חברים, חדשות עצובות

חברים, חדשות עצובות

למי שזוכר את מירב שהיתה כותבת כאן תקופה... (משורוולת.)
היא נפטרה אתמול בערב מהמחלה הארורה.
הלוויה תתקיים היום בשעה 15:30 בבית העלמין תל רגב בחלקת קרית ביאליק.

יהי זכרה ברוך

32 דקר

New member
קפצתי במיוחד בשביל זה לפה.

צריך להבין שכל דבר צריך לבדוק.

מירב שלנו עברה את הניתוח השרוול וסבלה מעצירות חוזרת וטיפל'ה דימומים מ..למטה.

והיא כל הזמן הזניחה ואמרה "טוב נו זה בגלל שאני אחרי השרוול אז העצירות זה בסדר" או "כנראה לחצתי יותר מידי אז יש קצת דם"

ומה שהתגלה אחר כך כסרטן במעי (אם אני לא טועה ).

חבר'ה.. גשו להבדק אם יש משהו מוזר.

ליבי3617

New member
ברוך דיין האמת

בדיוק אתמול אחרי הצהריים חשבתי עליה...
ואני מסכימה עם דקר. לגמרי.

אף פעם אל תזניחו שום דבר.

שמחה37

New member
כמה אמרתי לה ללכת להבדק....

מה שחשבנו כטחורים התברר כמשהו נורא ואיום

בחורה מקסימה, כמה שצחקנו וכמה שקשקשנו

וכמה קבענו להפגש וכמה שלא יצא

עוד בפסח צלצלה להגיד חג שמח ושהמצב לא משהו

ואמרנו אחרי החג ארוחת בוקר משורוולת

אוף קשה לי ממש אבל....

יהי זכרך ברוך מירבי

שמחה

לא !!!!!

היה לה אומץ להסתכל למחלה בעיניים
קראתי את מה שכתבה ואהבתי את האופטימיות ושמחת החיים שלה למרות הכל . ההתייחסות שלה לתרופות ולשלבי המחלה הייתה נוגעת ללב.
בשלב מסוים נעלמה מהפורום. אחר כך התחילה שוב להשתתף בשמחה. תמיד דיברה בשמחה על מחלתה, הגם שהכאב נשקף מכל מילה . אבל אפילו 'אוף' נשמע אצלה שמח. הכדורים קיבלו צבעים ושמות מצחיקים. אישה צעירה בדמי ימיה.
עצוב מאוד.

שבות1

New member
ברוך דיין האמת,מצער לשמוע

בחורה אופטימית,מלאת שמחת חיים ונכונה תמיד לעזור

רומי 912

New member
הצטערתי לשמוע על מותה של מירב תנחומים למשפחתה (אם יש דרך להעביר להם)

מרים 882

New member
כמה עצוב

היא כתבה שנון ומצחיק.
חודשים אני מתפללת לרפואת "מירב בת אפרת"

LATIN GIRL77

New member
ראיתי בהודעה של אחת הבנות בפייסבוק...אוף

כמה עצוב.

ויש לי סוג של ד'ז'וו , חברה טובה שלנו מנותחת טבעת, למעשה בעקבותיה התנתחתי אני... חוותה כול מיני סימפטומים, ירידה גדולה במשקל למרות שכבר ירדה את המסה שלה , עד כדי כך שהלכה מספר פעמים לפתוח את הטבעת על מנת לאכול ואף לעלות במשקל.
כשהחלו כאבים בקיבה פנתה לאבינוח בזעקה שיוריד לה את הטבעת שהיא לא רוצה אותה יותר. אבינוח אמר שלא תדאג שאם צריך להסיר את הטבעת הוא יוריד בלי לשאול אותה.
הוא דאג שתאושפז והיא עברה סדרת בדיקות מקיפה שבסופו נודע לנו שיש לה סרטן בקיבה......
היא אחרי כימותרפיה ושבוע הבא עוברת ניתוח להסרת הגידול בו גם יסירו את הטבעת.

חייבים להיות ערנים וקשובים לגוף שלנו , מי יודע מתי היו מגלים אם לא היתה פונה לבדיקות.....

חוזרת לכוך שלי ולשקט של היום הארור.

רק בריאות!

אוי ואבוי, מירב המקסימה והאמיצה.

כמה עצוב כמה נורא. בחורה כל כך צעירה. יהי זכרה ברוך.

