהות לקחו את הילדים ביד,אז השוטר שליידי היה יורה באמא,ואני יריתי בילד שהיה שלה,כי אמרתי לעצמי,שאחרי הכל, ילד לא יוכל לחיות יותר בלי אמא שלו.זה היה אמור כביכול להרגיע את המצפון שלי, ששחיררתי ילדים שלא יכולים לחיות בלי האמהאות שלהם." כן,כמו שאמרתי הספר מכעיס מאוד,אך מצד שני הוא נותן גם את הצד השני,את האפשרות התמידית לצאת ממעגל הרצח(שברוב המקרים עשו זאת חיילים עם משפחות ) ספר מצוין,המלצה גדולה לקרוא.

Gal isr

New member
אני אמליץ על "מומיק"

של דוד גרוסמן. ספר חזק, מנקודת הראות של ילד קטן שהוריו ניצולי שואה.. נותן זווית ראייה מאוד מעניינת על הנושא הזה. "ממחשכים הגיחה החיה הנאצית"

Gal isr

New member
ואיך היא הייתה? מעניין לשמוע

מקפיץ גם כן בהזדמנות

Noya18

New member
"עיין ערך- אהבה"

"מומיק" זה חלק מהספר של דויד גרוסמן, "עיין ערך- אהבה". ספר מעולה וחזק מאוד. הוציאו את "מומיק" ככרך נפרד כאשר עלתה ההצגה בתיאטרון גשר (גם היא, אגב, מאוד מומלצת...).

למעלה