חברים וחברות - חג מתקרב

כרמית.

New member
חברים וחברות - חג מתקרב ../images/Emo42.gif

ב - 21 למרץ חוגגים את ההשתוות הסתווית, שהוא שמו העברי של Osatra ובעצם תרגומו הנכון (אבשלום קוריות שוב) של Automn Equinox. אולי כל אחד יספר איך הוא או היא מתכוננים לחגוג ומאיזו מסורת מגיעים המנהגים?

The Wraith

New member
אקווינוקס האביב אכן קרב

חג שמח לכל הפאגאנים ולכל השטניסטים (כן אני מדבר אל עצמי).

The Wraith

New member
ובכן

אני הולך לקיים טקס חגיגה בערב 21 לחודש, אין מנהגים קבועים ובעצם כל אחד צריך להחליט מה הוא הולך לעשות. אני באמת צריך לשבת לכתוב את הטקס בקרוב. מהמסורת השטנית. כמובן.

hsotrt

New member
אין מנהגים קבועים!

זה לא דת שחקוקה בספרים!! לכל איש/קבוצה יש מנהגים משלה! למשל אני, סוגד לטבע, ו "חג האביב" הוא מאורע גדול בשבילי ואני חוגג אותו בכל דרך ספונטנית שאני בוחר כגון: שתילה של עץ קטן, דישון קל של "מרכז ההתחדשות שלי" וכדומה... ואתה שטניסט יקר, מה אתה עושה??

שאמן

New member
חגיגת היום השווה של האביב- חג הפריו

שלום לכולם, המסורת השאמנית היא מסורת בעלת תבנית ברורה וידועה ולכן החגיגות שלה דומות, או על אותו בסיס כל שנה. אנו חוגגים בחג זה את הדואליות ההרמונית הקימת על פני אמא אדמה, בשירים, ריקודים מיוחדים של מוט עליו נכרכים סרטים מקושטים שהוכנו בכוונה והושקעו. יש סיפור מיוחד, ובסוף אנו מסיימים באוכל מתוק לציון זמן הפריון. זהו טקס שמאפשר לכל האורחים להתחבר לאנרגיה של הפריון ולזרוע זרעים חדשים ופוריים בחייהם. בימים הקרובים אני אפרסם את מקום הטקס ושעת ההתכנסות. כולכם מוזמנים לחגוג איתנו את יום הפריון של אמא אדמה. אמא אדמה אוהבת גם אותך טרה

אני כל כך אוהבת חגים ../images/Emo13.gif

יש לי חסך נוראי של השנתיים וחצי האחרונות שהפסקנו לחגוג בבית חגים, אז כל חג קטן ממש עושה לי טוב... כמישהי שזאת השנה הראשונה שלה בחגיגת חגים פאגאנים, פיתחתי שיטה: אני לוקחת כל חג כפרויקט. כבר קניתי ספר על החגים (The Sabbats/McCoy), לפני כל חג אני קוראת בשקיקה את הפרק על החג, ואז אני מנסה לגרור את אמא שלי או חברות שלי לעזור לי לחגוג את החג. אמא שלי כבר הסכימה שבסוף שבוע של ה-22/23 נכין ביצים קשות ונצבע אותן. מעבר לזה, יכול להיות שמישהי פאגאנית מהבית ספר שלי תבוא ותחגוג איתי, אני לא יודעת בדיוק מה נעשה. לדעתי יהיה נחמד אם כל אחת תאסוף כמה סיפורים על האוסטרה, ככה נוכל גם ללמוד קצת יותר על החג ועל המסורות שלו. אני גם מתכננת לעשות את הניקיון השנתי שבדרך כלל אני עושה בתחילת יולי (תחילת החופש הגדול) ב-21/22 למרץ (י"ב מסיימים מוקדם...) ולזרוק או לתרום את כל הדברים שאני לא צריכה יותר. ככה יתפנה לי מקום לדברים חדשים. וכמובן טקס... הפעם אני אעשה טקס שמסכם את כל ההתחלות החדשות שהתחלתי השנה, ומה יצא מהן, ואיזה התחלות אני רוצה להתחיל בזמן הקרוב.

dopey_wizard

New member
גם אני!