רוייקו

New member
פשוט נורא. מצמרר. הכרטיס שלה עוד

פתוח אצלי בפייסבוק. עקבתי במשך השנתיים האלה אחרי הפוסטים שכתבה כמעט מדי יום. בחודשים האחרונים הלכה ונחלשה והפוסטים הלכו והתרחקו מדי יום. לעיתים פצחה שוב בכתיבה אבל שוב נדמה לשבוע שבועיים. בסוף המחלה הכריעה אותה. נדמה היה כי גילתה המחלה בשלב מתקדם.
מי מאיתנו, המנותחים, יכול לנבוא מה לא בסדר כשיש לנו ניתוח שמטשטש לנו את הסימנים החיוניים לגלות מחלאה נוראה כזו ? אחר כך נגיד שהיו סימנים ולא שמנו לב. זה לא פשוט לשים לב. אנחנו מרגישים כאבים עם טבעת וחושבים שזה טיבעי להרגיש לחץ, קושי לאכול. מי יכול לנבא שזו המחלה הנוראה ? מי שחשב שאחרי הניתוח, כשאין הרבה יציאות עקב הדיאטה שבאה בעקבות הניתוח, יהיה זה סימן שמתפתח סרטן במעי הגס ? זה נורא לגלות שהניתוח מטשטש את המחלה וחושב שגם אילולא הניתוח הרבה אנשים לא יודעים לגלות את הסימנים ולא יודעים מתי ללכת להבדק. במקרה של מירב, הרי שהיתה חזקה ומאלה שמתאפקים ואומרים "הכל בסדר". גם אילו זיהתה את המחלה קצת קודם, קשה לנבא את ההמשך לכל מחלה יש את המסלול שלה. נזכור אותה בליבנו.

אופירA

New member
מנהל
אני רוצה להתייחס לדבריך

רק לגבי הכאבים עם טבעת, או עצירות לאחר שרוול.
לא לגבי סרטן המעי הגס או סרטן הקיבה - כי לגבי מחלות נוראות אלה או החולים המסכנים בהם, אין לי שום מסקנות ושום תובנות. אני מסכימה למשפט "לכל מחלה יש המסלול שלה".

אבל לגבי דבריך על כאבים עם טבעת והמחשבה שזה טבעי להרגיש לחץ וקושי לאכול - אני לא מסכימה למחשבה הזו.
יש לבן אדם כאבים ולחץ וקושי לאכול - שיגיד. שישאל. שישאל את המנתח, את הצוות שלו, את רופא המשפחה. את הפורום שלנו. יש מלא דברים שצריך לבדוק - חיידק בקיבה, בדיקות דם וכל הבדיקות שרופאים שולחים כשיש תלונות כאלה, צילום וושט קיבה (אולי זו תזוזה?). מה זאת אומרת לחיות בשלום עם כאבים ולחץ וקושי לאכול ולא לבדוק את זה?

ואותו כנ"ל לגבי עצירות חוזרת ודימומים מפי הטבעת. זו לא עצירות של שבוע-שבועיים אחרי הניתוח. זו עצירות חוזרת, שנמשכת כבר הרבה מאוד זמן. מה פירוש להשלים עם המצב ולא ללכת לרופא להיבדק? לשאול? רופא משפחה, כירורג - כל מי שעוסק ברפואה יידלק לו אור אדום כשמספרים לו על הסימפטומים הללו, והוא לא יחשוד בשרוול כלל וכלל.

מי כמוני מבין את מירוץ החיים המטורף, שאין זמן לנשום, כל שכן לשאול בפורום או לגשת לרופא. וכשהלו"ז לוחץ אותך מטורפות אתה רץ בכביש גם באור אדום ועובר על החוק כדי להספיק את האוטובוס האחרון.
אבל זה בתנאי שהכביש פנוי ואין מכוניות שנוסעות. אם מכוניות נוסעות בכביש, אז אפילו שאין לך ברירה ואין לך זמן, לא חוצים אותו באור אדום. צריך לדעת לסדר נכון את סדרי העדיפויות של החיים.

ליבי3617

New member
אתה לא צודק לדעתי

כמו שכתבה אופירה, ברגע שיש סימנים - לשאול. אני בפורום שלי מדגישה את זה שהכל צריך לשאול את הרופא.. מקסימום הוא יגיד שזה שום דבר.
על תפר תפוס מסכן שואלים את הרופא אז על טחורים ודימומים לא? כל בר דעת יודע (ואם לא אז תדעו בבקשה) שעצירות קשה או עצירות שגורמת לדימומים חייבת התייחסות רופא. אין אפס בזה.
גם כשיש "סתם" טחורים או פיסורה הולכים לרופא. זה מביש, נכון. אבל נצרך.
זו לא מחלה שמתפתחת בין לילה, במיוחד לא בצעירים, כך שיש זמן לבדיקות וגילוי.

ענת גוב ז"ל יצאה אחרי גילוי המחלה שלה ודיברה על בדיקות לגילוי מוקדם של סרטן המעי הגס - שממנו סבלה - בגלל העובדה שכשמגלים מוקדם אפשר עוד לטפל.
אנשים דוחים בדיקות כמו ממוגרפיה או קולונוסקופיה בגלל בושה, העדר זמן ואי נוחות.
העובדה היא שהן בדיקות חובה בגיל מסויים. ואז אפשר לגלות חלילה אם יש משהו שמתפתח כי בגיל מבוגר יותר התאים מתפתחים לאט וכך עלולים לגלות את המחלה הזו בשלב מתקדם למדי.

אנחנו חייבים להקשיב לגוף שלנו ולמה שהוא מאותת גם בתור מנותחים.
לא בגלל שהניתוח קיים אז זה תירוץ למשהו.

למעלה