חברים יקרים, אני יודע שלא בדיוק

אוהד11

New member
חברים יקרים, אני יודע שלא בדיוק

בראש שלכם, אבל אנא מכם, חידלו לבזות את השפה העברית והשתמשו בצורה נכונה בצורת העתיד כאשר אתם מדברים על עצכמם. אל תכתבו ואל תדברו "אני יילך", "אני יכתוב", "אני ייסע" וכו'. כתלמידי תיכון עליכם לדעת, כי גוף ראשון בעתיד מופיע עם האות "א". אל תשכחו שאתם עומדים לקראת בגרות בלשון ! ובאותה הזדמנות, כבדו גם המילה "בית ספר" ואל תשחטו אותה ותכתבו "ביצפר". אנא מכם, כבוד לשפה העברית !!!!!!

מיכלוש7

New member
עומדים לקראת בגרות בלשון?! ../images/Emo12.gif

לא חושבת שיש כאן מישו בטווח גילאים הזה...
מה שכן זה באמת מעצבן כשיש יותר מידי שגיאות בעברית!! (כן גם לי יש
) עברית שפה קשה

lior drumer

New member
ווואאאייי איזה מגזים...

אחי אתה לא יכול להחליט לחברי הפורום כיצד להתבטא..!, אני חושב שזו זכותו הבלעדית של כל אחד ואחת מחברי הפורום להתבטא כתאוות נפשו.. (איזה פילסופים..) בכל אופן אחי אני מלשון כבר שכחתי ממזמן...!!!!

taltal3001

New member
סליחה אדוני..

לא נאה לך אל תקרא אני לא מבינה.. אנחנו נדבר איך שאנחנו רוצים, מה פתאום יגידו לי איך להתבטא? זה קצת חוצפה לא?

Pukipsey007

New member
היי היי.. ../images/Emo88.gif

הוא לא אומר לך איך להתבטא, הוא רק מביע את דעתו.. אין צורך להתעצבן,

Pukipsey007

New member
../images/Emo24.gif אהלן אוהד ../images/Emo13.gif

אתה צודק, זה באמת קצת צורם. אבל כמו שאומרים אצלינו בסלנג, "בקטנה"
כלומר קטן עליך אחי, אתה יודע
יאללה, שנה טובה

nofar 250

New member
אממ אני מסכימה איתך

בעניין של זמנים ז"א להגיד אני ירקוד במקום ארקוד נראה לי מזעזע.. כי פאק זאת השפה שלכם... דברו אותה כמו בנאדם אני לא מבינה מה הבעיה להגיד שלוש בנות ולא שלושה בנות...
אבל בקשר לביצפר.. ביצפר זאת מילה שראויה לשיבוש...זה מקום רע.. שהכבוד שלו ממש ממש לא מונח במקומו. ובכלל סלנג זה סלנג וזה סבבה שיבוש זמנים ומילים פשוטות זה מעצבן תעשה את ההבדל

ואני מסכים איתך

(משמע אני בעצם מסכים עם שניכם..
) זה בהחלט מזעזע כשאנשים אומרים אני ירקוד וכל שאר הגוגמאות שכבר הובאו לכן, זו טעות, ואחת מהדרכים בהן אדם מעיד על רמתו, היא רמת השפה שלו. לכן אני חושב שכל מי שתדמיתו חשובה לו, ישתדל לדבר בשפה מתוקנת. א-ב-ל, כנאמר, סלנג זה סלנג, ואם אומרים ביצפר, או "לעשות משו" וכן הלאה, זה בהחלט קביל בשפה העברית, שמתריה סלנג. ואגב, להגיד "אני את הבגרות שלי בלשון כבר עברתי" ממש, אבל מממממשששש לא אומר שיש לכם את הזכות להתחיל לדבר בצורה עילגת. נהפוכו, זה רק אומר שאתם כן יודעים את חוקי השפה העברית (במידה וקיבלתם ציון גבוה...
), ואתם פשוט בכוונה מדברים לא נכון.. אז מה זה אומר עליכם?

thunderstorm

New member
סליחה, אבל...

אני את הבגרות שלי בלשון כבר עשיתי! והוצאתי ציון סופי של 94, שזה מכובד למדי. עכשיו, אני מסכימה איתך שזה צורם לשמוע "ירקוד" במקום "ארקוד", אבל "ביצפר" במקום "בית ספר" זה סלנג וזה מקובל. לא לרמה שלך? תתגבר. וזה לא משהו אישי, רק דעתי.

למעלה