אוהב חגים !!! איך לא ראיתי שכולכם פה (אנשי פורום מאגיה וכישוף) חי חי אכשיו גם אני אהיה פה!! --->דוד

Dia Leoghann

New member
אלבאן איילר - השתוות האביב!!

שלום לכולם וחג שמח!!!! תחילה, החג המתקרב ובא הוא חג השתוות האביב (ולא חג השתוות הסתיו). השם הקלטי של החג הוא אלבאן איילר (Alban Eiler) ופירושו "אור הארץ". יום השתוות האביב הוא יום של איזון. כוחות האור והחושך נמצאים ב"תיקו" אך האור נמצא בעלייה. אלת החג, קרידוון (Ceridwen), מכסה את האדמה בגלימתה הירוקה. האוויר מלא ברעננות והשימחה שבציפייה לקייץ. יום השתוות האביב הוא הרגע בו מלך השמש מתחיל את מסעו בשמים המגיע לשיא ביום אמצע הקיץ. מכאן ואיילך הימים מתארכים והלילות מתקצרים. זהו זמן להתכונן אל העתיד ולטפל בזרעים והשתילים שזרענו בחג האימבולק.בזכות הנבטים שנובטים עכשיו בשדות ובזכות הפריחה האביבית אנו רואים שגם השנה האדמה מקיימת את הבטחתה להעניק ולדאוג לנו, ואנו יכולים להמשיך ולסיים את הזריעה בשדות. הקלטים קישרו את החג עם פריון כיוון שראו את חיות הבר וחיות הבית מתחילים לחזר ולהזדווג בתקופה זו.זהו זמן מצויין לטמון באדמה פרחי בצל כדי להנות מהם בסתיו הבא.... מנהגים עתיקים: בכפרים באירלנד ישנו מנהג של הקפת הכנסייה שלוש פעמים בריצה על-ידי הנערים ולאחר מכן מתקיים משחק תחרותי עם כדורי נייר. הקפת הכנסייה היא כנראה שארית של טקס פגאני עתיק לגירוש החורף וציון האביב. בווילס יום השתוות האביב הפך ליום דיוויד הקדוש, וישנו מנהג עתיק בכפרים להתכנס ולעזור לחקלאים שלא הספיקו לחרוש ולזרוע את השדות בגלל מחלה או בעיות אחרות. הקלטים האמינו שהשפן יוצא בתקופה זו משנת החורף שלו כדי לגרש את רוחות החורף. במקומות רבים השפן נחשב לחיה הקדושה של אלת הירח. האמונה הזו היתה כל-כך חזקה כנראה שהנוצרים נאלצו להכניס אותה לאמונתם בצורת ה"איסטר באני" המחביא את הביצים הצבועות בחג הפסחא. מנהג אחר היה לתת לילדים להתרוצץ בשדות הזרועים בעודם מכים מקל במקל. כנראה המטרה היתה להבריח ציפורים מהשדות. עד היום קיים הפתגם "to run like the clappers". גם מנהג צביעת הביצים נובע מהחג הזה. זהו החג בו היו נוהגים לברך זרעים וביצים בגלל שהם מסמלים בתוכם הבטחה לחיים חדשים. צביעת הביצים בעצם מטעינה אותן באנרגיות והופכת אותן ל"טליסמן" של פריון. כיוון שיום השתוות האביב הוא יום של איזון עלינו להזכר בו גם באיזון שלנו בקוסמוס. אנחנו חלק חשוב בכל מה שקורה סביבנו. המעשים שלנו משפיעים על האדמה, על הקהילה סביבנו ועל היקום.זהו זמן לנקיון האביב. נקיון הבית, החצר, השכונה, והמחשבה. מבחינה פסיכולוגית זהו חג הילדות המאוחרת, זרעי הילדות שאנו זורעים בתקופת השתוות האביב של חיינו (גיל ההתבגרות בעצם) ישפיעו עלינו למשך כל חיינו ויעצבו את אישיותינו כאשר נתבגר. לכן זהו חגם של בני העשרה... בברכת אור וחוכמה, Dia Leoghann

למעלה