חברים וורודים יקרים!

lior efi

New member
חברים וורודים יקרים!

רציתי לדעת אם יש איזה אתר טוב שמביא פרשנויות שונות לשירים של הפלוידים!? או מביא אלגוריה לשירים שלהם!? פשוט מצאתי אתר לאחרונה די קטן אבל טוב, מביא אלגוריה לשירים של הזפלינים ולסיפוריו של טולקין ("ההוביט" וטרילוגיית שר הטבעות)! אם מישו רוצה שיבקש! תודה מראש!

Nir of GondoliN

New member
אני מכיר כמה אתרים כאלה

ובוטלג זה כל דבר שיצא תחת השם פינק פלויד אבל הוא לא רשמי שלהם. כמו למשל הופעות שהוקלטו על ידי מעריצים וכדומה.

avivs

New member
אתה יכול להביא קישור לאתר הזה

של זפלין וטולקין?

XCLASS

New member
באמת יש קשר בין השיר לסיפורים?"?

מוזר לא חשבתי שיכול להיות בכלל קשר כזה..

meandmeandme

New member
כמו המון אמנים מאותה התקופה

גם הזפלנים שעבו השראה מספריהם האהובים. אז לבארט זה היה the wind in the willow לרוג'ר זה היה ספרי קומיקס (
) ולרוג'ר פלאנט שר הטבעות.

ThePiper

New member
בין טולקין ללד זפלין.

בשירים שלהם יש המון רמיזות למיתולוגיה הטולקינאית, למרות שזה לא פורום זפ כמעריצה של שניהם הנה עוד משהו שהאתר התעלם ממנו: הקטע בסטיירווי טו הוון "there's a feeling i get when i look to the west and my spirit is crying for leaving" מתייחסת להרגשה שקיבלו האלפים שגרו בארץ התיכונה כאשר הם התקרבו לים ורצו לחזור למקום הולדתם הנמצא מעבר לים, סתם הוספה נוספת. בכלל חברי לד, במיוחד ג'ימי פייג', התעניינו בקסם ובמיתולוגיה. ל meandmeandme, למי התכוונת בדיוק ברוג'ר פלאנט??? על רוברט פלאנט שמעת?
אגב סיד בארט (don't you miss him
), היה עוד ספר שהשפיע עליו, ספר סיני כלשהו, אי צ'ינג שמו אם אני לא טועה. הוכחות לכך ניתן למצוא בשיר chapter 24 מהחלילן. (הספר בתמונה)

meandmeandme

New member
../images/Emo7.gif אופסיס.. בלבול קטן ../images/Emo9.gif

אגב.. מספר דומה גם לקח רוג'ר ואטרס את המילים לset the controls for the heart of the sun. כל המילים בשיר הזה הם בעצם שורות שונות ושירים סיניים עתקים. ככה שאם אי פעם ניסתם לחפש הגיון במילים שלא השיר הזה אל תתפלאו אם לא מצאתם כי כמעט כל שורה לקוחה משיר אחר. גם את השם של השיר לא המציא רוג'ר. הכותרת היא בעצם שם של ספר מסוים על ידי כותב ששכחתי את שמו. יש גם ראיון עם רוג'ר ששואלים אותו מאיפה הוא הביא את השם של השיר ומאיפה המילים ומה המשעמות שלהם והוא מזיין להם את השכל שעה ואז אומרים לו שהם עלו על שהכול לקוח משירים שונים בתוך ספר שירים אחד ואז רוג'ר הקשיש 'נזכר' שזה בעצם מה שקרה. אבל הוא עדיין טוען שהכותרת באה מממנו. או כפי שהוא אמר "within me".

lior efi

New member
הנה האתר!

ודרך אגב, סטיירווי טו הוון, דווקא הוא, לא קשור בכלל לסיפורי טולקין! אזזז..... שלא יעבדו עליכם! www.geocities.com/athens/2406

lior efi

New member
ודרך הגב!

ציינתם שאתם מכירים אתרים של פרשנות לשירי הוורודים אך לא פירסמתם אותם!

edlessme

New member
עזבי אותך מסטיירווי יש גם יותר!

יש לפחות עוד כמה שירים אחרים שאני מוצא קשר בין טולקין לזפלין... ramble on-"but gollum and the ___ one crept up and slipped with her"ציטוט שאני חושש שהוא לא מדוייק במילה למילה.. אבל זה קרוב למדי חוצמזה.. שימו לב לשמות של שני השירים הבאים... over the hills and far away hopmisty mountain ותקראו לי.. אחד.. שרואה דברים..איפה.. שהם לא... אבל אני חושב שגם בimmigrant song יש רמיזות על הקרב הגדול שנערך באזור מורדור

Nir of GondoliN

New member
וכמובן Battle of Evermore

שמתאר את הקרב בשדות הפלנור אם אני לא טועה. אך! טולקין וזפלין! איזה שילוב מנצח!

lior efi

New member
נכון כל השירים שהזכרת!

במיוחד ramble on!!! אבל שוב....... לא פירסמתם לי אתר פרשנות לשירי הוורודים!

avivs

New member
ב ALL MUSIC GUIDE

לפעמים יש ביקורות על שירים מסויימים ובביקורות ברוב המקרים מסבירים את הרעיון של השיר.

למעלה