חברים,דחוף מתכון מנצח לפלצינטה

  • פותח הנושא orlu
  • פורסם בתאריך

גלי®

New member
אוייי , את מוצלחת ... בדיוק היום ,

במוסף של ידיעות , יש כתבה על בלינצ´ס , עם מתכונים ... הנה מה שהם קוראים :פלצ´ינקה הונגרית" : החומרים: (ל16 "סדינים" ) 250 גר´ קמח מנופה 3 ביצים טרופות 1 כוס חלב 1 כף סוכר טיפל´ה מלח 1 כוס מי סודה אופן ההכנה : שמים את הכל בקערה , למעט החלב ומי הסודה, ומערבבים ... מוסיפים את החלב בהדרגה , ומערבבים במטרפת יד לבלילה חלקה ... מכסים ומניחים לשעה. לפני הטיגון , מוסיפים לבלילה את מי הסודה , וטורפים במטרפה לעירבוב יסודי ...
 

orlu

New member
גלי את מוצלחת ממני,אני לא נמצאת

בביתי שם מן הסתם יש לי כמה וכמה מתכונים,והאמת קויתי שמישהו יציל אותי עם המתכון הדק דק שקוף הזה,שללא מתכון לא יוצא לי אף פעם.יוצא לי פנקייק. ידעתי שיש על מי לסמוך ומחר לארוחת צהריים (במקום ארוחת ערב של היום) יהיו בלינצ"סים,סדינים פלצינטות ....... האמת זה קטע עם ידיעות אחרונות כמובן תודה גם ל זיביני (?) ליילה טוב שבת שלום
 

גלי®

New member
כלל קטן שסבתי לימדה אותי : כשזה

בדרך לצאת פנקייק , יש שתי אפשרויות : האחת , להוסיף עוד נוזלים (חלב , מים , סודה) , או להודיע לסועדים ש:"היום אוכלים פנקייק !" ולהביא את סירופ המייפל....
 

szebenyi

New member
פלצינטה

3 בייצים, כף סוכר, תיפת מלח, להרבב חיתב, לחוסיף קמח עד שיהיה סמיך. מוסיפים חלב עד שנגיע למרא שמנת מתוקה. מוסיפים קמח עד שיהיה עוד פעם סמיך ומדללים עם סודה (כלוב). שכל זה מוכן מוסיפים 3 כפות שמן, מארבבים ומתגנים. במקרא שהפלצ´ינטה עבה מידי מוסיפים עוד סודה.
 

אלהלה

New member
פלצ´ינטה../images/Emo13.gif

קמח 2 כוסות, 2 ביצים, קורט מלח, חלב עד שמגיע לסמיכות של אשל דליל
ולטגן במחבת משומנת. אצלנו אמרו שלא שמים סוכר בבלילה כי אז זה נשרף
וממלאים בגבינה עם סוכר, או מפזרים קינמון וסוכר, או ממלאים בריבה, או אוכלים ככה בלי כלום
בתאבון
 
פלצ´ינטה אחר

האם מישו יודע איך עושים csusztatot palacsinta? זה מעדן מלכים כפי שאימי עליה השלום היתה עושה זאת. אבל שונה מהכנת פלצ´ינטה רגיל, זה כמו עוגה עם שכבות ומגישים את זה עם רוטב יין.
 

טומי*

New member
יש לי ת´המתכון בהונגרית...../images/Emo9.gif

אם הסתדרת עם זה טוב אם לא אז אתרגם לך שבת שלום! Csúsztatott palacsinta Hozzávalók: 4 tojás, 5 dkg cukor, 5 dkg vaj, 3,5 dl tej, 12 dkg liszt, porcukor, reszelt citromhéj vagy darált mandula, a sütéshez olaj. Elkészítés: A tojások sárgáját a cukorral meg a vajjal habosra keverjük, hozzáadjuk a lisztet, a tejjel felengedjük, végül beletesszük a tojások fehérjéből vert kemény habot is. Megforrósított olajban a palacsintáknak mindig csak az egyik felét sütjük meg (vastag palacsintákat kell sütni ebből a habos, könnyű masszából) és tűzálló tálra egymás fölé csúsztatjuk lágy felükkel fölfelé. Ezt a lágy, krémes részt meghinthetjük vaníliás cukorral, de megszórhatjuk cukorral elkevert reszelt citromhéjjal vagy cukros darált mandulával is. A sütőben átforrósítjuk, de nem pirítjuk meg. Úgy szeleteljük, mint a tortát. Forrás:
 

ס מ ד י

New member
יאמי!!!../images/Emo63.gif

וואו, הכנתי את זה וזה ממש טעים! תודה על המתכון!
*מלקקת את השפתיים*
 
תודה על המתכון

ואכן הסתדרתי איתו בהונגרית. אנסה בקרוב גם להכיו. הגרסה המוכרת לי היתה במילוי שורה אגוזים טחונים עם סוכר ושורה עם ריבת משמש. ואחרי שזה יוצא מהתנור החם פורסים ומגישים עם רוטב יין (borsodo ) קר. לילה טוב ושבוע טוב.
 
טומי ערב טוב

אמנם אני מהפורום השכן אך מבקרת אצלך לעיתים קרובות והחלה שלך מככבת אצלי מזמן. מכיוון שאני לא דוברת השפה (אלא רק שכנה - בולגריה) אשמח מאוד אם תתרגם לעברית את המתכון. תודה וערב טוב
 
למעלה